Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Abe,,,,zosto nema ovie dva ponedelnika po red epizodi na zamunda?1!
Всушност, Ашаи е далеку помагијско место од Валирија. Магијата и пред Валирија постоела, а и после Валирија.Значи сета магија во серијава (или најголемиот) дел потекнува од Валирија, и црвената Вештерка Мелисанде мислам дека беше од таму.
Да.Дали Џора помина низ Валирија кога го носеше Тирион и кога го нападнаа тие чудовишта?
Значи Таргариен фамилијата потекнува од Валирија и живееле таму заедно со змејовите, но откога нешто (а што поточно?) ја уништило Валирија, тие се преселуваат и го освојуваат Кингс Лендинг и започнува нивното владеење?
Слободните градови се валириски колонии кои постоеле и за времето на Валирија.И слободните градови се создадени од народот што побегнал од Валирија.
Па неговиот лик според мене е како неутралец во целата оваа борба на кралеви, нели тој е од друштвото без банери.@Beric Dondarrion 5 сезони поминаа, а од твојот лик видовме само 2-3 сцени. Сега кога веќе нема спојлери може ли некој да ми објасни зошто толку фама имаше околу него
Нешто како Робин Худ со друштвоПа неговиот лик според мене е како неутралец во целата оваа борба на кралеви, нели тој е од друштвото без банери.
Он според мене ти е повеќе како лик на кој поважен му е богот на светлината, и неговата битка со оние што не веруваат во него како една против тежа на WW од една страна и он од друга страна.
Ова е едно мое лаичко мислење.

па, би пишал нешто повеќе за него, али споилери ќе бидат.@Beric Dondarrion 5 сезони поминаа, а од твојот лик видовме само 2-3 сцени. Сега кога веќе нема спојлери може ли некој да ми објасни зошто толку фама имаше околу него
Поубаво најди добра печатница и си однеси слика у добра резолуција испечати си што ти е мерак. Мислам дека имаше во Југотон последен пат кога бев ама да не те излажам.GOT маици има некаде во Скопје?
De bre!
Plottits
Ако можеш да си испринташ тука одлично би било. https://www.facebook.com/groups/ultradesignshop/?__mref=messageGOT маици има некаде во Скопје?