Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Druze nemozam da ti najdam ceni za vivaxov za 3.5 drugarcevo so mi gi dade informaciive ne.mu dale ceni za pomalite modeli.Inavce coekot so mu gi dal cenive mu bil drugarce dobo taka moze za toa se cenive vakvi.Ako mi dade nekoja informacii go zamoliv ke ti pisam
Fala. Inaku za ostanatite da znaat deka na nekolku mesta prasav za GEYI serijata i nikade nemoze da se najde. Spored mene AEHI e za nijansa poslaba od GEYI, so toa sto ima novteti od aspekt na wi-fi ready itn. Uste ova, koga prasuvav monteri za AEHI modelot od 3.5 nikoj ne znaese da mi kaze nisto specificno za nego bidejki e nov proizvod (da ne bide kupuvanje macka vo vrekja). Inaku jas imam prostor od 37m2 i prethodno monterot sto dojde kaj mene mi go preporaca 3.5 od GEYI no dodeka jas se mislev,sobirav hrabrost i cekav dolarot da se stabilizira, modelot go povlekoa od prodazba :(, i sega neznam dali da gledam 3,5 od AEHI serijava ili 5,5(poradi razlikite vo protok na vozduhot od stariot i noviot model)
Pozdrav

Fala. Inaku za ostanatite da znaat deka na nekolku mesta prasav za GEYI serijata i nikade nemoze da se najde. Spored mene AEHI e za nijansa poslaba od GEYI, so toa sto ima novteti od aspekt na wi-fi ready itn. Uste ova, koga prasuvav monteri za AEHI modelot od 3.5 nikoj ne znaese da mi kaze nisto specificno za nego bidejki e nov proizvod (da ne bide kupuvanje macka vo vrekja). Inaku jas imam prostor od 37m2 i prethodno monterot sto dojde kaj mene mi go preporaca 3.5 od GEYI no dodeka jas se mislev,sobirav hrabrost i cekav dolarot da se stabilizira, modelot go povlekoa od prodazba :(, i sega neznam dali da gledam 3,5 od AEHI serijava ili 5,5(poradi razlikite vo protok na vozduhot od stariot i noviot model)
Pozdrav
Za Vivax PAKOM e uvoznik prva raka, najdobro preku niv da ides, bilo kakva Vivax klima sto ja nema ovde ja nosat za 7dena (so kapar verovatno) od Hrvatska. Istoto ke ti go sredat i preku ekupi.mk-webshop na Pakom (ima telefon na sajtot na ekupi) so toa sto oni ke go dogovorat so PAKOM pa ke ti se javat da ti odgovorat. Tie so WiFi najverovatno se Midea klimi posto Gree nema takvi sminkerski zezalici vo nivnite modeli, kako great sega novive Midea neznam, ama postarite bea ocajni za greenje i so cesti defrosti.

Последно уредено:
Za Vivax PAKOM e uvoznik prva raka, najdobro preku niv da ides, bilo kakva Vivax klima sto ja nema ovde ja nosat za 7dena (so kapar verovatno) od Hrvatska. Istoto ke ti go sredat i preku ekupi.mk-webshop na Pakom (ima telefon na sajtot na ekupi) so toa sto oni ke go dogovorat so PAKOM pa ke ti se javat da ti odgovorat.

Pozdrav

Скоро и да нема разлика помеѓу AEHI и GEYI. Колку што можев да забележам при споредбата е дека AEHI има капацитет на греење 3.96 додека GEYI 3.65 kw.и SEER коефициентот кај AEHI-то е 7.8 а кај GEYI-то 7.00. Овие се предностите за AEHI моделот.Единствено кај GEYI протокот на воздух е поголем ≤770 m³/h, додека кај AEHI ≤610 m³/h. Тие се разликите помеѓу овие два модела, колку се значителни и која би била покорисна....оставам на некој постручен да одговори :-)

Скоро и да нема разлика помеѓу AEHI и GEYI. Колку што можев да забележам при споредбата е дека AEHI има капацитет на греење 3.96 додека GEYI 3.65 kw.и SEER коефициентот кај AEHI-то е 7.8 а кај GEYI-то 7.00. Овие се предностите за AEHI моделот.Единствено кај GEYI протокот на воздух е поголем ≤770 m³/h, додека кај AEHI ≤610 m³/h. Тие се разликите помеѓу овие два модела, колку се значителни и која би била покорисна....оставам на некој постручен да одговори :)
Да си читал повеќе на темава ке приметеше дека при 2 слични клими секогаш е подобар избор таа што е потешка и има поголема надворешна. GEYI (GREE) има 6kg потешка надворешна единица од АЕHI, а и габаритно е поголема 899x596x378 mm наспроти 810×558×310 mm. Поголема надворешна значи поголем изменувач а тоа пак значи поретко ке влага во дефрост, поретко ке замрзнува и пологично и да грее подобро. GEYI е уствари идентична Грее/Хансол машина само со налепница Vivax, за AEHI неможам да тврдам но сигурно не е Грее машина, а највероватно е Мидеа. Под налепницата на вивакс сега од 2015та покрај Грее има и Мидеи кои ги бие лош глас по форуми како наши така и комшиски. Не дека Мидеа не ја бива генерално, има топ нордик Мидеа инвертори за европски пазар но тие модели тука кај нас ги нема. Дали баш оваа е добра незнам, мислам дека и нема некој на форумов со баш таква AEHI за да ти потврди.

Скоро и да нема разлика помеѓу AEHI и GEYI. Колку што можев да забележам при споредбата е дека AEHI има капацитет на греење 3.96 додека GEYI 3.65 kw.и SEER коефициентот кај AEHI-то е 7.8 а кај GEYI-то 7.00. Овие се предностите за AEHI моделот.Единствено кај GEYI протокот на воздух е поголем ≤770 m³/h, додека кај AEHI ≤610 m³/h. Тие се разликите помеѓу овие два модела, колку се значителни и која би била покорисна....оставам на некој постручен да одговори :)
I kaj vleznata moknost ima razlika, pogolema e kaj AEHI modelot grubo za 100w (za greenje i ladenje)

Прашав во Паком и веќе ги немаат GEYI моделите.Како што ми кажаа замена за GEYI сега е AEHI како понова верзија..
Што мислите за AEHI-то како модел? Strelec на 2-3 страни пред оваа ги испофали компресорите на AEHI. А сега пиша дека ги бие лош глас Мидеи-те? AEHI e соToshiba компресор?

AEHI e модел од оваа година, така да најрано следната зима некој би можел да сподели искуство за греење.

Chappie i Robocop ти се ефтина,маркетиншка кампања за прифаќање на роботите :pov:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom