Ти си ставил во глава дека се одлични и неможе да се докажува со тебе, прво велиш каде и да биле покажале ист квалитет а Пеп ова му е веќе втор клуб кога осети дека е лабава работа во Барселона ја збриша на прва демек неможел повеќе му требало одмор, Анчелоти за 20 години има освоено дури 3 неверојатни лигашки титули и ти викаш бил одличен, што е тогаш Фергусон, инаку за во времето во Челси знам втората сезона како го пцуевме посебно фантомот кога беше активен бидејќи неможеше ништо да смени во играта, а играчите се понашаа како мртваци, така да Анчелоти за мене е само добар тренер и ништо повеќе...
Не пишам напамет јас, ти пробуваш да импровизираш.
Како прво напамет тврдење ти беше дека Барса под Рајкард и Барса под Пеп играле ист фудбал. Кој и да ги прател Барса од 2005-2008ма ќе се изнасмее на оваа.
Роналдињо-Ето-Жили/Анри, не е исто што и Чави-Меси-Иниеста, различни позиции, различен систем.
Не ги читам до толку медиумските шпекулации и изјави на тренери, ТМЗ новинари и слично, досадни ми се. Гуардиола успеа пост-Роналдињо да склопи една од најдоминантните фудбалски екипи досеа. Баерн под него, и денеска е у топ 3 екипи моментално.
Пак ќе се повторам, јбга. Анчелоти не е 20 години тренер на една врвна екипа, за 8 години у Милан освојува лига ,
на среќа 2 ЛШ и неколку купови, само вака гледано од еден Венгер на пример двапати поголем успех има.
Иде у Челси во најконкурентната лига одма освојува три трофеи меѓу кои и лига со рекорден број на голови.
Иде у ПСЖ на пола сезона завршува второ место, наредната освојува Лига, и игра четврт-финале каде изгуби од Барса поради гол у гости.
Реал, исто
пак среќа, уште прва сезона на
среќа освои ЛШ, купови, суперкупови итн..