Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
Лично и одговорно тврдам дека Рафа освојува Ролан Гарос годинава, кој мисли спротивно нека ми пише порака за кладба, а и сигурен сум дека хејтерите веќе се спремаат мислењево да ми го цитераат после потенцијалниот пораз од Новак во среда. Ајде да видиме, мене ми мириса се повеќе на 10та титула. :)

Има добри шанси. Денес е брилијантен.

Па добро, знаејќи како поминуваше на другите слемови/турнири во последно време, има напредок, сеа за сеа не изгуби од нискорангиран тенисер, има напредок :)

Лично и одговорно тврдам дека Рафа освојува Ролан Гарос годинава, кој мисли спротивно нека ми пише порака за кладба, а и сигурен сум дека хејтерите веќе се спремаат мислењево да ми го цитераат после потенцијалниот пораз од Новак во среда. Ајде да видиме, мене ми мириса се повеќе на 10та титула. :)
Не ми е до кладба, само ме интересира шо се смени во само едно коло? Минатото пиша дека апсолутен фаворит е Ноле машината. Толку ли Кузњецов е репер?

Ок факт е дека Надал нема опција освен да иде апла ол ин на РГ, зашто како се одвива сезонава, може на крајот да остане и без слем годинава ако не дојде тука до титула, а колку и да звучи лудо, и без мастерс.
Огромен удар за него ќе е неосвојување на РГ сезонава, турнир кој под дифолт е негов.

Не ми е до кладба, само ме интересира шо се смени во само едно коло? Минатото пиша дека апсолутен фаворит е Ноле машината. Толку ли Кузњецов е репер?

Не е работата Кузњецов во целава работа. Репер е играта на Надал, неговата сила и прецизност во форхендите. Физички денес исто така доста добро се покажа, трчаше по секоја топка. И самодовербата на која најмногу се жалеше минативе месеци ко да му се враќа полека, игра некои удари кои немаше храброст да ги одигра досега (точно, имаше можност да се пробува доста со денешниот противник, во 3те сет му направи ран брејк и можеше подоцна во сетот да експериментира). Како и да е, ветувачка игра на Надал денес и ќе биде интересно четвртфиналето.

А какви изговори имало? Не сме ние одредени фанови на Ѓоковиќ па да ни смета што не е прскан теренот со вода или зошто линиите се прави. Ако изгуби ќе изгуби затоа што противникот бил подобар и тоа е тоа.

Сигурноста во неговите удари, пожртвуваноста за некои топки кои до пред некое време ги проследуваше само со поглед. Оди назад во темава, ќе го видиш моето мислење, како тоа против Халис (играч надвор од топ 200-300), како против него не одигра добро, си кажав дека не сум задоволен. Со Алмагро играше доста подобро од првиот меч, го кажав и тоа, меѓутоа ова денес е само показател дека играта му е како прогресија на турниров, во нагорна линија, подобро и подобро. Се надевам дека нема да застане, а и многу е важно дека Новак чувствува страшен притисок, посебно за нивниот меч, Рафа исто така, не велам не... меѓутоа можно е се, јас би му дал фаворитска улога сепак на Надал, нормално ме влечи тоа бидејќи сум му фан.
Конкретно тука на Ролан Гарос, 6-0 за Рафа.

2006 четвртфинале : 6-4 6-4 предал Новак.
2007 полуфинале : 7-5 6-4 6-2
2008 полуфинале : 6-4 6-2 7-6
2012 финале : 6-4 6-3 2-6 7-5
2013 полуфинале : 6-4 3-6 6-1 6-7 9-6
2014 финале : 3-6 7-5 6-2 6-4

После 6 дуели, освоени само 4 сета, а изгубени 18, психички Новак секогаш си има проблем, а кога не успеа пред 2 години при водство 4-2 и предност во 5ти сет... не верувам дека баш годинава ќе успее во својата цел, иако е преценат и од обложувалници и од свашта. Имаат уште еден дуел од Дејвис Куп на земја до 3 добиени сета, тогаш Рафа тепа 3-0 (6-4 6-4 6-2).

Значи човекот има скор 86-1 на 3 добиени сета на земја, 69-1 на Ролан Гарос и 17-0 дејвис куп на земја. Новак има 0-7 против Рафа во овој сегмент. Ова се само бројки, но јас искрено се надевам дека ова ќе продолжи како што тргнало. :)

Кладилниците никого не преценуваат, добри си се квотите. Ако некој нешто знае што прави тогаш тоа се кладилниците.
Инаку кога сме кај статистиката, 86-1 на земја во три добиени сета е БОЛНА статистика. Ненормална работа е ова, не верувам некој некогаш да ги достигне овие бројки...

А какви изговори имало? Не сме ние одредени фанови на Ѓоковиќ па да ни смета што не е прскан теренот со вода или зошто линиите се прави. Ако изгуби ќе изгуби затоа што противникот бил подобар и тоа е тоа.
„Мое лично мислење е дека Надал нема да ја освои титулата оваа година, ја нема потребната форма, прв пат доаѓа на Ролан Гарос без титула на европската земја, така да ќе биде многу тешко да се одбрани титулата. Надал ќе биде 7ми носител, а тоа значи дека ќе има и потежок ждреб. Според мене Новак Ѓоковиќ ќе слави оваа сезона.“

„Ќе биде срaмoтa Нoле дa не гo oсвoи гoдинaвa Р.Г. Двoјникoв нa Нaдaл е мизерен, единo Мaреј или Федерер би мoжеле дa му бидaт кoнкуренцијa. Кривo ми е сaмo штo Р.Г немa дa гo имa свoјoт шaмпиoн вo прaвo светлo. Знaaт и Нoле и сите штo ќе се бoрaт зa Р.Г гoдинaвa декa мнoгу пoвеќе ќе вреди титулaтa (бaр вo oчите нa фaнoвите) aкo се дoјде дo неa преку пoбедa нaд крaлoт вo финaлетo, вo свoјaтa препoзнaтливa игрa.“

Уште од прва страна еве :)

Па тоа не се изговори, факти се, односно мислења. Јас и лани мислев дека Ноле ќе ја освои, бидејќи Надал беше во полоша форма од него. Не гледам во што е проблемот тука...

Ја заеба малце Азаренка, Кадер Нуни. Мислам дека Серена секако промашуваше, без разлика што викна аут линискиот. Ем на сет топка, голема нервоза плус за Вика во одлучувачкиот сет. :)[DOUBLEPOST=1433011883][/DOUBLEPOST]Тепа црната. И оваа Азаренка па и вториот и третиот сет води со брејк и дозволува да и направат серија од 4-0 и 5-0. Сеа и 6-0 ако не испадне.[DOUBLEPOST=1433012065][/DOUBLEPOST]еве и 6-0...пуфла...:)

Последно уредено:
koj ja prefrlil temata vo ,,Чек дис аут,, be :). Greota Nadalovci , Rafa vrza tri pobedi vo red i pravo glaven favorit im e. Dobro, ima osnova za ovie nadezi , Kuznjecov ne e mala rabota da se pobedi , fraerov ne sluchajno e 120 na atp turot. Abe krstete se da go projde Sok , pa ke se prepukuvame za so Novak . Denes Kuznjecov igrashe kako po naredba na Rafa, chekashe topceto da se podigne i da pochne da pagja pa go udirashe. Rafa imashe vreme da si go fakja gazot i pak da se pozicionira na vreme. Site topchinja shto gi napagjashe Kuznjecov vo podiganje i beshe poagresiven gi dobivashe lesno. Bashka riternot na Rusinot e eden od najslabite shto sum gi gledal. Zarem mislite deka Novak ke igra taka. Pa Marej mu ja nauchi shemata i go unishti neodamna.Kako shto pisha nekoj pogore , dobro od ovie nekolku posta pogore od Nadalovci e shto vekje ke nemate prostor za izgovor vo eventualniot poraz na Rafa. Uf , kolku malce vi treba da zivnete i da se vratite od umrenite.
Novak denes pak prosechen , igrashe kolku da pobedi . Do Beker li e , do nego li e , ama servisot mu e se postabilen i posiguren. Ne smetajki gi Isner , Karlo , Raonich i drugite dvometrashi , tvrdam deka Novak i Fed go imaaat najdobriot servis na ATP turot.
Utre ke e gusto megju Fed i Monfils , za mene shansite se 50-50..Sok mislam deka ke go namachi na Nadal pa duri i nekoj set da mu zeme, agresiven e , rano go fakja topcheto i ima dobar servis.. Gaske mislam deka nema shansi protiv Novak

Нормално, кој кога имал шанси против Новак?
abe Torko , preku stojko si mi vekje so debilni postovi totalno spinuvani.Pa zar si zaboravil kolku pati imash pishuvano za Nadal deka ovoj nema shansi protiv nego , onoj ke go pobedi so edna noga , tret so edna raka , pa na Vava kolku mu se meraceshe samo za da mu se osveti , pa na kraj Vava ve poeba i tebe i Rafa u paket. E sho da pisham ,, Gaske ima shansi protiv Novak,,. Topce e , se moze da se sluchi , ama eve i Gaske so cela negova ekipa sigurno misli kako mene. Aj samo zamisli go Rafa na mestoto na Novak od Pariz lani pa do sega , kaj da se pojavi se osvojuva, takva dominacija i kontinuitet se nema slucheno dosega , pa isfantaziraj si ti kako ke si se odnesuval i u kakov trans ke si bil.Pishav i porano , nie Novakovci sme duri i premnogu mirni i kulturni.Vidi go Igor , do vcera vikashe deka Rafa nema shansi a denes najodgovorno tvrdi deka Rafa osvojuva . Ti pak , do vcera te nemashe ziv , aj malce inercija od Igor i pochna statistiki da vadish od minatoto .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom