НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам дали го цитираш Шек, кој истово го рече пред неколку дена, и овде ни се правиш паметен, или вистина така размислуваш. :D
Ама озбилно веќе неколку години се тера тој муабет, ја има Леброн доста сменето својата игра. Градбата, визијатс, лидерството... држи вода споредбата. :D

А точно го читав и тоа на Шек пред некок ден, ваљда и затоа го пишав. :D :D

Ја Леброн и со 3 прстени ќе го ставам пред Коби.Да имаш два или повеќе влегуеш во дебата за топ 5 десет играчи зборуам општо,а тоа дека треба да има пет за да биде пред Коби нема никаква смисла за мене

Секој со свој мислења,секој со свои идеи и очекувања..џабе ова дискусија нема никогаш да заврши..

Мене искрено ме нервираат сите што го хејтате Леброн како тоа никогаш нема да го достигнел нивото на Џордан а до вчера истите фанови го возвишуваа Коби Брајант како тоа го достигнал нивото на Џордан и некој од нив тврдеа дека бил најдобар на сите времиња:tapp:...реално и Коби и Џејмсот се играчишта и најдобри во нашата ера,некој го преферира едниот,некој другиот но факт е дека и двата сеуште не се во топ 5 на сите времиња и вистинските познавачи на НБА и на кошарката не ги ставаат во топ 5...

Нека ги завршат кариерите па тогаш ќе судиме кој шо е и како е..дотогаш Џордан,Расел,Џабар,Чембрлен,Лери/Меџик се сеуште на врвот..

Мене не ми се свиѓа стилот на Леброн и ме нервира како човек, ама како играч е подобар од Коби. Мое мислење.

Има разлика меѓу 'decision'-от на Леброн, и одлуката на Џордан да оди во пензија. Леброн отиде во Мајами за да освои трофеј, бидејќи беше свесен (или пак тогаш така сметаше) дека со тој Кливленд во скоро време нема да намириса прстен. Додека пак, одлуката на Ем Џеј да оди во пензија беше заради смртта на неговиот татко која тешко ја прими. Аналогно на тоа, и 'шокот' на навивачите на НБА во двата случаи беше различен. Првиот случај, беше прифатен со негирање, заради пичкарскиот потег на Леброн, а вториот, можеби беше најтажниот ден за кошарката.
Не заебавај пола црнци во НБА не си го знат таткото.. еден куп спортисти имат трагедии низ животот.. не можиш тука Џордан да го браниш

А Леброн пичкарски реферираш за одлуката да оди во Мајами или самото 'decision' интервју?
Ако мислиш на второто и самиот Леброн има речено дека згрешил што направил така.. А дека отишол во Мајами после 7 години тапкање во место во Кливленд каде што најдобар играч што му донесле беше Џејмисон незнам што е пичкарско тука.. Да појдеше во Чикаго немаше да биди пичкарско така?[DOUBLEPOST=1434053325][/DOUBLEPOST]
Секој со свој мислења,секој со свои идеи и очекувања..џабе ова дискусија нема никогаш да заврши..

Мене искрено ме нервираат сите што го хејтате Леброн како тоа никогаш нема да го достигнел нивото на Џордан а до вчера истите фанови го возвишуваа Коби Брајант како тоа го достигнал нивото на Џордан и некој од нив тврдеа дека бил најдобар на сите времиња:tapp:...реално и Коби и Џејмсот се играчишта и најдобри во нашата ера,некој го преферира едниот,некој другиот но факт е дека и двата сеуште не се во топ 5 на сите времиња и вистинските познавачи на НБА и на кошарката не ги ставаат во топ 5...

Нека ги завршат кариерите па тогаш ќе судиме кој шо е и како е..дотогаш Џордан,Расел,Џабар,Чембрлен,Лери/Меџик се сеуште на врвот..
Јас Расел и Чембрлен никогаш не би ги ставил во топ 5 без разлика колку прстени освоил првиот и без разлика колку поени имал вториот.. Отвори на јутуб да видиш каква конкуренција имале.. неатлетски белци од по 180цм шо незнаеле да водат топка со лева.. Па Диандре би имал 50/20 просек во тоа време

Леброн е по ол раунд играч од Коби заради предиспозициите. 2.03 висок, 115 кила, масивен, брз... Коби е 198, со тенка градба иако ни он не е слаб, далеку од тоа, многу цврст играч е, ама не е масивен ко Брон. Затоа Леброн има такви бројки кога се во прашање скоковите, блокадите, па и одбраната. Коби повеќе пати е избран во најдобрата дефанзивна петорка, само што Леброн на пример може да брани од позиција 1 до позиција 5, а Коби не може.

Тоа што отиде во Мајами лично не го сметам за пичкарски потег, ипак ова се професионалци и гледаат да освојуваат титули, а не да глумат лојалност и да останат со 0 титули во кариерата.

Инаку се слагам со Прокрасдфндфсфсдфд околу Чембрлен, човекот во негово време бил изрод и играл против 20-30 cm пониски играчи од него. Како сега некој од нас да отиде против 10 годишни деца да игра и матер да им ебава.[DOUBLEPOST=1434054623][/DOUBLEPOST]Иначе Илијасова во Детроит, Шон Вилијамс и Карон Батлер во Милвоки. (Ваљда Шон Вилијамс беше мајку му ебам :D)

Последно уредено:
Слушнав дека Леброн секоја сезона си го „апгрејдувал“ стилот, новитет е познатиот one leg step back на Дрик Новицки. Коби генерално не го сакам дека е копија на his ariness, а копии неќам. ~40 типувам вечер на најдобриот играч на светот (после Џордан) али утакмицата ќе биде густа, блага предност им давам GSW.

Абе види сеа од Шек 2000-2003 до Вејд 2011-2014 има светлосни години разлика.. Бош никогаш не изигра онака како што се очекуваше од него.. Реј Реј беше само 'role' играч и ништо повеќе.. Беше ѕвезда на времето за Суперсоникс, потоа трета опција во триото на Селтикси.. Ако прајме така сеа, Коби играше со Карл Мелоун и Гери Пејтон!

Стилот нема врска тука, мене на пример Пистол Пит ми е најкул играч шо сум го видел но со тие финти негови не постигнал многу во кариерата.. А Данкан со најдосадна игра без никакви атракции има 5 титули

Секој си наоѓа свој начин како најлесно да дојди до поени.. кога ја имаш градбата на Шек или Леброн нормално нема да застаниш тројки да шутираш.. Ако си прачка ко Дурант нормално ќе гледаш шутот да ти е вонсериски

Сите ќе се согласиме дека Леброн игра на сила.. Но не игра САМО на сила.. играч шо има во просек 41/12/9 има многу повеќе оружја од физичката доминација.. Со исклучок на плејмејкери веројатно само Лери Брд ја читал играта како него

http://uproxx.com/dimemag/2015/06/watch-lebron-james-give-champion-interview-16-years-old/[DOUBLEPOST=1434037132][/DOUBLEPOST]
Никој не го ставил Леброн пред Џордан.. Ретко кој го става и втор пред Карим.. Јас само реков дека дебата ќе се отвори по медиумите АКО освои годинава во вакво темпо

Во спортот легендарни играчи од типот на Али, Џордан, Рут, Пеле, Федерер толку се возвишват шо демек никој никогаш нема да ги стигни.. Колку од вас всушност сте го гледале Џордан константно како шо сега го гледаме Леброн? Поголемиот број од вас се родени околу првата пензија на Џордан.. Треба да си минимум 40 години за да си го гледал редовно.. Аааа си гледал тие утакмиците против Јута.. Ваууу.. Па да таму најјак е.. А да пуштеше тие утакмици против Пистонси кај шо го челичат не ќе беше лошо.. Или ги нема на Јутуб нив?

Факт е дека Џордан од 91-93 и 96-98 е најдобриот играч шо некогаш сме го виделе.. Но луѓето изглеа заборават дека и тој имаше тежок период како и Леброн во кој никогаш неможеше да излези од истокот.. Лери Брд и Ајзеа му го сомлеа мозокот.. Дали воопшто знаете дека Џордан без Пипен во плејофот е 1-9 ( да, еден-девет).. Дали воопшто знаете колку фанови на Булси и воопшто на НБА беа во шок и во депресија при првата неочекувана пензија на Џордан.. Многу повеќе од ебената 'decision' на Леброн

Трета опција на триото во Селтикс.. Бравоо [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Sent from my 6050Y using Tapatalk

Последно уредено:
А која беше? Пирс и Гарнет беа главни алки
Тројцата заедно беа leading stars у Селтикс.. Не мислам дека само Гарнет и Пирс го имаа главниот удел во успехот на Селтикси

Sent from my 6050Y using Tapatalk

Како што бев сигурен претходната дека Кливленд ќе тепаат така сега сум сигурен дека ГСВ ќе тепаат!!!!!

Дајте бе некој кул стрим шо не сецка, да глем кај шо че тепат Голден Стејт :P

Мене не ми се свиѓа стилот на Леброн и ме нервира како човек, ама како играч е подобар од Коби. Мое мислење.

си го запознал и си поправил муабет со него па да те нервира ко човек?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom