Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Mi treba edna informacija...Kolku e potrosnjata gradska voznja za bmw e90 320d so 163 k.s. ?

што знам некако многу е за 2.0...
Тоа е реална потрошувачка,остај другите што лажираат потрошувачка.
Искрено кажано имам ксантиа 2.0i150ks за некои 30cm е пократка и 50-70 кг полесна а потрошувачката е 14/100 градска

Потрошуваачка најмалце 15/100 градска во Скопје

Nema vrska, od 10-11 so umereno vozenje..Fazla ne e.[DOUBLEPOST=1440008761][/DOUBLEPOST]
Моја грешка е...

еве ја алфата[DOUBLEPOST=1440006292][/DOUBLEPOST]
Околу 9/10 зависи колку ќе стискаш :D

Alfata e solidna so ogled na godinite. Gledam polna e so oprema, cesto ja gledam niz Velesov, ja vozikaat.Kolku pari ti ja dava ako ne e tajna?

Ima na "mobile.de" podatoci za potrosnja, i brojkite prilicno se razlikuvaat so dosegasnive komentari... Eve sto pisuva
Untitled.png

Моја грешка е...

еве ја алфата
Оваа освен ако малце ја возиш месечно може, инаку ќе ти го испразни новчаникот.

Слично мондео имав 2.0, не ми текнува колку kw беше буквално ја гледав стрелката како паѓа додека се возев. :D

Nema vrska, od 10-11 so umereno vozenje..Fazla ne e.[DOUBLEPOST=1440008761][/DOUBLEPOST]

Alfata e solidna so ogled na godinite. Gledam polna e so oprema, cesto ja gledam niz Velesov, ja vozikaat.Kolku pari ti ja dava ako ne e tajna?
1,500 евра кеш ми ја дава. Инаку алфата како што ја гледав и правев моабет вика дека е топ сочувана за своја душа возена. Е сега пошто јас сум љубител на Алфа а посебно ми прави мерак оваа 164ката ама моабетот е што алфата е бензинец и плус лапа 13 литра ко што кажува он... е сега 1,500 евра плус 350 евра плин веќе 1,850 излегува а за таа цена и некои 200 евра плус можам да си земам дизел 156 2.4 jtd плус 2001 год да биде... Ама пак од друга страна алфава е единствена во Мк со таа опрема и сочуваност..

Нема граница на колку,јас на мојата никогаш не сум и го сменил,туку само еднаш дотурив едно литро..Може не е до менувачот причина што затресува,може се дизните,држач на мотор..Неможе да се прецизира додека механичар не ја изгаси.Сите коли тресат кога ги гасиш,посебно постарите дизели,тоа се е дотраено,старо,изнемоштено..

Другар имам Пасат со 131 кс и тој затресува на тргање малку(знам дека се држачите) мегутоа ме заинтересира твојов муабет со менувачот, имено имам и Поло 1.4 тди од 2005 година и затресува на палење мегутоа не е од држачите на моторот туку некако сум сигурен дека е нешто поврзано со менувачот тоа протресувањето. Дали знаеш нешто повеќе за тоа?

1,500 евра кеш ми ја дава. Инаку алфата како што ја гледав и правев моабет вика дека е топ сочувана за своја душа возена. Е сега пошто јас сум љубител на Алфа а посебно ми прави мерак оваа 164ката ама моабетот е што алфата е бензинец и плус лапа 13 литра ко што кажува он... е сега 1,500 евра плус 350 евра плин веќе 1,850 излегува а за таа цена и некои 200 евра плус можам да си земам дизел 156 2.4 jtd плус 2001 год да биде... Ама пак од друга страна алфава е единствена во Мк со таа опрема и сочуваност..
Според мене многу и бара, моделот, дизајнот, шалт табла се е античко ... ти си знаеш
ако сакаш голема алфа гледај 166 имаш избор и плин и дизел (2.4 jtd) само има со 6 клипа
едно време и јас се попалив по 166 ама ми помина :)

За слични пари имаш убави 166ки, пример оваа со кожа со плин
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1651928
или имаш и поефтина
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1702569

инаку за проверка околу моторот, изборот на мотори, годишта, потрошувачка се ориентирам според овој сајт
http://www.auto-data.net/en/

Ама пак од друга страна алфава е единствена во Мк со таа опрема и сочуваност..
Опремава не е ништо посебно, клима имала и некои непотребни електроники за ретровизори и прозорци кои коа ќе се расипат само глава боли.

Таа како што викаш опрема за возилата од 2000 наваму е стандард

Toa e preterano mnogu be druze, da e benzin aj nekako ama diesel 2.0 motor ne mi se veruva, 4 klipa se, ne 5
Па бензинец е,читај до крај[DOUBLEPOST=1440024605][/DOUBLEPOST]
МНОГУ Е!
Претерано многу за праисториска кола
Еден пријател пред 2-3 години ЕДВАЈ 1000 евра ја продаде со исто ниво на опрема +уште една за делови со странски таблици.
За 1500-2000е имааш alfa 1561.9 или 2.4 jtd 1997/2001 годиште[DOUBLEPOST=1440024719][/DOUBLEPOST]
Nema vrska, od 10-11 so umereno vozenje..Fazla ne e.
Во место или само со 1 брзина може ќе потроши 10-11 литри

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom