Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
Mene od dopolnitelna proverka, me vratija vo zadolzitelna vo fevruar i eve uste cekam ( skoro 4 meseci ). Seuste nemam nikakva promena[DOUBLEPOST=1433142916][/DOUBLEPOST]

Mene od dopolnitelna proverka, me vratija vo zadolzitelna vo fevruar i eve uste cekam. Nemam nikakva promena
Mhm eden prijatel jas bas prasav toj 3 nedeli cekase vazno ke dobiem pa sega ne e strasno kenpocekame

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
A zosto?
Jas kolku sto razbrav se prifakaat izmenite i od ministerot na pravosudie i od direktorot na DABC
Тој предлага комбинација од двата зекони и претцизно дефинирање на крвната врска бидејќи може да дојде до злоупотреба на законот. Но и многу послаба контрола кој ќе зема државјанства.[DOUBLEPOST=1433180837][/DOUBLEPOST]
Ali mnogu popozitivno od posledniot put....
Во секој случај така е и мислам дека можеби има вистина дека сугерирал на комисијата да престанат да прекратуваат со браќа и сестри и во најмала рака да почнат да пуштаат со браќа и сестри бидејќи тоа беше побарано од него од страна на Јулиан Ангелов бидејќи е еден голем апсурд. Тој се заложи да разговара за тој проблем со комисијата но истотака се повика и на законот кој ги спречува во тоа.

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2015
Мислења
3
Поени од реакции
1
Zdravo
Pozdrav do site na forumot
Imam nekolku prasanje ako moze nekoj da mi odgovori.
- na intervju bev na 02.12.2013 ,statusot mi se smeni pred 1 mesec vo Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка."",nemam dostaveno dokumenti za poteklo,dali moze od prva bratucedka koja ima bugarski pasos ?,Kade treba dokumentite(izvodi) da gi preveduvam ,dali moze vo Makedonija ,ovlasten preveduvac.
Blagodaram
Pozdrav

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
ZDRAVO dali ke pomineme nie sto izvadivme proishod samo na usna izjava i bev na intervju na 1 april 2013 sega sum na dopolnitelna vraten recisi cela godina , a nemam nikakvi dokumenti stari da doostavam . pa me interesira dali ke pomineme so zakonov ili ako imam sreka da mi dadat . eden moj prijatel od veles ne odnese nikakov dokument a mu dadoa drzavjanstvo . ako nekoj znae nesto neka pise

Член од
12 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
23
zdravo pred malku se cuv so posredinikot i toj mi rece deka preku brat odobruvale za proishod da se zeme dali ima vistina vo toa dali nekoj e informiran za toa

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
zdravo pred malku se cuv so posredinikot i toj mi rece deka preku brat odobruvale za proishod da se zeme dali ima vistina vo toa dali nekoj e informiran za toa
Во ноември 2014 бев во Софија со една девојка која аплицираше во агенцијата со копија од пасош од брат и', на почеток од февруари 2015 беше одбиена. Зошто некој друг со истиот документ би бил исклучок? Што се однесува до уверението за потекло, досега се покажа дека важат истите правила за сите. Имај на ум дека примарната цел на секој посредник е да извлече пари.

Кажи му да ти даде контакт од лица кои добиле уверение по тој основ - видели па веровали.

Последно уредено:
Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Откако го прочитав дописот од министерот за правосудство до парламентарната комисија,ми стана јасно зошто не кочат толку тие што сме со документи!Министерот да ти преферирал принцип на самоопределување,со некои тестирања за историја,култура,јазик, а за принципот на крвна врзка гледам како предок,в'зходјашт од ЗБГ и ЗБЖИРБ толкува само родител, а тој збор е многу поопшт и се однесува на поширок круг на лица,па затоа сите со документи од дедовци,прадедовци чекаат бесмислено со месеци,без никакви промени на статусите или такаречено си играат курташак со нас.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ова е чудно најблаго речено па зошто бараат стари документи тогаш,кој знае што ке излезе како закон на крај.Еве гледам на сајтот на народното собрание нема за овие денови седница на комисијата за блгарите чужбина.

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Едно глупо прашање. Бидејќи немам документи за потекло, што мислите дали ќе ми прифатат извод од вујко кој е роден 1941 и е крстен според бугарскиот цар - Симеон.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Од посредникот дознав дека се стигнати со издавање на устоворениа за произход до 12 март 2015 год.

@POS-51 со среќа произходот !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom