- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 3.159
- Поени од реакции
- 375
Го чекам денот кога ќе ми стигне известување дека некој пишал во темава и кога ќе отворам ќе видам линк со официјална дата на издавање на 6тата книга ![ТВ :tvg: :tvg:](/styles/default/xenforo/emot/tv.gif)
![ТВ :tvg: :tvg:](/styles/default/xenforo/emot/tv.gif)
За четврта книга беа потребни 5 години, за пета книга - 6 години, претпоставам за шеста - 7 години. 2011 + 7 = ???Го чекам денот кога ќе ми стигне известување дека некој пишал во темава и кога ќе отворам ќе видам линк со официјална дата на издавање на 6тата книга![]()
До кај што заврши во серијата more or less.Луѓе, до дека е Бран у книгите? What's his story?
Лошо. Треба да има нешто возбудливо и со него.До кај што заврши во серијата more or less.
Интересна забелешка. Нигде нема за тоа како поминала.Дали се споменуваше некаде во легендата како успеала таа WW да го помине ѕидот за да успее да го заведе тринаесетиот Night Watch командир?
Добра елаборација. Можеби Ладноракиот сепак не е WW од тој тип и ја нема таа моќ или па не сака да го маѓепса Сем за да биде пуштен да помине низ ѕидот бидејки едноставно нема таква потреба и се чуствува дека има незавршена работа северно од ѕидот. Но да, сепак е легенда што не мора да значи дека е вистина.
Абе Старкови, во сите нивни варијанти (сиви и снежни) поседуваат некаква твдоглавост која им се враќа по глава.Jon Snow у темана за серијата им станува омилен лик, штета...![]()
Може ќе одат чекор понатаму и ќе не спојлнат нас читачите, па сезоната нема да заврши со брц брц туку она што се случува понатаму (Џон ќе биде или оживеан, или ќе влезе во Гоуст, или нешто друго).Ај штом е тука сигурно. Сакав да прашам колкави се шансите оваа сезона да се случи For the Watch? Бидејќи како што гледам во описот на имдб пишува Jon is challenged, па така според мене сезонава би завршила со For the Watch. Што би било ептен лошо, бидејќи Џон е еден од поомилените ликови.
Дoбaр мaјндфaк би билo oвa,нo сепaк тешкo верoјaтнo oткaкo и сaмиoт Edd беше сведoк нa прaвaтa зaкaнa кoјa нaскoрo ќе им дoјде дo ѕидoт.Најбоље ќе биде ако Dolorous Edd го збрца а не малиот како што не наведуваат, е тоа ќе биде понеочекувано и поболно со оглед на тоа што он, Sam, Grenn и Pyp му беа B.F.F.