Будали, кретени, платеници, наречи ги како сакаш. Дудлачи исто така можеш да ги наречеш.
Муабетот ми е дека се осеќам повикан кога некој ќе напише „каде сте сега, вие што протестиравте против полицијата“ а знам дека во живот нит сум имал проблем со полиција, нит сум имал конкретно нешто против полицаец, нит некој ми направил проблем, посериозен. Знаеле џандари да го дудлаат за глупости кога су бил со кола или низ маало кога од занимација не треселе неколку пати и ни барале лични карти а сме останувале надвор после 11 али тоа е тоа во принцип. Се протестираше против врвот на МВР (барем јас) зошто во време на таа министерка се случува терористички напад Гошинце, терористички еве напад Куманово, стави го тука и Мартин и обидот (што треба кривично да одговара) да се затскрие убиството, стави го тука Смилковско (не сакам да помислам што снимки има оној кретенон и што ќе извад) итн итн...
Убаво пиша Фрос. Се надевам дека од дудлачите што го цицаа деновиве цел ден со такви постови никогаш ништо нема да кажат кога доктор ќе им сјебе дијагноза зошто сите хирурзи, лекари, доктори, сестраи беа мобилизирани и по болници за време на изминатите 3-4 дена.
Грдо е малку тоа „кај сте сега?“, не се согласуваш?