Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ова не ми е јасно. Кој му одобри на Џон Сноу да ги населува дифтарите во кралствата и да им дава земја. Не му треба ли согласност од кралевите или па Станис го прашал, а мене ми се промакнало тоа?

Мислам дека Џора ќе умри и тоа храбро борејќи се да ја спаси Даенерис. :)

Тој ќе биде ликот што ќе умре оваа сезона.

Ова не ми е јасно. Кој му одобри на Џон Сноу да ги населува дифтарите во кралствата и да им дава земја. Не му треба ли согласност од кралевите или па Станис го прашал, а мене ми се промакнало тоа?

Не сум сигурен, но мислам дека еден дел од крајниот север, појасот околу ѕидот и одредени територии јужно од него се во власт на Стражата, односно баш територијата наречена Brandon's Gift каде ќе се населуваат дивјаците.

Па од станис се бродовите.

Пошо форматот на серијава налага дека ќе има малку минутажа со сноу (ќе се фокусираат да ги финишираат работите со кингс лендинг, џејми, станис и санса.) џон сноу прилично ја заврши сезонава освен ако има некаков плот твист на крајот шо ќе го смени комплет текот на настаните.

Кеван ланистер се враќа во КЛ, че ја среди серсеј, дени вајлда ништо нема да се случи освен ако не и пробаат атентат во јамите со гладијаторите.
Предвидувам да биди интересно кај станис и ремзи. И да ги видиме змејовите уште еднаш до крајот.

Brandon's gift i New Gift se oblasti so koi vladee Lord Commander.Kralot nema nikakva vrska so niv.

Според мене Станис ќе потклекне пред Мелисандре и ќе ја жртвува ќерката, а тоа ќе дојде како резултат на тоа што ќе биде пред губење на битката со Болтон. Не може да си дозволи да изгуби и овојпат, мора да игра на карта се или ништо.

Тој ми изгледа како лик кој мора да се коцка така да би уплатил на него. Се си бива до душа.

Според мене Станис ќе потклекне пред Мелисандре и ќе ја жртвува ќерката, а тоа ќе дојде како резултат на тоа што ќе биде пред губење на битката со Болтон. Не може да си дозволи да изгуби и овојпат, мора да игра на карта се или ништо.

Тој ми изгледа како лик кој мора да се коцка така да би уплатил на него. Се си бива до душа.

Nisto ne garantira deka Stanis ke pobedi ili duri ke prezivee.Znaejki go RR Martin, mozno e Stanis da zgine i toa e toa, zivot ide dalje.

Nisto ne garantira deka Stanis ke pobedi ili duri ke prezivee.Znaejki go RR Martin, mozno e Stanis da zgine i toa e toa, zivot ide dalje.
Се плашам дека ова ќе се случи, ептен позитивно билдање на ликот имаше оваа сезона така што нешто ептен важно очекувам да се случи до крајот.

Со оглед на тактиката на Болтон единствен начин за да го освои Винтерфел ќе биде со помош на Малисандре.

п.с. Малку е глупо тоа што така ги заборавија Берик и дружината на пијаниците, речиси пола сезона беа скоро главни ликови и сега ги нема никаде.

Незамисливо ми е Станис да ја изгуби битката ако всушност дојде до битка. Единствено може нешто да се случи пред или за време на опсадата, сепак е зима и се бори на непознат терен. Инаку, ако не се лажам, Станис има многу повеќе луге од Рус. А и да нема, тој е еден од најдобрите команданти во цел Вестерос, а Рус нема такви луѓе.

Е сега ме плаши само тој планот на Ремзи со тие 20 good men. Ако планира да влези во армијата на Станис, супер. Тој ќе си умри за џабе, а до Станис нема шанси да дојде. Ама работата е шо тоа е очигледно самоубиство, ни Ремзи ни Рус не би пробале такво нешто, значи по логика нешто друго спремаат. Тоа така ме копка малку.

Инаку, за жртвувањето на ќерка му - ноуп. Убеден сум дека нема шанса такво нешто да се случи. Ни Мелисандре нема такво влијание врз него.

После се што не извидовме мислам дека Џорџ треба да смисли крај шо ќе не акни од земја пошто досега станавме имуни и на убивање главни ликови, нагли пресврти на ликовите, да не набројувам ама веќе отрпнавме салам. Искрено не сакам Гот да заврши НИКОГАШ, ама почнав да се измачувам со тоа што ќе биде на крајот, само правам некои сценарија, се опседнав буквално :sick:
За Серси некој рече сезонава да ја скинат, и јас типувам така пошто веч је дотакла дну дна, полошо од ова не можи да ја снајди.. Не дека ја хејтам ама има нешто во неа што те прави да обожаваш да ја хејтап, неможи никој да ја замени.. Марџери ја пробаа во почетокот да ја издигнат до некое ниво на Серси но оваа сезона ја срозија и ги мразам Д&Д поради тоа, не требаше толку долго да ја остават затворена.. можеа да смислат некој пресврт да излезе од заробеништво и самата да ја пикни Серси внатре али ај да не му се мешам, они си знаат но дефинитивно омилен женски лик ми е и се надевам (ако остани жива :semolam:) ќе има многу сплеткарења од нејзина страна пошто ако ја умрат и неа и Серси Кингс лендинг ќе биди pain in the ass од досада..
Инаку се забележува дека полека насоката на серијата ја туркаат кон главните настани - Џон Сноу, Денерис.. И малце ги оставаат настрана другите приказни што е многу глупо од нивна страна, изгледаат како заборавени.. Нема да ги кошта ништо во секоја епизода да дадат барем кратки сцени од 2-3 минутки за тие 'споредните' чисто да сме во тек со дејствата оти вака изгледа како да има дупки.. Just sayin' :toe:

На денешен ден, пред две години беше емитувана најшокантната и можеби епизодата со најголем импакт врз светот во историјата на телевизијата.

THE NORTH REMEMBERS!

Опцијата дека Ремзи ќе се сврти против татко му, ми дојде и мене во глава, инаку стварно не знам шо ќе прави со 20 луѓе. Сепак е исплашен од неродениот син на татко му, колку и да сака да покаже дека не се плаши.
Ама од друга страна, се што претпоставував досега што може да се случи, се случи скроз обратното, така да рачунајте дека ова нема шанси да биде.

п.с. Кој рече слаба била шминката?

B9YOMTg.jpg

Поздрав од бајото! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom