Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
11692636_449440918569853_5674428480316062487_n.jpg

Значи сета магија во серијава (или најголемиот) дел потекнува од Валирија, и црвената Вештерка Мелисанде мислам дека беше од таму.
Всушност, Ашаи е далеку помагијско место од Валирија. Магијата и пред Валирија постоела, а и после Валирија.
и Не, Мелисандра е од Ашаи, а не од Валирија.

Дали Џора помина низ Валирија кога го носеше Тирион и кога го нападнаа тие чудовишта?
Да.
Значи Таргариен фамилијата потекнува од Валирија и живееле таму заедно со змејовите, но откога нешто (а што поточно?) ја уништило Валирија, тие се преселуваат и го освојуваат Кингс Лендинг и започнува нивното владеење?

Одприлика:
Два века пред пропаста на Валирија се основаат валириските колонии на Таргариените и Веларионите, на Змајкамен (Dragonstone) и Driftmark.
Еден век по Пропаста, Егон тргнува во освојување на Вестерос.

Пропаста е катаклизма, веројатно поврзана со масовна и масивна ерупција на многуте вулкани.
И слободните градови се создадени од народот што побегнал од Валирија.
Слободните градови се валириски колонии кои постоеле и за времето на Валирија.

@Beric Dondarrion 5 сезони поминаа, а од твојот лик видовме само 2-3 сцени. Сега кога веќе нема спојлери може ли некој да ми објасни зошто толку фама имаше околу него

@Beric Dondarrion 5 сезони поминаа, а од твојот лик видовме само 2-3 сцени. Сега кога веќе нема спојлери може ли некој да ми објасни зошто толку фама имаше околу него
Па неговиот лик според мене е како неутралец во целата оваа борба на кралеви, нели тој е од друштвото без банери.
Он според мене ти е повеќе како лик на кој поважен му е богот на светлината, и неговата битка со оние што не веруваат во него како една против тежа на WW од една страна и он од друга страна.
Ова е едно мое лаичко мислење.

Па неговиот лик според мене е како неутралец во целата оваа борба на кралеви, нели тој е од друштвото без банери.
Он според мене ти е повеќе како лик на кој поважен му е богот на светлината, и неговата битка со оние што не веруваат во него како една против тежа на WW од една страна и он од друга страна.
Ова е едно мое лаичко мислење.
Нешто како Робин Худ со друштво :D

па, би пишал нешто повеќе за него, али споилери ќе бидат.

GOT маици има некаде во Скопје?
Поубаво најди добра печатница и си однеси слика у добра резолуција испечати си што ти е мерак. Мислам дека имаше во Југотон последен пат кога бев ама да не те излажам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom