Ryan Giggs
tearing you apart since 1991
- Член од
- 27 мај 2009
- Мислења
- 11.861
- Поени од реакции
- 21.709
па или тоа или го маваат од некоја шофершајбна.1,49 на што ти личи како шише од глава да му кршат и овка?
па или тоа или го маваат од некоја шофершајбна.1,49 на што ти личи како шише од глава да му кршат и овка?
Брат у реду е, фала на потсетување. Денеска терористите се веќе авансно у Влада и пак ова се случува.
Абе пак во право си ама да не ја тераме сега дискусијата општо.Bratot , pa partiite koi bile na vlast vo Makedonija od sekogas preku partisko zaclenuvanje primaa lugje vo administracijata i posiroko... Na toj nacin najintelegentnite i najprogresivno mislecki lugje od nasata drzava se iseluvaa i se iseluvaat i den denes...
Makedonija za razlika od civiliziraniot svet ima ogromen procent na partiski clenovi, poradi koi konstantno se unistuva sekoja slobodoljubiva i progresivna misla koja ne e od partiskite krugovi..
Deskriminacija vrz nepartiskite clenovi vo Makedonija e ocigledna !
Zatoa baram ist tretman kon niv vo edna oddelna tema.
Додека имаат подршка терористиве од локалното население ќе страдат вакви невини луѓе.Со ова што го напиша значи полицијава е крива за акцијата .Локалното население супер си живеело со терористиве.Добро ти си паметен само мора глуп да се направиш да не се двоиш .https://www.youtube.com/watch?t=1507&v=QHrNljhBgYw
Луѓето викаат дека не биле тепани по станиците и дека односот на полицијата бил коректен, освен едниот кој вели дека бил тепан.
А имало еден повреден дечко од цивилите.
Но велат дека тоа што го доживеале било страшно, и чиста случајност како не е убиен некој од нив.
11 членови од едно семејство биле засолнати во една соба, а во еден момент полицијата почнала да пука низ прозорците, но за среќа ниеден не е убиен, а 4 од нив биле инвалиди.
И другите сведочат дека им бил загрозен животот, откако тие биле внатре во куќите а нивните куќи биле запалени од гранатирањето, при што решиле да ризикуваат и да излезат надвор.
Голема грешка што почнаа со полициска акција без да им дадат можност на цивилите да излезат.
Имало и македонци во тој дел, зошто тие не ги пријавија? Сигурно има и по некој полицаец таму што живее, он што правел.Се криеле е подруми цивилите, па ќе се кријат кога никој од нив не ги пријавил...како бе не ги виделе 30 луѓе, не се сомневале у нешто, дошле на втори мај да прават скара ?
Кој им изнајмил куќите и тој да се фати за помагање на тероризам.
Добра забелешка, кој ќе даде одгвор на ова?Гледам дел од терористите што учествуваа во Куманово биле фатени и во Бродец... Нели беа осудени на 10 до 15 години... кога излегоја? Кај може да се најде пресудатата сите линкови веќе не постојат што успеав да ги најдам...
Koe semejstvo?Патем Јанкуловска и Мијалков биле избркани од едно семејство на загинатите полицајци кога они дошле да дадат сочуство.
Кодошите ете коиКои се нашите непријатели, поточно?
Не лжи у тј дел што га има на видео нема Македонци има Роми у сокачиња десно 200 метра погоре тија што су ги прибрале и сви около треба да се проверив и иселив ја давам главу дека су знале сви дека говеда су туј и су ги криле и помагале.Имало и македонци во тој дел, зошто тие не ги пријавија? Сигурно има и по некој полицаец таму што живее, он што правел.
Они поминале десетици километри и никој не ги видел, па ти ми кажуваш тука жителите биле виновни.
Не се секирај, секоја населба има соработници на службите, они точно знаеле што се случува, тоа е и темата сега: Како им дојдоа 40 луѓе со полно оружје во вториот најголем град во државата, во кој нема планини во близина.
Кој да ги пцуе ја би им ордени наредија од главу до пете још и добро се однасав ја би им на главу рипаја да пуцав на мене цел дн и да ми загинев другари.Ќе објасни ли некој зошто мвр го пушта тоа компромитирачко видео во јавност? каква корист од тоа, освен да се подгреват дополнително страстите и да се пцуе народ во коментари..
АХАХАХХАААА - ХАХАХА - ХАХАХАХАХХАХАХАХАА.... да можеше иронијата да земе облик на астероид, ќе удреше во САД - и ќе ја поптопеше!Владата да преземе одредени реформи, како што се проверувањето на избирачкиот систем, слободата на медиумите, независноста на судството, слободата на изразување и заштитата на „шепкачи“.
Тоа!Ова сериозно отвара сомнеж дали Владата на Македонија е посветена на демократските принципи и вредности на евроатланската заедница. Континуираниот неуспех ќе му наштети на напредокот за членството во ЕУ и НАТО.
Не, фатените биле двојници со фејс-трансплант.Како не се? Нели само тој НАТО не бил фатен?