Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
А јас кај викам дека нема кривица он?

Бил тврдоглав и праел грешки али не е он толку лош тренер колку што тогаш во Интер владеел хаос.
Сам си викаш дека и управата има грешки.

Јас не го величам Бенитез али не е толку лош ко шо го праите.

Еве за крај ако ти е полесно и јас да му ја ебам крофната и таа жената сува ко гранка.
Абе ајде, владеел хаос. Да беше малце паметен Бенитез и да продолжеше по стапките на Мурињо, ко Алегри коа го наследи Конте, и со истиот тим да продолжи кај што застана Жозе да си освоеше првенство и куп многу по друго ќе му тргнеше кариерата. Ја сум сигурен дека следната сезона Морати ќе му донесеше играчи... ама не, комплексот наречен Жозе Мурињо проработе и келнерот почна со глупостите, почна да работи тотално спротивно од тоа што тимот го знаеше. Еј наредил све што е од Мур да се тргне од просториите, забранил да се спомнува Мурџо во клубот. Теташе инает ко да не знаеше колку Морати е слаб на Му. Бени сам си е крив за фијаското кај нас. Толку.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нели Интер сезоната по треблот прикажа рекордни финансиски загуби од некаде 60-70 милиони? Да не навлагам во дискусијата, ова ми е во врска со тоа дека Морати ќе му донесел играчи на Бенитез. Јас мислам тешко да испаднеше вака, мораше да почне да се ослободува Интер од најплатените играчи за брзо а не па да донесе WC засилувања.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Нели Интер сезоната по треблот прикажа рекордни финансиски загуби од некаде 60-70 милиони? Да не навлагам во дискусијата, ова ми е во врска со тоа дека Морати ќе му донесел играчи на Бенитез. Јас мислам тешко да испаднеше вака, мораше да почне да се ослободува Интер од најплатените играчи за брзо а не па да донесе WC засилувања.
Он им налупа богати договори на Милито, Маикон, Ето.
Требаше другачие да се изменаџираше целата ситуација ама лесно е од денешна перспектива да се суди.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.604
Поени од реакции
6.390
Ферги и Мурињо меѓу менаџерите се тоа што се Меси и Роналдо меѓу фудбалерите.

Значи:
1.Ферги
2. Мурињо
3.Сите други. :D

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.758
Поени од реакции
12.099
Пошто професорот ја отвори темата, сезонава малку ќе ве дружам. Ќе добијам ваљда 3 банови најмалку. Од наредна сезона кој ве еба! :pusigo:

Убава дискусија сте почнале. Не ќе е лошо да побарам постови од 2010 кога се карав со интерашиве и им кажав што ќе им следи после Мурињо и дека нема да им е Бенитез крив. Ама не, Рафа е крив. Мурињо тотално го исцеди тимот, и после титулата ги шутна. Самиот да останеше тешко дека ќе ровареше пак како претходната сезона. Тројна круна освоија што сакаа после интерашиве? Па Барса не ја повтори таквата сезона после 2009та, овие ќе ја повтореле со исцедени старци и нов менаџер. (y)
Бенитез не е класа менаџер ама ги вбројувате тука Венгер (ок со сета почит за константноста ама ако ги земаме истите критериуми како за Рафа не е ни тој класа), Ван Гал кој патем освоил неколку титули повеќе од Рафа во 10+ години подолга кариера и тоа мнозинството во Ајакс (WOW) ,Хајнкес со 30 години кариера и 12 титули, да погодам заради последната сезона во Баерн е сето тоа нели? Пошто претходно што се шлепал 20 години по Шалке, Ајнтрахт, Цементарница итн е небитно.
Леонардо го спомнавте? Оној Леонардо што прими 5 дома од Шалке и можеше да прими 6-7 од Милан?? :icon_lol: По ваша логика никој од овие не е класа менаџер. (Леонардо не е ни менаџер така го спомнав). Можиме и Анчелоти да го оспориме :icon_lol: Настрана 3 ЛШ (едини покрај Боб Пејсли и веројатно причина што е класа менаџер) домашно освои еднаш со Милан во колку беа 6-7 сезони? Со Челзи освои еднаш кога и немаше некоја конкуренција, во ПСЖ??? Ве молам. Што не освои во Реал? Пазете еднаш трет заврши:vozbud: Во Примера. :coffee:
Секако Мурињо дека е подобар од Бенитез ама дека вториов до толку не вреди не би рекол. Повеќе би рекол дека Мурињо е нешто подобар возач (не многу) што оди во тимови што се моќни (пример Ферари во времето на Шумахер) освојува па заминува. Доаѓа Рафа во Ферари во сегашно време кога се мизерија и нормално не постигнува ништо. Во тоа време Мурињо вози Ред Бул и си гази. Паѓа Ред Бул оди пак Рафа таму пак ништо.
Ете Фергусон со каков тим титула освои. Истиот тим засилен за Мата и Фелаини заврши 7ми со Мојс. На тој шампионски тим засилен со Мата и Фелаини, Ван Гал потроши уште 250 милиони и заврши четврт. Со овие пари Фергусон од табела горе ќе излезеше. Сега класа менаџер е Ван Гал? Ебави логиката[DOUBLEPOST=1438284421][/DOUBLEPOST]
А како тие свемирски играчи сезоната пред тоа изиграа 50 утакмици без ниедна повреда? Како така одеднаш за 2 месеци остареа и почнаа да кинат мускули и да летаат колена?

Ти мускул да му скинеш на играч на припреми треба у главата да си малце настинат.
Старци со 30+ години изиграле 50 утакмици на врвно ниво, се потрошиле максимално, освоиле се, и се чудиш како после се повредувале и како се истишиле? Чуди се :D

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.713
а кај е тука брендан роџерс? нели зборите за класа менаџери

Последно уредено:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.758
Поени од реакции
12.099
Абе ајде, владеел хаос. Да беше малце паметен Бенитез и да продолжеше по стапките на Мурињо, ко Алегри коа го наследи Конте, и со истиот тим да продолжи кај што застана Жозе да си освоеше првенство и куп многу по друго ќе му тргнеше кариерата. Ја сум сигурен дека следната сезона Морати ќе му донесеше играчи... ама не, комплексот наречен Жозе Мурињо проработе и келнерот почна со глупостите, почна да работи тотално спротивно од тоа што тимот го знаеше. Еј наредил све што е од Мур да се тргне од просториите, забранил да се спомнува Мурџо во клубот. Теташе инает ко да не знаеше колку Морати е слаб на Му. Бени сам си е крив за фијаското кај нас. Толку.
Да освои сега Пеп тројна со Баерн па да си оди, и да го наследи Мурињо во Баерн. Сигурно Мурињо ќе продолжи со истиот тим, и истата физолофија да ја тера. Тики така ќе игра Мурињо. Еби се бе

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.200
Поени од реакции
18.303
Така е во право си, ништо не го спасуваше Интер тогаш. Остај ти што ти зборуваат закрепостените Интераши :D, еве од денешен аспект се гледа тоа. Четири сезони по ред поминати во просек со 7мо место. Во Серија А каква што не се памети.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да освои сега Пеп тројна со Баерн па да си оди, и да го наследи Мурињо во Баерн. Сигурно Мурињо ќе продолжи со истиот тим, и истата физолофија да ја тера. Тики така ќе игра Мурињо. Еби се бе
Дијаметрално спротивни тренери се Пеп и Му. Пеп има своја филозофија тешко дека некој друг би го ископирал.

Мурџо и Бени се на некој начин слични тренери и немаат многу разлика во нивниот концепт.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.632
Поени од реакции
115.141
Така е во право си, ништо не го спасуваше Интер тогаш. Остај ти што ти зборуваат закрепостените Интераши :D, еве од денешен аспект се гледа тоа. Четири сезони по ред поминати во просек со 7мо место. Во Серија А каква што не се памети.
Доста бе што се знаело ти 5 години си имал тогаш, ќе збориш се знаело не се знаело. Ќути ајде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom