Војната на патиштата

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.964
Кажувајте им име и презиме бе, полнолетни се, нека ги знае за навек цела држава.
И ја незнам што го кријат и не го објавуваат. Треба да се објави со слика со име и презиме точно да се знае кој е. Како што можел поради тоа што е дебил да заврши нечив живот така треба сега до крај на живот да носи белег "убиец".

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.400
Поени од реакции
43.215
убијците во мк се на ниво на заштитени сведоци, никој не смее да знае кои се

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.964
убијците во мк се на ниво на заштитени сведоци, никој не смее да знае кои се
Кога ќе почне судската постапка ќд мораат да го објават. Кривичните постапки според закон се јавни и пресудите се јавни, освен за некои посебни случаи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.813
Поени од реакции
17.030
http://www.utrinski.mk/?ItemID=0077265D0616FD45AD304246C3BC4ABF&arc=1

а кому засмета мојит коментар кој го тргнаа од тука ??, еве сега им текна да го уапсат убиецот, но сепак максимална казна е 5 години, таков ни е системот... а по мене овакво возење е исто како некој да пука меѓу луѓе на невидено, го заболе дал ќе погоди некој ...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Ај може ќе им текне да го притворат и убиецот од Партизанска и да објават име и презиме. :pipi:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.813
Поени од реакции
17.030
Какво новинарство имаме... од малолетно девојче,30 годишна девојка стана 50годишна жена...
Зар има некој нормален што ќе даде точна информација?

Моментално во Куманово кај што живеам е алармантна ситуацијата, нема да ме чуди да има жртви во скоро време. Браќава шкљ вратени од Швицарска го дрифтаат бмв-то низ центарот низ тесните улички во период кога центарот врие од народ. Полицијата само поминува,застанува купува бурек и цепа некаде ван град каде ќе казнува некој за појас,светло,зелен елек.
денес одев за Охрид, не низ центар туку бул. Србија, од кај Пожарна, пластичарска улица, обиколница... никаде полиција, а нема раскрсница каде нема барем по 2-3 прекршоци, дали возење на црвено а доста и уфрлување од неприпадна лента ( каде што немало гужва)... но бахатасто оди тотами и да нема гужва, бахатиот возач го сменил планот и сега место лево ќе одел право, ајде уфрлај се насилно на друг пред кола, наместо да почека тој да помине... ова во свет никаде го нема, само при гангстерски операции може да се сретне... а пак ќе пофторам, на времето како наш чоек што на црвено влегол во Солун бил удрен од такси, па се чуди, овој намерно ме удри, виде дека идам на црвено и пак тргна:eek: ... е такви возаќи нам ни треба, треба една акција на владата за дисциплинирање на возачите, значи волонтери да добијат посебна појачани возила со повеќе воздушни перници и заштитни шипли, а нивната работа да биде да возат строго по закон, значи ако му се запали зелено да влага во семафор, без обзир кој сакал да се помине на црвено... нема друго

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
денес одев за Охрид, не низ центар туку бул. Србија, од кај Пожарна, пластичарска улица, обиколница... никаде полиција, а нема раскрсница каде нема барем по 2-3 прекршоци, дали возење на црвено а доста и уфрлување од неприпадна лента ( каде што немало гужва)... но бахатасто оди тотами и да нема гужва, бахатиот возач го сменил планот и сега место лево ќе одел право, ајде уфрлај се насилно на друг пред кола, наместо да почека тој да помине... ова во свет никаде го нема, само при гангстерски операции може да се сретне... а пак ќе пофторам, на времето како наш чоек што на црвено влегол во Солун бил удрен од такси, па се чуди, овој намерно ме удри, виде дека идам на црвено и пак тргна:eek: ... е такви возаќи нам ни треба, треба една акција на владата за дисциплинирање на возачите, значи волонтери да добијат посебна појачани возила со повеќе воздушни перници и заштитни шипли, а нивната работа да биде да возат строго по закон, значи ако му се запали зелено да влага во семафор, без обзир кој сакал да се помине на црвено... нема друго
На обиколницата имаше полиција..Мене ме сопреа,кога испаѓаш од Радишани,према Велес..

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Тазе, Т. Гологанов, одма пред семафорите со Рузвелтова.

Некој возел пребрзо и претицувал од кај што не треба, но другиов ленти сечел на полна линија. Резултатот следен.

Поминав пред малце од таму, некој ја сликнал и пратил на електронски „медиум“.

Да не зафаќа простор.

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Затоа имаше гужви, пред малце и јас пројдов преку Рузвелтова на ИЛР. Таксисти и мотори, најстереотипните кривци еден во друг, бам. Никад не сум го сфаќала вртењево на две пуни, абе иди сврти на наредната раскрсница и ќе се вклучиш пак, чиниш којзнае што гориво ќе изарчиш за 100 метра...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Моторот е на чудно место паднат. Прашањето е, дали претицувал при што се нашол таму па удрил во таксистот, или таксистот вртел кај што не треба, па моторов обидувајќи се да избегне, мавнал во него.
Чисто сумљам дека и овој на моторов возел со „дозволена“ брзина.
Последните информации се од прееска, повреден е возачот на моторот сигурно, повеќе не се знае.

Овие на „побесниве“ мотори претеруваат со возењето по улициве, ама таксистиве се дабетер од нив. Се понашаат како нивни да се улиците.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
@dzonyb те нема на темава, а на Ѕид на Сообраќајниот срам сите сообраќајќи ги решаваш.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.964
Се преебале четворица на патот Тетово - Пирок.
21 годишен вози бмв и изгубиле контрола. Двајца сопатници мртви, возачот по некое непишано правило само повреден.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.450
Поени од реакции
39.081
Возачите во повеќе ситуации се спасуваат само заради тоа што имаат контрола врз возилото , и во последните секунди кога веќе неможат да го избегнат сударот инстинктивно го пренасочуваат возилото да удри во дел кој што е подалеку од возачкото место. Најмногу страдаат овие што се на совозачкото. Бог да ги прости.

Kajgana Shop

На врв Bottom