Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.418
Ок се снајдов фала на сите.
Ја пробав и сиработи перфектно
HyperCam 2

Член од
10 јуни 2013
Мислења
43
Поени од реакции
39
Пред 2 дена ми се рестартира компјутерот, почна да брче 2-3 секунди и се рестартира и еве сега пак исто, шо може да е ?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Пред 2 дена ми се рестартира компјутерот, почна да брче 2-3 секунди и се рестартира и еве сега пак исто, шо може да е ?
расипан е. :icon_mrgr:

најверојатно прегрева, отвори го и исчисти го. може и термална паста на процесорот да му смениш.

Член од
10 јуни 2013
Мислења
43
Поени од реакции
39
расипан е. :icon_mrgr:

најверојатно прегрева, отвори го и исчисти го. може и термална паста на процесорот да му смениш.
Баш сега симнав HWMonitor и гледам температура 60-70 C , а само кајгана а имам уклучено, кога ми се исклучи имав многу повеќе работи уклучено..
Сега ќе го отворам и исчистам, фала

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Како некоја баба си мајкаму стара. :D
Па не може да доаѓа да прашува, да го троши времето на другите и на крај уствари он да си најде некој програм.
Значи првин бараш бараш и ако не најдеш ништо асално, тогаш прашуваш.
Еден поздрав од ИТ форум
прашувал некој што компјутер да купи матична процесор а у, вртел сучел со недели, се ангажираат таму му даваат совети
и на крај дечки позз ја си купив мотор

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.418
Па не може да доаѓа да прашува, да го троши времето на другите и на крај уствари он да си најде некој програм.
Значи првин бараш бараш и ако не најдеш ништо асално, тогаш прашуваш.
Еден поздрав од ИТ форум
прашувал некој што компјутер да купи матична процесор а у, вртел сучел со недели, се ангажираат таму му даваат совети
и на крај дечки позз ја си купив мотор
Како ги поврза работиве?! Ај да не одам офтопик нема да ја тупам, побарав совет оти си мислев дека некој овде има решение, јас предходно си напраив гугл срч и не добив задоволителни резултати. Програмата ми ја препорача еден колега од работа, па ај си реков да ја споделам,оти си има функции шо другите бесплатни програми ги немаат.
Чил малку. (y)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Не ти е прв пат. Еднаш бараше книга, ти ја препорачав и наместо одговор добив :kuracc:

Во последно време само на одредени членови им решавам проблеми. На некои полесно им е тука да пишат, отколку на гугл.

Ко мене еднаш во темата за Ц++
Еден бара да му се напише програма, а јас глуп земав од мобилен му ја напишав. После ми пишал фала, ама веќе се снајдов. :boksix:
Добро е што ми кажа фала. :D

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.861
Поени од реакции
10.705
Како да го средам скрулањето на тачпадот? Лаптопот е Lenovo g50-80, никако не можам да најдам соодветен драјвер...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.546
Поени од реакции
43.494

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Znam deka verojatno izgleda kako naučna fantastika, no dali nekoj može da mi kaže kako da haknam zaštiten WiFi. Ne e deka sum cincar, takvi se uslovite I baška slabo fakja 3g I ne mozam da puštam hotspot. Dali ima nekoj cracker ili nešto?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.048
Поени од реакции
6.074
Windows 7.
Вчера нешто се укочи, изгаси и правеше проблем при бутирање на windows-от. После 1-2 саати, пробав да го пуштам се беше ОК. Поради што и да беше проблемот, настана друг. На секоја игра, освен DotA 2 и АоЕ II ми прави error 0xc00007b, кој според интернетов се решава со копирање на dll vo system32 или syswow64 фолдерите.
Кога ќе пробам да ги ставам тука dll фајловите, дел се копираат, за дел ми вика Access denied.
Пробувам на админ јузерот да му дадам FULL CONTROL, пак ми дава access denied. Ова ми се дешава и во сејф моуд. F1 2015, GTA V, CoD BO2, PES 2015 сите го вадат ероров.
Ероров е обично и поради тоа што фали MS c+ visuall, ама ги имам сите од 2005-2013.

Kajgana Shop

На врв Bottom