Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сите тие француски средњаци Шнајдерлин, Мвила, Тулалан, Кондогбиа итн итн се тешки просеци.
Кокелин, Артета и Фламини се таман а таа позиција, имаме тројца да ротираме на една позиција.
Всушност цела средина ни е склопена, доволно проблеми имаме да ги ставиме Ремзи и Џек заедно во стартна постава па уште и Морган ни фали да прави гужва.

Не се лажете дека Шнајдерлин или Чех би ни донеле ПЛ титула, голови нас ни требаат за ПЛ титула, напаѓач ни треба. Минимум 20 гола повеќе ни треба, и тоа само во ПЛ.[DOUBLEPOST=1435168522][/DOUBLEPOST]И подобро да се надеваме Рамос да го продолжи договорот со Реал, затоа што инаку веднаш ќе рипнат по Кошиелни.
Ако босот го изгубиме ни 3 бенземи не го вадат трансфер роков.

Артета и Фламини не ги рачунам за конкуренција, тие се изветреани, таман со Шнајдерлин ќе си ротира Кокелан, 50+ утакмици не очекуваат наредна сезона, ако земеме во предвид што ни прават повредите, мора да имаме достојна замена за Кокето.
Џек и Ремзи многу тешко ќе ги вклопиме заедно во средината, премногу се слични.Ако не развијат некоја телепатија меѓу себе, нема шанси да видиме дупли пивот од Џек-Ремзи.

За головите што ни фалат си во право.
Ако се планира Жиру за прва постава наредна сезона, тогаш мора да најдеме некој како Реми што беше во Челзи.Или да се земе комплетен напаѓач, а Жиру да му биде замена.
Трета опција, дај боже Велбек да си ги среди мушичките во глава кога ќе се најде пред гол за наредна сезона.

Голманската позиција-средено
Одбрана-средено
Средина-да се ослободиме од Фламини прво па да се бара подобра замена и ќе се среди средината
Напад- Со Жиру и Велбек не можеме до титула, следното засилување треба да ни биде напаѓач. ДМ позицијата нека се остави за крај.

Xe xe xeeee

11009972_822324457835898_3392033386237032211_n.jpg

^Лол, 10?
Абе у Челзи пред него автобус имаше паркирано!:свиркам::icon_mrgr:

Loso pretcustvo imam za ceh, sve mi se cini deka ce ima slaba sezona.

Loso pretcustvo imam za ceh, sve mi se cini deka ce ima slaba sezona.
Послаб од Шчезни или Оспина сигурно нема да биде, ако биде, секогаш се тука (Војче или Оспина), да го заменат, така да ништо не губиме со негово купување, напротив може само да добиеме

Ако биде лош Шчезни ќе е тука да го замени. Сигурно ќе дава се од себе за да го врати првотимскиот статус.[DOUBLEPOST=1435250000][/DOUBLEPOST]
11113259_917896321611509_5090401834332009686_n.jpg

:pos:

Последно уредено:
Минатата сезона многупати „не убиваа“ екипи со добар пресинг на средината на теренот (на пр. Тотенхем); мислам дека тука Шнајдерлин добро би ни дошол.

Одлично, ајде следно конкуренција за Кокето.

А Венгер последниот пат кога го прашаа дали ќе зима голман од светска класа одговорот му беше нешто као: What? We already have two world class goalkeepers!

Ќе му ибам ѕверо :D

А Венгер последниот пат кога го прашаа дали ќе зима голман од светска класа одговорот му беше нешто као: What? We already have two world class goalkeepers!

Ќе му ибам ѕверо :D
Сега знаете дека не треба да му верувате на Венгер? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom