Додека ја читав темата 100 пати кликнав на мулти-цитат да им реплицирам на ретардираниве амеби според кои нема причина да се протестира. Се предомислив кога стигнав до крајот на темата зашто навистина нема поента да се објаснуваш со некој чиј мозок ако го имаат им е исперен и освен својата бедна егизстенција која им е зависна од монструмите на власт не ги интересира ништо друго.
Јас боже со мајка ми не можам да се разберам зашто освен Сител ништо друго не гледала ќе се разберам со овие тиквари.
Дали сакате да верувате или не, поголемиот дел од тие што излегоа на протести немаат врска со СДСМ и Сорос. Меѓу кои сум и јас. Ако ова зло се замени со другото зло и ако се продолжи со систематско уништување на демократијата и државата, пак ќе излезам да протестирам и тогаш веројатно ќе ме етикетираат дека сум од другата страна. Ама нема да ми е гајле затоа што пред себе сум чиста и затоа што не можам и не сакам да бидам нем посматрач на ова што се случува.
Не ме изреволтираа толку ни тендери, ни провизии, ни плацеви ни буџети колку што ме изреволтираа смеењето на монструмот кој треба да не штити, која е платена од мои и ваши пари додека збори за убиено дете . „Па добро бе, се случува“ треба да остане запамтено во историјата како цитат од нејбесчуствителното створење (не викам човечко суштество, зашто се докажа дека тоа не е, а и животно да речам е комплимент).
Вадете ги сите нерасчистени убиства за време на СДСМ како оправдување. Нема проблем. 9 години сте на власт, што не ги санкциониравте оние кои заташкаа? Што не ги расветливте?!
Сакам да горите во пеколот сите што подржувате вакви монструми. И вие и вашите поколенија. Не сум сакала да колнам ама душата ме боли.
Сабајлево се нервирав што ескалирале протестите и што преминале во насилни. Сметав дека не е начин да се реши ништо и дека треба да останеме смирени и со ладни глави. После сите видеа денес и пресконференцијата каде објавиле дека ПОЛИЦИЈАТА била брутално нападната а за демонстрантите и студентите во читалната ни збор го сменив мислењето. Не треба со јајца да се гранатира владата. Треба да се запали. По можност со сите во неа.
НЕМА ПРАВДА, НЕМА МИР!