Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Tи си чуден човек. Она има 18 години пиченце и пол, ти да си разговарал со неа? Како можеш да дозволиш воопшто да ти биде пријателка. Дури и да ја знаеш кога она била 15 ти си имал 19. Шо мислеше и тогаш, а и сега?
Или е бело или црно, или ја ебеш или се пијанчи и се ебе со друг и фали уште да ти кажува за тоа.
Толкаво замарање, за друга женска.
Некогаш ќе се трудиш, ќе пишуваш и на крај ќе дознаеш дека се ебкала со некој друг, а ти си чекал СМС, порака, разговор. Биди среќен што знаеш дека има женска. :D
и
Едно нешто сум научил, со жена никогаш не терај инат, освен ако не личиш на педерчето Кристијано Роналдо или си фаца некоја што има 5-6 женски во секое време и сите го знаат тоа. Прва да те побара после некое недоразбирање? Ни у сон. Ем ќе се извиниш, ем ќе бидеш педерче оти си се извинил. Ако не се извиниш си идиот :D Си кажувам мое гледиште не ја познавам оваа твојава, па да знам сигурно.
Пак она има 18 години, али на 22-23, ќе те игнорира, па ќе те побара, па не знам што ќе и падне на памет.
После неколку вакви reality check-ови ќе се свестиш, ама секогаш ќе си викаш, како бе со оваа не сфатив дека со гордост и инает многу тешко да добиеш нешто.
Зар никогаш си немал другарка во животот која не си ја гледал како сексуален објект? o_O
Ти кажав дека ми е како сестра, покрај мене растела уште од малечка, нашколо сум ја носел зараче кога почна да биде 1во одд. Сум ја бранел од постари.. Средна школа не ја затекнав оти веќе бев заминат на факултет кога се запиша, но секогаш сум бил тука за неа. Во град не ја пуштаа после 12 без мене до скоро, јас ја носев од дома, јас ја враќав дома. Или седеле на иста маса со нас, или пак биле на маса до нас. Кој и да пробуваше да и пријде, прво мораше преку мене да помине.. За се што правеше, од мене бараше дозвола. Сум разговарал со неа повеќе од колку што сум разговарал со брат ми цел живот.
Ти кажувам дека не е таква. Повлечена е, и поприлично се разликува од другите девојчиња што ги знаеш на нејзини години. Овој и е прв дечко во живот.

Далеку од тоа дека сум К. Роналдо, ама тука изгледот и нема врска, оти јас не сум со неа во врска, ни ја ебам, ни имам такви чуства према неа. Битен е ставот што го завземаш.

Иначе да, можеш да речеш: "Абе брат шо се замараш.. Тури и кур, батали ја", ама не е така, бидејќи ми значи како сестра.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
^Hahahah ne nne, on ustvari nejze ko brat ja saka pa sega zatoa ke ja brani od losiot i posesiven decko. Lol

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
^Hahahah ne nne, on ustvari nejze ko brat ja saka pa sega zatoa ke ja brani od losiot i posesiven decko. Lol
Те имам читано и на други теми, и како особа која светот го гледа преку призмата на парите, можеш слободно да ме заобиколиш, не сум јас во твојата класа, обичен смртник сум.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.333
Поени од реакции
4.628
Зар никогаш си немал другарка во животот која не си ја гледал како сексуален објект? o_O
ми значи како сестра.
Никогаш. Никогаш ни нема.
Уствари еве сеа размислувам, татко ми имаше еден колега од работа, до пред 5-6 години идеа кај нас, ја бев 4та средно она седмо одделение. Сеа она има 18 години ќе тргне на факултет од есен, ја имам 24 и еве сеа пред малку и разгледував слики на фб, многу е добра напраена, плавуша, висока 1,75, многу ме пали. :P

И сеа викаш хипотетички да сум се дружел исто како ти со оваа твојата, нормално и не би можело поинаку пошо она имала 12 години тогаш кога сме се запознале, мислиш дека кога ќе ја видев оваква напраена секој да се пали по неа, ја би се замарал шо ќе помислела она да не сме го расипеле пријателството? Или дека би бил пријател со неа? За шо бе разговарате? За книги, за време, ти се доверува кога нема дечко и да ја лиже пошо бил не знам, пијан :D Tи мести некоја другарка барем, некој аир и ти да видиш од неа :D

Баш оти не ја глеаш ко женска, нема шо да ти пречи и да се налути кога ќе разговарате. И да се налути, ќе разговарате после недела-две. Што е проблемот?

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Никогаш. Никогаш ни нема.
Уствари еве сеа размислувам, татко ми имаше еден колега од работа, до пред 5-6 години идеа кај нас, ја бев 4та средно она седмо одделение. Сеа она има 18 години ќе тргне на факултет од есен, ја имам 24 и еве сеа пред малку и разгледував слики на фб, многу е добра напраена, плавуша, висока 1,75, многу ме пали. :P

И сеа викаш хипотетички да сум се дружел исто како ти со оваа твојата, нормално и не би можело поинаку пошо она имала 12 години тогаш кога сме се запознале, мислиш дека кога ќе ја видев оваква напраена секој да се пали по неа, ја би се замарал шо ќе помислела она да не сме го расипеле пријателството? Или дека би бил пријател со неа? За шо бе разговарате? За книги, за време, ти се доверува кога нема дечко и да ја лиже пошо бил не знам, пијан :D Tи мести некоја другарка барем, некој аир и ти да видиш од неа :D

Баш оти не ја глеаш ко женска, нема шо да ти пречи и да се налути кога ќе разговарате. И да се налути, ќе разговарате после недела-две. Што е проблемот?
Ти си ист како едно мое пријателче. 24/7 е напален и се што е женско би легнал. Да може и мајка му би ја легнал. А може и си ти тој?! :drk:

Е оваа не е ни 175, не е ни плавуша, а не е и толку убава па да ти стане кога ќе ја видиш. Нормално девојче, симпатично. А веќе и кажав дека сум во врска, па не сум загорен за секс.

Разговараме за се! За книги, музика, филмови, за дечко и, за секс, за постанокот на човекот и неговата улога во универзумот, за микроорганизми и начинот на кој се размножуваат, за економската ситуација во Мак, за светската политика. За Америка и Русија и војната во Ирак и Сирија. ебате :LOL:

Ја мислам дека јасно посочив уште претходните страници што уствари е работата, од каде почнала и до каде дошла и за колку сериозен проблем се работи. Излистај малце назад

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.333
Поени од реакции
4.628
Ти си ист како едно мое пријателче. 24/7 е напален и се што е женско би легнал. Да може и мајка му би ја легнал. А може и си ти тој?! :drk:

Ја мислам дека јасно посочив уште претходните страници што уствари е работата, од каде почнала и до каде дошла и за колку сериозен проблем се работи. Излистај малце назад
Далеку од тоа дека се би легнал. Има некои што не ги бендисувам, некои кои мене не ме бендисуваат и тука не помага многу дали би сакал да ги легнам ја :D
Ама не сме пријатели.

И ај сеа одговори хипотетички, ако го нема овој нејзиниот и женската твоја, не би ја легнал оваа?
Не не малку грубо се изразив, нема ли да водиш љубов, нежно, со изгасени светла и во позадина да оди лав ми лајк ју до :D

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Далеку од тоа дека се би легнал. Има некои што не ги бендисувам, некои кои мене не ме бендисуваат и тука не помага многу дали би секал да ги легнам ја :D
Ама не сме пријатели.

И ај сеа одговори хипотетички, ако го нема овој нејзиниот и женската твоја, не би ја легнал оваа?
Не не малку грубо се изразив, нема ли да водиш љубов, нежно, со изгасени светла и во позадина да оди лав ми лајк ју до :D
Не! Но би сакал да запознаам девојка како неа, со таков карактер, бидејќи до сега таква не сум сретнал. И ако сретнам, би ја женел. :love:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Abbeee ne stanuva zbor za deka demek odoj ne ja glea ko sestra. On moze ja glea ko sestra. Moze stvarno mnogu bliska ja oseka...do tolku bliska da ja brani od losite batkovci. Hehe
Od druga strana ona ne go vika nna matura. NA MATURA. Matura e kao once in a life time site so ti se bitni u zivotot gi vikas. I da ne si go viknes drugarot od detstvoto so go osekas ko brat? Ne se praj naudren. Get the message:
Ona nego go vika na matura i mu prai cest, momentalno moze i e zaljubena i deckoto i e na vrvot na bitni licnosti. Posle nego ide familijata drugarkite, podalecni rodnini so gi vikas na matura itn. I listata zavrsuva. Ti ne si pokanet. Ne si na listata. Razbiras?
I da i zabranil decko i, so ke naprais ti, ke i reces "ej abe batkovo e los da ne treba da go istepam?" a on e prv na spisok na povikani. I da i postavil ultimatum "biraj ja ilibrat ti so ke te brani od mene"ona nego go odbrala, posto on e povikan a ti ne si.
Taka da, ako batkoto e los, maturantkata si ima majka i tatkoso treba da ja pazat. Ti ne si povikan na maturska. I ne treba da se ljutis ili da reagiras bilo kako. Ednostavno cekaj ona da ti se doblizi i da posaka da razgovara so tebe. Zblizete se pak, da te pocustvuva kako brat i ona i da te nauci deka u dva saat noke ti spies i ne mozes da odgovoris na povik poso koga siblizok so nekoj posle nekoe vreme druzenje naucuvas licnosta koga legnuva koga stanuva so najcesto jade za dorucek i kakvo kafe pie.
Ne ste bliski.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.788
Поени од реакции
12.143
Ја познавам и повеќе од што самата се познава себе си.. Чим сум јас прва особа што ме бара у 2 саат, навечер, јасно е дека и сега ќе ме побара. Е тогаш ќе и речам:
"Tи простува бато. Секој знае да згреши во животот. Ти веќе му даде него втора шанса, а он некако ја прокоцкува и неа. Време е јасно да застанеш позади својот став и да му покажеш дека неможе така да се однесува со тебе, а останатото е на него".

Е у случај да не се прославам, исто како тебе, барем ќе испаднам со чист образ, и дигната глава, без ништо да згрешам, ни пак да молам за нешто што не сум згрешил. Јбг, ќе биде тешко, ама ќе помине. Тогаш може да се врати од кога ќе раскинат, само можеби тогаш ќе биде веќе доцна. :)
Тhat's the spirit (y)

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Abbeee ne stanuva zbor za deka demek odoj ne ja glea ko sestra. On moze ja glea ko sestra. Moze stvarno mnogu bliska ja oseka...do tolku bliska da ja brani od losite batkovci. Hehe
Od druga strana ona ne go vika nna matura. NA MATURA. Matura e kao once in a life time site so ti se bitni u zivotot gi vikas. I da ne si go viknes drugarot od detstvoto so go osekas ko brat? Ne se praj naudren. Get the message:
Ona nego go vika na matura i mu prai cest, momentalno moze i e zaljubena i deckoto i e na vrvot na bitni licnosti. Posle nego ide familijata drugarkite, podalecni rodnini so gi vikas na matura itn. I listata zavrsuva. Ti ne si pokanet. Ne si na listata. Razbiras?
I da i zabranil decko i, so ke naprais ti, ke i reces "ej abe batkovo e los da ne treba da go istepam?" a on e prv na spisok na povikani. I da i postavil ultimatum "biraj ja ilibrat ti so ke te brani od mene"ona nego go odbrala, posto on e povikan a ti ne si.
Taka da, ako batkoto e los, maturantkata si ima majka i tatkoso treba da ja pazat. Ti ne si povikan na maturska. I ne treba da se ljutis ili da reagiras bilo kako. Ednostavno cekaj ona da ti se doblizi i da posaka da razgovara so tebe. Zblizete se pak, da te pocustvuva kako brat i ona i da te nauci deka u dva saat noke ti spies i ne mozes da odgovoris na povik poso koga siblizok so nekoj posle nekoe vreme druzenje naucuvas licnosta koga legnuva koga stanuva so najcesto jade za dorucek i kakvo kafe pie.
Ne ste bliski.
E тука тотално се сложуваме, истото го напишав и на претходната страница, а и на првиот пост што го постирав. Значи РАЗОЧАРАН (и бесен, и со право) сум што не ме викна на МАТУРА (once in a life time), а тоа не е нешто онака небитна ствар и неможам да превземам ништо, т.е ако покушам, големи се шансите да се испокараме (шо никогаш не ни се случило). Врзани ми се рацете.

Па баш е обратно. По цели ноќи буден седам, ама ете се дешава да си изморен, папсан и да си легнеш порано, нели? Ама нема шанси да ми се лути за таква ситница, бегај таму :LOL:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
E тука тотално се сложуваме, истото го напишав и на претходната страница, а и на првиот пост што го постирав. Значи РАЗОЧАРАН (и бесен, и со право) сум што не ме викна на МАТУРА (once in a life time), а тоа не е нешто онака небитна ствар и неможам да превземам ништо, т.е ако покушам, големи се шансите да се испокараме (шо никогаш не ни се случило). Врзани ми се рацете.

Па баш е обратно. По цели ноќи буден седам, ама ете се дешава да си изморен, папсан и да си легнеш порано, нели? Ама нема шанси да ми се лути за таква ситница, бегај таму :LOL:
So stana so muabetotdeka si me cital i nadrugi temi i deka ne sakas muabet da prais so materijalistki i da te "zaobikolam"?

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
So stana so muabetotdeka si me cital i nadrugi temi i deka ne sakas muabet da prais so materijalistki i da te "zaobikolam"?
Од мислење како ова:

Прејде на мислење како ова:

Od druga strana ona ne go vika nna matura. NA MATURA. Matura e kao once in a life time site so ti se bitni u zivotot gi vikas. I da ne si go viknes drugarot od detstvoto so go osekas ko brat?
А за пораката ти беше ставот on the point, добро де, истото го пишав и јас на претходната страница, ама морам да признаам дека си во право, дека не ми преостанува ништо друго, него да чекам.

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
@devilko, остави ден два работите да се смират. Има сигурно одредена причина оти не те викнала на матура. Кога ќе разговарате, ќе го кажиш и твојот став. Дека не е ок што не си бил на матура. Се надевам дека нема да се расипе подарокот барем до крајот на неделава. Биди разумен, ете како поголем. Да, можи таа има 18год. ама тие дитни проблеми што ја мачат сега за неа претставуваат цела планина, огромна стрмна планина.
Мислам дека на некој начин ќе ја повредиш ако тулу-така се појавиш пред нејзиниот стан. Веројатмо ќе се почуствува како каде е целото разбирање што сте го граделе сите овие год. Пропаднало во вода.
Знаеш како, гледај го твојот живот. Знам дека моѓентално си во прашалноци оти така постапила но немора да форсираш за одговорот.
Едноставно тоа е како некој да го стисниш за ѕид и да викаш ама кажи ајде.....
Остави ја. Дружи се со неа на социјалните мрежи, во живо...ама нека не се почуствува како сето тоа дружење е со цел да одговориш на прашањето оти не те пика и на матура.
И на крај, веројатно може тоа го искористи мајка ти или братучеда некоја. Подобро да го спасиш пријателството отколку да напнуваш со подарокот :)

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
@devilko Батице ти реално треба да си најдеш друга најдобра другарка и глеј таа да не фати некој шупак ко овој.

The Love Doctor

Необичен љубовен доктор
Член од
11 јануари 2015
Мислења
957
Поени од реакции
1.290
@devilko Батице ти реално треба да си најдеш друга најдобра другарка и глеј таа да не фати некој шупак ко овој.
Скоро сите убави девојки се со некој шупак. Додека фините момци се сами. За жал така функционираат стварите

Kajgana Shop

На врв Bottom