True Detective

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Во оделото му беа дијамантите, тие му беа единствениот излез пошто веќе им ги даде парите во торбата. Така да немаше излез.
Аха, знам. Но нели животот нема цена? Неговиов изгледа имаше.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Аха, знам. Но нели животот нема цена? Неговиов изгледа имаше.
Ќе го укокаа тие мафијашите секако, пошто им ја дужеше втората половина од парите која се договорија да ја добијат кога Frank ќе биде на сигурно. Мртов беше и вака и така доколку останеше без дијамантите. Буквално немаше избор.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.395
Поени од реакции
30.844
Ти ликот на Вудро го гледаш низ призмата на Велкоро или низ твојата ?
Еве ти од последната епизода ако веќе цитираме.

Ani: He was better than us. He saved our asses, twice.
Ray: Three times. Now. He deserved better.
Ликот на Вурдо се мачам да го видам, затоа што е толку плиток што се дави.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
На серијава и требаше постепено откривање на детали уште од почетокот на место еден куп филер моменти.
Но сепак на крајот успеа убаво да се расплети. Морам да кажам и Винс се покажа добро, дури на крај и за него навивав. Сцената во пустината партали. Утепа крајот и на Велкоро, само малце чизи што отиде да го виде син му и така се заеба. Како и да е, све на све добра сезона.
Сеа дефинитивно победи, тогаш го затворија случајот ;).[/quote]
Баш поради тоа што се затвори така случајот, со еден убиен психопат кој е само обичен пиун и ништо повеќе кажува дека победи лошото. Не се ни приближија до вистинките мозоци на фондацијата која ги оркестрираше сите тие работи.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Премногу беше: убиството на Каспер, Каталист со железницата, убиството на жена му на Велкоро, настаните на Фрејнк околу преземањето на неговата империја, Питлар и трговијата со жени, татко и на Ејми со фриковите, исчезнувањето на Марија, битката за превласт кај Чезани, картелите и трговијата со дрога, настаните околу обвинителката (црнкињата) , убиствата од 92ра.......

Ме мрзи уште да пишувам и мислам

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Беше хаотично и не беше се добро раскажано. Имаше приказна сезонава да ги помине Метју и Вуди, ама не ја искористија цела таа испреплетена приказна да ја раскажат ко што треба за да се разбере се како што треба, мислам сериозно ако некој знае повеќе од 5 имиња на актериве од сезонава еве те.
А од друга страна прашање е дали имаше некаква опција се ова да се раскаже во 8 епизоди, а во меѓувреме да гледаме и за приватниот живот на ликовиве, развод, борба за старателство, сестра - проститука, тепање на татко шо го задевал синот и ред други работи.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не беше лош заплетот, ама искрено одредени форумџии на темава имаа подобра идеја за тоа како би требало да се одвива цела сезона.

Најверојатно првата сезона ќе биде и најдобра од оваа серија.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Најверојатно првата сезона ќе биде и најдобра од оваа серија.
Па реално подобра е, од развивање на приказна, самата приказна и дијалози.
Оваа сезона дефинитивно имаше концепт да ја помине првата, но за жал не беше исполнет до максимум.
Сепак, мислам дека го задоволи TD очекувањето, и беше добра сезона, само не подобра од првата.

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
Ми се допадна сезонава, скроз онака. Од актери, до приказна и дијалози (не толку филозофски и апстрактни), плус многу повеќе акцент на ликовите и нивните приказни, што ти дава простор да се приврзеш за нив и да ти е мака кога ќе бидат изрешетени од некои корумпирани ѓубриња.

Ептен језив ми беше делот со Френк и мршојадците што му одеа по крвта. Го фати инат за костумот бе. Ај бар си остана горд докрај.
Велкоро да умреше знаејќи дека детето му е син, бар мирно ќе си умреше. Срце ме стегна кога го покажаа резултатот од ДНК и сликите од нив. :(

Третата сезона, уште поарна.
Не умре за оделото, туку за дијамантите кои беа во оделото.

Инаку Френк најјак лик од цела серија.

Sent from my K3 Note using Tapatalk

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Не умре за оделото, туку за дијамантите кои беа во оделото.

Инаку Френк најјак лик од цела серија.

Sent from my K3 Note using Tapatalk
Кажа тој дека за тие пари работел со децении и нема намера да се повлече без ништо.

А планот му беше добар во врска со Осип и слаткарите, но заборави дека викендите од клубовите им ги даде на мексиканците и кога ги запали ги оштети и нив.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Мене едно нешто само не ми е јасно. Мексиканците на крајот ги покажаа како обезбедување на Тони Чесани.

в3.jpg
(момците со наочари лево)

Дали тие цело време соработувале со него? Дали хајката против Френк, како осомничен за она што го направи со Осип и оној што личеше на Нано Ружин, е издејствувана од Чесани?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Мене едно нешто само не ми е јасно. Мексиканците на крајот ги покажаа како обезбедување на Тони Чесани.

Прегледај го приврзокот 126325
(момците со наочари лево)

Дали тие цело време соработувале со него? Дали хајката против Френк, како осомничен за она што го направи со Осип и оној што личеше на Нано Ружин, е издејствувана од Чесани?
Па Чесани мислам дека беше во коалиција со Осип, така да највероатно Чесани работел против Френк и татко му во исто време. Али не верувам да бил некој мастермајнд и он да го оркестрирал сето тоа, не ми е толку до толку бистар лик :D
А Мексиканциве се дигнале во меѓувреме многу и највероатно си соработуваат сеа.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Па Чесани мислам дека беше во коалиција со Осип, така да највероатно Чесани работел против Френк и татко му во исто време. Али не верувам да бил некој мастермајнд и он да го оркестрирал сето тоа, не ми е толку до толку бистар лик :D
А Мексиканциве се дигнале во меѓувреме многу и највероатно си соработуваат сеа.
Мексиканците се опортунисти, нели одма му се накотија на Frank во клубот кога овој го тргна предходниот сопственик. Сигурно имале понуда за обезбедување која не можел да ја одбие новиот градоначалник. :D

THE-Boss

The Winter is coming
Член од
5 јануари 2014
Мислења
713
Поени од реакции
1.029
Инфо има за трета сезона ?

Член од
1 февруари 2012
Мислења