old_School_mk
Програмер, гејмер, psy-trance уживател
- Член од
- 11 август 2009
- Мислења
- 6.161
- Поени од реакции
- 5.940
Затоа што се обидувале да го заштитат МВР и полицијата. Веќе го кажува тоа Горде на снимките. Ако се дознаеше дека Спасов бил во Скопје по наредба на некој кој нема овластување да го викне, ќе се случеше уште поголем скандал.И најбитното, Горде и Грујо ЗНААТ и ЗНАЕЛЕ дека Урко се обидувал да го скрие Спасов од надлежните, така?
Зошто не реагирале да се приведе и Урко? Не е тоа кривично дело? Алоо некој крие убиец, ти имаш информации и ги прикриваш. Класика.
Неправилна донесена одлука од нивна страна, но не можеме да ја промениме.
Тоа не го менува фактот дека малиот дел што беше излезен БЕШЕ од нивна страна и правеа инциденти.Дали сакате да верувате или не, поголемиот дел од тие што излегоа на протести немаат врска со СДСМ и Сорос. Меѓу кои сум и јас. Ако ова зло се замени со другото зло и ако се продолжи со систематско уништување на демократијата и државата, пак ќе излезам да протестирам и тогаш веројатно ќе ме етикетираат дека сум од другата страна. Ама нема да ми е гајле затоа што пред себе сум чиста и затоа што не можам и не сакам да бидам нем посматрач на ова што се случува.
Сабајлево се нервирав што ескалирале протестите и што преминале во насилни. Сметав дека не е начин да се реши ништо и дека треба да останеме смирени и со ладни глави. После сите видеа денес и пресконференцијата каде објавиле дека ПОЛИЦИЈАТА била брутално нападната а за демонстрантите и студентите во читалната ни збор го сменив мислењето. Не треба со јајца да се гранатира владата. Треба да се запали. По можност со сите во неа.
НЕМА ПРАВДА, НЕМА МИР!
Па беше брутално нападната, на сите снимки се гледа тоа. Студентите во читална никој не ги чепнал. Само тие што биле на демонстрации и правеле инциденти.