True Detective

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.073
Поени од реакции
7.033
Ликот на Винс е катастрофа, пробува со сила да извади квази филозофски и претенциозни реченици али за разлика од Раст лани овој испаѓа како meme generator. Башка толку се напиња да изглуми има контра ефект, бар кај мене. Може фали Марти карактер у серијава да ги спушти ликовиве малце до земја ептен се dark and edgy. Али добра епизода мора да се признае интересен заплет.

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Винс се заплетка во толку многу непријатни ситуации така што страшната фаца wanna be волтер вајт прашање на време е кога ќе го чини живот. Не се сите од овие бараби така наивни како прасето со златните заби.

Моја претпоставка е дека ќе загине во наредните 2-3 епизоди.

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
Вторава сезона ми е многу подобра од првата. Првата едвај ја догледав. ЕДВАЈ !!

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Мене Винс баш ми е добар лик.Не знам дали ради комедиите кој ги има глумено порано не е сфатен сериозно сега во новава улога.Али лично мое мислење кога го гледам во серијата баш делува како некој си психопат со кој не би сакал да се заебаваш :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Мене не ми е нешто убедлив. Мислев дека ќе растури во улогата пред да почне серијава, али не, еве веќе пет епизоди поминаа. Едино што имаше една сцена дали претходната епизода беше, не се сеќавам, кајшто конечно се изнервира и грмна малце. Ко да му е сеедно што банкротира и го заебаа. А пак сцената кајшто и објаснуваше на жена му за таванот и дамките од вода, тоа требаше да е као филозофски изведено, мене смеа ме фати од сцената.
Другите се ок, посебно Фарел, кому тоа гримасите му се ептен уклопени во се.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мене не ми е нешто убедлив. Мислев дека ќе растури во улогата пред да почне серијава, али не, еве веќе пет епизоди поминаа. Едино што имаше една сцена дали претходната епизода беше, не се сеќавам, кајшто конечно се изнервира и грмна малце. Ко да му е сеедно што банкротира и го заебаа. А пак сцената кајшто и објаснуваше на жена му за таванот и дамките од вода, тоа требаше да е као филозофски изведено, мене смеа ме фати од сцената.
Другите се ок, посебно Фарел, кому тоа гримасите му се ептен уклопени во се.
Тоа не е до глумецот колку до режисерот и писателот. Такви глупи реплики му дале "Blue balls of the heart" и му рекле да има такви експресии.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Тоа не е до глумецот колку до режисерот и писателот. Такви глупи реплики му дале "Blue balls of the heart" и му рекле да има такви експресии.
Можда и ликот така го смислиле, но во глобала премногу ми е статичен за целава ситуација околу него.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Oти барате филозофија море луЈџе, оти :(

Ок, во прва Раст го изградија врз таа основа, и ликот како лик ги собра сите симпатии, ама чему воопшто се надева(в)те дека МОРа и во втора сезона врз иста карта да не купуваат. Зарем не можи криминалци да бидат обични смртници, со трошка кликер кои не мора да се заплеткуваат низ Ничевите теории? :) Ито како можи.

Не да ве кудам, ама голем дел од вас ептен погрешно и пристапија на втора сезона со некакви си очекувања за слична матрица, и затоа ви се јави проблем.

Јесте да е послаба да, ама не е дотолку лоша. Пример Велкоро е потипичен детектив од Раст Кол. Онака оптеретен со проблеми, пија, пуши, психата му е кревка после се доживеано, има слаб фитил и така натака.

Добра епизода, која заплетка некои работи. Особено интересен беше влезот во куќата на манекенов и цајканкава (тука очекувам добро срање)

S

sim4e

Гостин
Ако не се заплеткува 'низ ничиеви теории' не значи дека треба да биде карикатура од лик што тресе глупости. Винс Вон не ми е лош воопшто, ликот му е многу лошо напишан.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Солидно, убаво ги ресетираа ликовите, сите тргнаа по некој нов пат. Ептен сакам епизоди кога се заплеткува се како оваа.

Во серијава има толку многу корумпирани и бескрупулозни ликови, македонската транзиција е заебанција за нив. Го труеле и загадувале земјиштето, сите бизнисмени и политичари ебат и прават настрани работи со курви, дилаат дроги, луѓе, се уценуваат со секс-ленти, како иначе е прикажан во многу филмови и серии како весело, колоритно место, овој Л.А е сиво-жолт, депресивен со еден куп инфраструктурни објекти кои ги видовме во сите можни кадри и агли :) (автопати, пруги, обиколници)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Многу ми е надвор од фокусот целото решавање на убиството, фактите, доказите и луѓето кои се на некој начин вмешани. Цело време е драма и за животот на главните ликови и наеднаш се спомнува за исчезнатата девојка од мислам беше првата епизода. Па, не ги гледаме сите претходно излезени епизоди пред да ја гледаме новата да му се сневиди. Не ме ни интересира до толку кој го убил Каспер, освен еве да речеме да го видам Френк задоволен дека се одмаздил.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Мене ликот на Френк ми е ептен добар, изглеа онака смирен али у секој момент очекуваш да експлодира и баш затоа е позаебан од сите. Ќе видиме како ќе се справи со Гонзалес типовите шо му дојдоа у клубот.

Kajgana Shop

На врв Bottom