True Detective

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Повеќето критики дека има многу ликови и настани па настанува збрка се решаваат со тоа што секоја епизода се гледа по два пати ;)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.122
Super si bese poslednava epizoda, za razlika od predhodnata filer epizoda vo koja edisntveno neso so se dozna e deka preziveal Velcoro. Inace edinstvena zamerka e sho vo ista epizoda kako vo minatata sezona bese akcijava i ispagjat kako shablonski...

Inace pukanjeto si bese top ali daleku od impaktot kako so kaza clenot pogore:
Poso ova bese svrsvenje :drk:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.416
Поени од реакции
30.885
Имам претчуство дека поголемите критику тука се затоа што оваа сезона не го следи истото темпо од минатата, или истите случки.
Запрашајте се, дали би гледале серија што пробува да биде бледа копија на самата себе или би ризикувале со нешто ново?
Првата сезона остави добар впечаток, ама мислам дека вие претерувате со очекувањата. И првата сезона беше спора и бавна.

Саундтракот за оваа сезона е чист промашај.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.075
Поени од реакции
7.035
Имам претчуство дека поголемите критику тука се затоа што оваа сезона не го следи истото темпо од минатата, или истите случки.
Запрашајте се, дали би гледале серија што пробува да биде бледа копија на самата себе или би ризикувале со нешто ново?
Првата сезона остави добар впечаток, ама мислам дека вие претерувате со очекувањата. И првата сезона беше спора и бавна.

Саундтракот за оваа сезона е чист промашај.
Интро песната е боље у втора сезона али у прва имаше музика од доста добри бендови.

Серијава ќе беше многу боље да беше на пример у Невада со пустините, Аљаска или слично. Вака у LA некако не е тоа тоа.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Мене бар саундтракот ми е ептен погоден, во двете сезони.

Сцената Раст кога влегува кај моторџиите во барот, Мелвинс ставиле царевите!

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
интрото од прва сезона неможе никогаш да се повтори, каде каде е подобро од интрото оваа сезона. А музиката во барот ми е најјака во секоја епизода.

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
Само што ја изгледав последната епизода. Последната сцена беше најдоброто факинг пукање што сум го видел на филм (во урбана средина) од Heat од 95 година..
Кој што сака нека кажува за серијата, но сцената беше закон!

Sent from my G7 using Tapatalk

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
последнава епизода завршницата беше како на пазар во авганистан со 1000 луѓе и + 1 бомбаш самоубиец у гужва ... крв мозоци црева раце нозе летање ауу :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Е ова е епизода, a не пукање.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.408
Поени од реакции
25.287
Добар пресврт во приказната на Велкоро.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.192
Поени од реакции
10.214
на најинтересното заврши у пм. Кој ќе чека една недела?! :(

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Добра епизода, ништо посебно. Осеќам дека и оваа сезона ќе заврши како првата каде што позадината на убиствата не ја ни чепнаа

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Одлична епизода, многу работи се дознаа. И Диксон Македонецот да ти мател нешто. :cautious:

Мислев дека Велкоро цело време знае дека убил погрешен човек. Дека знае дека Френк го искористил, давајќи му човек кој нему му одговара да биде ликвидиран; ама кога веќе се фатил на орото сега мора да игра и да му биде потрчко. Имаше смисла, тоа да е една од причините да пропадне толку и да стане ваков. А тој сега дознава...

Имам чувство дека Френк ќе го јаде на крај на големо.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Жена му на Frank абортирала 3 пати, мене ми е ова red flag. Можеби порано била од овие куртизаните, може директно или индиректно да биде замешана. Сомнителна ми е и мислам дека нејзиниот лик е повеќе од family stuff.

Добра епизода!

Kajgana Shop

На врв Bottom