Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
девојко ти се губиш малку.............сите што насилно протестираа вчера ќе добијат кривична пријава за напад врз службено лице на должност,загрозување на јавен ред и мир итн итн,тие што маваа врз полицијата БЕЗ ФАНТОМКИ се луѓе платеници кои служат да ескалира протестот.............

не ја бранам полицијата кога не е во право,но при вакви настапи ја извршуваат строго должноста по правило на служба,а за нередите ќе одговараат само насилниците

и доста веќе размислувате детски како не ви се смачи
Проблемот е што колатералната штета е поголема од причинителот.
Повеќе се истепани недолжни граѓани него некој кој што провоцирал насилство.
Разбирам дека полицијата не служи таму да трпи сечиви срања, проблемот е што не ни трпеше 4 часа. Кога искочи Јанкуловска на портите се заздеси сето тоа буткање .
И пак ќе кажам, не им е во надлежност да влагаат во влезови и читални и да тепаат таму луѓе.
Единицата за брзо распоредување служи стриктно за да обезбеди безбедност на улиците, не да брка лична правда. Да не заборавиме дека една девојка беше повлечена од страна на џандар поради тоа што снимаше со зборовите „ај сеа снимај пичко една, ајде снимај ме “, и куп други такви испади.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тоа е муабетот, а за жал нема такви Македонци кои би протестирале :)
Нема 5000 храбри Македонци, организирани кои знаат што сакаат. Го поделија народот, ради партии брат со брат очи не сакаат да си видат па камоли да се дојде до таква организација.

Во сите држави навивачките групи ги водат протестите, затоа што се најорганизирани здруженија на кои може да се ослонат и другите.
Тука како прво не можеш ниту да најдеш некој да организира протест, затоа што уште одма е осуден на пропаст. Второ, матер им ебаа на навивачките групи, а за жал тука голема помош имаа и од Македонскиот народ.
Комити сме 100 души на утакмица ( и во таа бројка уште сме им трн во око :D), ФА целосно ги растурија на неодредено време откако пола група заработи кривични. На Комити им дадоа кривични на сите членови од водството само затоа што групата тргнала на гостување во Тетово. На ЦПБ им влегоа и им рекоа од утре ти, ти и ти нема да одиш на трибина, од утре копиљаци што ние ќе ги најдеме ќе навиваат за Работнички. Целата акција беше водена директно од рекетарите на ВМРО во моментите кога Центар беше под нивна власт. После тоа ЦПБ никогаш не застанаа на прави нозе.

Сите што бевме на први мај на запад пред две години ќе ја памтиме таа дата, која за другите ништо не значи :D
Вардар го намести дуелот со Шкендија за да испадне од купот, и неколку души им викнаа на фудбалерите МЕСТАЧИ. Им даваат наредба да ја тепаат целата трибина. Во тие моменти од владеачката партија имаа инфилтрирано нивни алфаши во групата, кои во истиот момент се свртеа против остатокот од трибината. Место да помогнат во одбраната, се пуштија да се тепаат со нас. Додека се тепавме со нив, од позади ни влетаа специјалци и не бираа каде маваат (нема ништо од тоа на видеото). Мене дури не ме ни мавнаа со пендрак, туку педерски без да гледам со бокс во теме ме здена еден од специјалците. Борбата продолжи низ цел Карпош. Ние бевме 50 души и за нас ангажираа цела армија, и секако алфашите за да ловат по улици. Од 50 души, уапсија повеќе од 15, а дел од уапсените беа дечко што ја чекал женска му кај УНИВЕРЗАЛНА, дечко што се враќал од сосема друга утакмица и едно девојче кое го затекнале на Рекорд во маица Вардар. Чисто за илустрација, саат и пол седев во подрум од една зграда бидејќи улиците беа преполни со специјалци и алфи.
Се тоа затоа што на трибина 50 ДУШИ ИМ ВИКАЛЕ МЕСТАЧИ НА СВОИТЕ ФУДБАЛЕРИ. Покрај нас, го јадеа и луѓе од јужна кои викаа да не не тепаат.

Работата отиде дотаму што на парола против џандарите, ни ги уапсија водачите и ни ГИ ЗАПЛЕНИЈА СИТЕ АЦАБ ЗНАМИЊА. Нешто што во ниту една земја не е видено.

Како што кажа Брутус ова е од вчера е веќе видено кај нас, па затоа го изедоа оние кои се неискусни.
Сто пати сум кажал и на форумов, кога добиваат наредба да маваат НЕ ГЛЕДААТ КОЈ СТОИ ПРЕД НИВ! Запамтете го тоа, бегајте, кријте се, само не дремете со кренати раце пошто ќе изедете и ќотек и кривични :) Сите мислат ако ништо не си направил нема да јадеш ќотек. МИСЛЕТЕ СИ :D
Подобро крши им глави дур се мирни, после фати си џаде, отколку да седиш мирен и после да се вратиш потечен дома :)
На ова комотно може да се додаде и она што полицијата го направи пред стадионот и на трибините, за време на натпреварот Вардар - Стеауа, а беше во рамките на обидот за партиска имплантација врз групата. Такво нешто нема ни на сон да им текне да напраат на Шверцери или Балисти, на нивните стадиони и е, за жал, само еден од многуте примери на двојни аршини кои оваа власт ги применува.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
A ti da ziveese vo ovaa drzava i da ja sakase verojatno nemase da posakuvas smrt na nekoj koj go ima rizikuvano svojot zivot vo vojnata za ovaa nasa drzava kakva i da e.
Ризикувал живот за кого? За пари или за народот? Оние што ризикувале за народот не стојат сега против него и тие ја заслужуваат целата моја почит!

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Како ќе ги најдат тие што биле насилни и ги мавале џандарите? Нели била голема толпа и не се знае кој гаѓал?
Кој ќе одговара за тепањето на невините цивили, затоа што во случајов насилници се џандарите?

во рамките на полицијата не се само тие што си ги видела на ТВ со шлемови и штитови,цела една екипа со камери го снима секој детал што се случува,доколку службено лице ги пречекори овластувањата и постапи своеволно ќе одговара пред државата,доколку има насилници кои напаѓаат службено лице,тие ќе се соочат пред лицето на правдата

овие без фантомките немој ни случајно да помислиш дека се обични револтирани граѓани,тие знаат дека жртвуваат слобода и дебело досие,но некој во позадина ќе им исплати дебело за дејствијата вчера

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
Ти повеќе од очигледно не знаеш како функционира полицијата и не верувам ни дека ќе сфатиш, но сепак ќе бидам фин и ќе ти објаснам (иако @Colt Willcox веќе го направи тоа).

Граѓаните имаат право на протест. Полицијата е должна да го ОБЕЗБЕДУВА тој протест. Ако протестот е мирен - и полицијата е мирна. НИЕДЕН ЧОВЕК НЕ БЕШЕ УДРЕН ДОДЕКА ПРОТЕСТОТ БЕШЕ МИРЕН! Ако протестот ескалира - полицијата може да добие наредба да употреби сила (во зависност од тоа колку ескалирал). Кога полицијата добива наредба да ги разбие демонстрантите и да го смири протестот по секоја цена - БЕГАЈ!!! Полицијата ИМА право да мава ако е мавана. Не се прави наудрен да стоиш со кренати раце (демек пу-пу не сум јас иако 20 души околу мене мавале со камења), туку уште кога ќе видиш дека тие околу тебе фрлаат - напушти го протестот.

Да била мајка ми таму и да била глупа да стои на протест кога толпата излегува од контрола - неа ќе сум и' бил лут, а не на тие должни да ја разбијат таа толпа.[DOUBLEPOST=1430925309][/DOUBLEPOST]
Жените не се луѓе? Или има некои измени во законот за кои што јас не знам? o_O

Напад на службено лице = кривична пријава. Само имала среќа чавкана.
Познати ми се сите работи што ми ги кажа, ајде сега и ти обиди се да ја разбереш поентата на моите постови.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
За кризата во Грција.... абе се прајш ретардиран или вистина си ?
Глеј сеа,ако си за дискусија ок,ако не шетња,искрено ме заболе кој е на власт,ама ова е ван секоја памет.Изгубиле изгубиле,ете не ни чини има избори.и нема да ги гласаме,а не со сила.За случајот со Мартин,ја ко што то знам гадот е у затвор,не гледам причина за протест после толку време.Уствари да требаше тогаш ова да се дешава,не сега некој од ова да профитира.

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Ти повеќе од очигледно не знаеш како функционира полицијата и не верувам ни дека ќе сфатиш, но сепак ќе бидам фин и ќе ти објаснам (иако @Colt Willcox веќе го направи тоа).

Граѓаните имаат право на протест. Полицијата е должна да го ОБЕЗБЕДУВА тој протест. Ако протестот е мирен - и полицијата е мирна. НИЕДЕН ЧОВЕК НЕ БЕШЕ УДРЕН ДОДЕКА ПРОТЕСТОТ БЕШЕ МИРЕН! Ако протестот ескалира - полицијата може да добие наредба да употреби сила (во зависност од тоа колку ескалирал). Кога полицијата добива наредба да ги разбие демонстрантите и да го смири протестот по секоја цена - БЕГАЈ!!! Полицијата ИМА право да мава ако е мавана. Не се прави наудрен да стоиш со кренати раце (демек пу-пу не сум јас иако 20 души околу мене мавале со камења), туку уште кога ќе видиш дека тие околу тебе фрлаат - напушти го протестот.

Да била мајка ми таму и да била глупа да стои на протест кога толпата излегува од контрола - неа ќе сум и' бил лут, а не на тие должни да ја разбијат таа толпа.
Нив тоа им беше целта вчера да бидат удрени и да се претстават како жртви на полициска бруталност и да креираат лажна хистерија во јавноста.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Познати ми се сите работи што ми ги кажа, ајде сега и ти обиди се да ја разбереш поентата на моите постови.
Се обидувам, но стварно не можам. Застануваш на страна на насилната група демонстранти и ја критикуваш полицијата иако полицијата имаше наредба да НЕ употребува сила (или сето тоа да биде сведено на минимум) баш заради луѓе како тебе што утредента ќе шират порака "полициско насилство, повреда, а, у....".

А тоа што 38 полицајци завршија во болница воопшто не е битно, нели?

Нив тоа им беше целта вчера да бидат удрени и да се претстават како жртви на полициска бруталност и да креираат лажна хистерија во јавноста.
Знам, свесен сум, но оди објасни им го тоа на некој ко Agda.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549

во рамките на полицијата не се само тие што си ги видела на ТВ со шлемови и штитови,цела една екипа со камери го снима секој детал што се случува,доколку службено лице ги пречекори овластувањата и постапи своеволно ќе одговара пред државата,доколку има насилници кои напаѓаат службено лице,тие ќе се соочат пред лицето на правдата

овие без фантомките немој ни случајно да помислиш дека се обични револтирани граѓани,тие знаат дека жртвуваат слобода и дебело досие,но некој во позадина ќе им исплати дебело за дејствијата вчера
Пред кого да одговара? Пред оние убијци кои се одговорни за овие нереди? Пред оние кои се обидоа да заштитат џандар и да прикријат убиство на дете? Немој, те молам![DOUBLEPOST=1430925771][/DOUBLEPOST]
Се обидувам, но стварно не можам. Застануваш на страна на насилната група демонстранти и ја критикуваш полицијата иако полицијата имаше наредба да НЕ употребува сила (или сето тоа да биде сведено на минимум) баш заради луѓе како тебе што утредента ќе шират порака "полициско насилство, повреда, а, у....".

Знам, свесен сум, но оди објасни им го тоа на некој ко Agda.
Ја критикувам полицијата која штити криминалци.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.431
Да, 3000 км оддалечена и ќе серам! И вчера се изјаснив на форумов зошто.

Пишав јас што би правела, ќе си дадам отказ! Ќе најдам многу похуман начин да си ја ранам фамилијата.
Друго, знаеш дека џандарите синоќа беа дебело платени? Затоа прифатија да стојат таму против народот. СТОЈАТ ПРОТИВ НАРОДОТ КОЈ БАРА ПРАВДА! Ти чукни си ја главата малку. Затоа ги окривувам. Ги окривувам затоа што еден куп луѓе просведочија дека млателе сѐ живо и диво откако им дале одврзани раце, мавале и не гледале по кого маваат. Млателе незаштитени граѓани и возрасни жени. Замисли мајка ти да била таму и да ја удреле, ќе ми јадеше лајна сега овака?

Мене ми е јасно дека муабетов некој може да го здоболе затоа што можеби некој од џандарите ви е роднина. Јас кога би имала некој што застанал од страната на неправдата, да брани убијци, ќе се откажам од него!

Немам милост за некој кој гази други поради пари!
http://m.mkd.mk/makedonija/politika/bivsh-nachalnik-gi-povika-policajcite-da-mu-otkazhat-poslushnost-na-vrvot-tie

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Глеј сеа,ако си за дискусија ок,ако не шетња,искрено ме заболе кој е на власт,ама ова е ван секоја памет.Изгубиле изгубиле,ете не ни чини има избори.и нема да ги гласаме,а не со сила.За случајот со Мартин,ја ко што то знам гадот е у затвор,не гледам причина за протест после толку време.Уствари да требаше тогаш ова да се дешава,не сега некој од ова да профитира.
Не се протестира за убиецот на Мартин, се вметнуваш во дискусија за протестиве а не ни ја знаеш причината за истите :icon_lol:.

Член од
11 март 2012
Мислења
109
Поени од реакции
101
Кој сака нека протестира а тоа дали е член на партија или не е најмалку битно. Шо ви е на вас бе, па шо кур ако протестираат партиски луѓе. Ко тие да не се луѓе. Бев во 2004 во Струга кога беа протестите. Таму имаше и членови на СДСМ кои беа незадоволни а исто и на ВМРО и не се стави никаков акцент дека е политички протест. Али сега со Грујо е друго прашање. Ве ебе и ќе ве ебе цел живот. Полицијата дури и жртва ја направи. Вие уште не знаете со кого си имате работа. Ќе ве прегази на избори и тоа ќе биде. А ова сега, свако чудо за 3 дана. Поздрав и барајте си чаре во странство тоа е мој совет.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394

Од каде информацииве? Од што завршиле во болница?
Кој ја почна целата турканица, знаеш или само тоа што е пласирано на Сител и провладините го прочита?
Како човек кој присуствуваше на протестиве, не само што „не велам не“ туку потврдувам дека имаше провокации. Но, после секоја провокација од еден демонстрант, сите останати креваа раце во обид да објаснат дека не се за насилни протести.
Гаѓањето со јајца, патлиџани и компири беше насечено кон владата, не кон полицијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom