Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Znam deka verojatno izgleda kako naučna fantastika, no dali nekoj može da mi kaže kako da haknam zaštiten WiFi. Ne e deka sum cincar, takvi se uslovite I baška slabo fakja 3g I ne mozam da puštam hotspot. Dali ima nekoj cracker ili nešto?
Каква енкрипција има мрежата?

Windows 7.
Вчера нешто се укочи, изгаси и правеше проблем при бутирање на windows-от. После 1-2 саати, пробав да го пуштам се беше ОК. Поради што и да беше проблемот, настана друг. На секоја игра, освен DotA 2 и АоЕ II ми прави error 0xc00007b, кој според интернетов се решава со копирање на dll vo system32 или syswow64 фолдерите.
Кога ќе пробам да ги ставам тука dll фајловите, дел се копираат, за дел ми вика Access denied.
Пробувам на админ јузерот да му дадам FULL CONTROL, пак ми дава access denied. Ова ми се дешава и во сејф моуд. F1 2015, GTA V, CoD BO2, PES 2015 сите го вадат ероров.
Ероров е обично и поради тоа што фали MS c+ visuall, ама ги имам сите од 2005-2013.

Батали, истиот проблем го имам и јас. Само на ДОТА2 и ПЕС15 од овие не ми вади ерор. Пробав со секакви апдејти за visual, direx итн. Гледав барав и на др форум нема решение.

Батали, истиот проблем го имам и јас. Само на ДОТА2 и ПЕС15 од овие не ми вади ерор. Пробав со секакви апдејти за visual, direx итн. Гледав барав и на др форум нема решение.

Средив тоа, ама иам друг проблем.

Решеното: Му дадов full control на xinput9_1_0.dll, и откако направив overwrite, се среди.

Другиот проблем: не знам точно зошто, но пола од иконите ми се generic на десктоп, и не помага бришењето на iconcache.db, па одма рестарт. Скенирав со MSE и со Malvarebytes Anti-malware, ама ништо не најде. Ќе праам со друго, во случај да е вирус.

Го реши 0xc00007b ? Супер значи ти работат сега ГТА ПЕС Ф1 ?
А за овој проблем незнам ништо што да ти кажам. Пиши ми пп некое видео ако имаш туториал да средам јас со 0xc00007b.

Средив тоа, ама иам друг проблем.

Решеното: Му дадов full control на xinput9_1_0.dll, и откако направив overwrite, се среди.

Другиот проблем: не знам точно зошто, но пола од иконите ми се generic на десктоп, и не помага бришењето на iconcache.db, па одма рестарт. Скенирав со MSE и со Malvarebytes Anti-malware, ама ништо не најде. Ќе праам со друго, во случај да е вирус.
Направи chkdsk /f /r, направи sfc scannow... на крај краева пробај и system restore, многу срањи ти се исподесија после тој блускрин.

Направи chkdsk /f /r, направи sfc scannow... на крај краева пробај и system restore, многу срањи ти се исподесија после тој блускрин.

Не беше Блускрин, тоа е проблемот. Нешто се укочи ПЦ-то, пробав да мрднам и се рестартирање. После тоа, не се покревање windowsot. Правев скан тогаш да провери проблем, некој хардвер не можеше да прочита, да бидам сеа попрецизен. Покажа ерор при бутирањето сличен на ова 0xc0000.....Не ми текнува кој беше точно, но ништо чудно и следниов да бил 0xc00000e9. После 1-2 саати, се пушти како што имав претходно спомнато и освен 7b еророт, ништо не беше заебано. После настана тој со иконите.

Околу скенирањата, ги направив и двата, но ми даде дека се пронајдени грешки, но windowsot не можел да ги среди.

Систем ристорот ми се заеба, не можам да вратам порано од прееска. 26/07/2015 13,44.
Што и да се десило, го заебало и ова. Сакав формат да праам, ама ќе почекам до 29-ти, па 10-ката ќе ја акнам.

Не беше Блускрин, тоа е проблемот. Нешто се укочи ПЦ-то, пробав да мрднам и се рестартирање. После тоа, не се покревање windowsot. Правев скан тогаш да провери проблем, некој хардвер не можеше да прочита, да бидам сеа попрецизен. Покажа ерор при бутирањето сличен на ова 0xc0000.....Не ми текнува кој беше точно, но ништо чудно и следниов да бил 0xc00000e9. После 1-2 саати, се пушти како што имав претходно спомнато и освен 7b еророт, ништо не беше заебано. После настана тој со иконите.

Околу скенирањата, ги направив и двата, но ми даде дека се пронајдени грешки, но windowsot не можел да ги среди.

Систем ристорот ми се заеба, не можам да вратам порано од прееска. 26/07/2015 13,44.
Што и да се десило, го заебало и ова. Сакав формат да праам, ама ќе почекам до 29-ти, па 10-ката ќе ја акнам.
провери го и хард дискот со hd tune/hard disk sentinel
сепак мислам нешто софтверски се има зезнато и најбоље 10ка на 29

Го реши 0xc00007b ? Супер значи ти работат сега ГТА ПЕС Ф1 ?
А за овој проблем незнам ништо што да ти кажам. Пиши ми пп некое видео ако имаш туториал да средам јас со 0xc00007b.

Се од линкот од description симни, и копирај у System32 и Syswow64. Ако ти даде access denied, дај му full control на она DLL, кое не може да биде overwritten.
провери го и хард дискот со hd tune/hard disk sentinel
сепак мислам нешто софтверски се има зезнато и најбоље 10ка на 29

Што точно да скенирам со програмчето на дискот?

upload_2015-7-26_19-8-6.png

Кај error, сите беа зелени.

Дали има опасност ако прекинам chkdsk?

Дали има опасност ако прекинам chkdsk?
Hi XXXXXX,

Please note that it is not recommended to stop or interrupt the chkdsk running on the computer until it completes by itself.

If you feel the need to stop it the only option would be to do a hard restart by turning off the power of the computer. If you turn off the computer and restart it you will have to delete the files that it’s scanning first and later try to run the chkdsk again.

Hope this helps. Let us know the results.

Thanks and Regards,

Srinivas R

Microsoft Support.

Hi XXXXXX,

Please note that it is not recommended to stop or interrupt the chkdsk running on the computer until it completes by itself.

If you feel the need to stop it the only option would be to do a hard restart by turning off the power of the computer. If you turn off the computer and restart it you will have to delete the files that it’s scanning first and later try to run the chkdsk again.

Hope this helps. Let us know the results.

Thanks and Regards,

Srinivas R

Microsoft Support.
Фала само не разбирам делот кај да се избришат податоците што ги има пројдено, значи по вода ќе замине тоа до кај што стигнало?
Прашувам зошто дома имам вклучено а ќе дошле мајстори од ЕВН на улица, ќе сме немале струја.

Фала само не разбирам делот кај да се избришат податоците што ги има пројдено, значи по вода ќе замине тоа до кај што стигнало?
Прашувам зошто дома имам вклучено а ќе дошле мајстори од ЕВН на улица, ќе сме немале струја.

Одговоров е на следново прашање.

Hi,

Since I was running chkdsk from the Administrator Command Prompt on an external hard drive I didn't need to do a hard restart. I just closed the command prompt. It seems to have not caused any damage. The files it claimed to have recovered are now accessible. So everything seems to have worked out.

Бришењето е ваљда за веќе проверените фајлови, ама за тоа ќе треба да си ги запишеш, и ваљда се што поминало, тури му пепел.
Секаде глеам по нетов одговори од видот

Што би можело да се деси.
Data on the disk is not too worries some. The disk itself is, and given the head movement durring a scan, It's a high pucker factor. Almost up to 75% Some days I hate to be right.

Сума сумарум :D , надевај се дека ќе дојдат покасно, зашо никој не препорачува да се прекинува тој процес.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom