Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Актерот кој што го глуми Џон Сноу изјавил дека не потпишал договор за 6та сезона, што значи дека голема е веројатноста да е толку со ликот, но можно е да се појави во 7ма, исто како со овие децава и Ходор.
а и според ова...
:(
http://www.ew.com/article/2015/06/14/game-thrones-jon-dies-interview

ке изгубат бајаги на гледаност порани Џон...

Ne be poubo ke si pustam Teen Wolf ili Supernatural 50ta sezona, bar nema da se potresuvam ko clen od semejstvo da mi umrel. Gadni bedotii, rak da fatite D^D sve vi ebam toa pederskoto u vas, daj boze White Walkeri na svadba da vi igraat, a decata tocak da gi ucat kako da vozat, sve da vi se iznaebam u usta.

Нека се ебат во газ. Ма да не ми е некоја фрка за снежнио. Нели Мелисандре дојде ...

You want a good girl,but you need bad pussy - Најлошиот дијалог до сеа у серијата.
Лудница ќе биде следна сезона со Сем и Црвот како главни протагонисти,другово испогина се.

Како бре Станис добар војсководец. Имам едно прашање сега кога се се заврши зошто фановите на книгите толку го сакаа Станис искрено во серијата освен битката на Северот човекот беше тотален флоп и си заврши како што се очекуваше после толку многу грешки тактичар како Болтон не се поразува

Болдираното кажува се. Станис во шоуто е искасапен, силуван лик. Од првиот момент кога се појави до последниот, од креаторите на серијава беше сторено се за да се прикаже сосема друг Станис. Станис е омилениот лик на читачите, не Даенерис, Џон или било кој друг. Се надевам ЏРРМ нема да го следи шоуво и Станис да заврши на сличен начин. За тоа колку добар војсководец е имаш анализа овде https://bryndenbfish.wordpress.com/...of-stannis-baratheon-as-a-military-commander/. Ако не ти се чита во кратки црти

In fact, I believe that through a good grasp on strategy and an even better understanding of tactics, Stannis Baratheon is the most well-rounded military commander in Westeros.

Не добар, најдобар војсководец во книгите. Што е тука е, се надевам книгите ќе си останат во друга насока и нема да имаат ништо заедничко со серијата понатаму.

10303751_1087089274653911_1590591179856603222_n.jpg

Станис знаеше дека ќе умре уште откако му дезертираа војниците и Мелисандре. Не се замараше со тактики и глупости кога тргна кон Винтерфел, човекот едноставно изгуби се и беше dead man walking. Нема врска неговата експертиза во ситуацијата, сигурен сум дека можеше да извади повеќе.

Џон мислам дека ќе го вратат. Или како ВВ или богот на огнот ќе го дигне од мртвите, или што и да е, всушност сакам да го вратат, мора да одигра главна улога горе на северот. :(

Ситуацијата со Даенерис ми е чудна. Не беше Мирин подалеку од територијата на Дотраките или пак овие имаат мигрирано? Ќе се види догодина ваљда.

Тоа е тоа. Квалитетна сезона и покрај некои ситни дешавки кои можеа да се одбегнат.

More!!!

Гејм оф Тронс е еден мизерен обид на HBO да прави пари, исфурани измешани приказни, со дебел буџет убави си ги ај ефекти и луѓе се палат како петарди на шоуво. Реално многу е лесно да навлечеш публика и гледаност ако убиваш по некој, особено кога приказната е срање па еве како чит го има убиството.
Еве реално нека си каже секиј ако не беше убиен Сноу во денешнава епизода дали уопште ќе ви биде интересно и убаво за гледање?
Серија подолга од 5 сезони од ваков жанр е веќе мртва серија.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Станис знаеше дека ќе умре уште откако му дезертираа војниците и Мелисандре. Не се замараше со тактики и глупости кога тргна кон Винтерфел, човекот едноставно изгуби се и беше dead man walking. Нема врска неговата експертиза во ситуацијата, сигурен сум дека можеше да извади повеќе.

Џон мислам дека ќе го вратат. Или како ВВ или богот на огнот ќе го дигне од мртвите, или што и да е, всушност сакам да го вратат, мора да одигра главна улога горе на северот. :(

Ситуацијата со Даенерис ми е чудна. Не беше Мирин подалеку од територијата на Дотраките или пак овие имаат мигрирано? Ќе се види догодина ваљда.

Тоа е тоа. Квалитетна сезона и покрај некои ситни дешавки кои можеа да се одбегнат.

More!!!

Тоа го викам и јас, не знам каков бил Станис во книгите, но знам дека таму битката за Винтерфел ја дочекува во многи подобри услови, со жива ќерка и жена, а не деморализиран и истрауматизиран човек, тактики и стратегии веќе не му помагаа. А колку што знам и во книгите исходотна битката за винтерфел не е познат. Изборот на авторите на серијата беше да ни прикажат ваков Станис, Станис кој само оваа сезона многу го засакавеме, за ептен да го замразиме, па да дојдеме до ситуација ептен да го сожалуваме.

И сеа шо, го убија му ебаја матер, па ела гледај пак, ич к*р не ме болит, не ја чекам 6тата сезона, ако сакат нека почнит, кој а тркалат, мајката да му ја .... на онај Оли, кој го измисли рацете да му се исушат.

Најлесно е, отепај го тој сите шо го сакет, и сеа шо да чекам нова сезона, шо ќе видам ?

И сеа шо, го убија му ебаја матер, па ела гледај пак, ич к*р не ме болит, не ја чекам 6тата сезона, ако сакат нека почнит, кој а тркалат, мајката да му ја .... на онај Оли, кој го измисли рацете да му се исушат.

Најлесно е, отепај го тој сите шо го сакет, и сеа шо да чекам нова сезона, шо ќе видам ?
Како што,па Калиси...

А ја па ја чекав Лејди Стоунхарт :pos:
:roker:
Продуцентиве дур читаат како ги пцујат си ја пуштаат тракава. :) Сабајле дур симињав торент идам да видам коментари дали е ок аудио/видео прв коментар "Oh my God they've killed Jon Snow" :facepalm:. Премногу провидна им стана формулата за успех т.е премногу на иста финта играат, понатаму што и да се деси серијата ќе биде онака. А за у иднина предвидувам Гејм оф Тронс да стане првата сф/фантази/сапуница. У наредна сезона очекуем Сем Тарли да стане гранде мајста и најучен човек у седумте кралства и да го видиме у дуел со планината нешто ко Рајден вс Огре, да фрштат магии дур трае тепачката. Калиси ќе ја силова цело племе а она ќе си ја пее

се дур не дојде Џон Сноу 2.0.1, новиот најт кинг и не и напраи бебе, да си биде инцестот доследен у серијата. И откако ќе им ебат матер на сите со змејот ќе си летнат кон зајдисонцето а Џон ќе и ја пее

п.с. поштовање за Арја, сите сцени со неа си беа на ниво, најдобриот дел од финалето.

Сега ми текна дека Бејлон Грејџој победи во војната на петте кралеви. Само тој остана жив, независен е, па и ништо важно не изгуби.

WHAT IS DEAD MAY NEVER DIE!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom