Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
17 мај 2014
Мислења
124
Поени од реакции
214
Игнорирање. Ама игнорирање дека е жив.
Ако тоа не упали и стварно замара, не би било лошо некој ќотек да добие. Машки ќотек, не од тебе.
Дечко ми знае дека ме замара сме се расправале повеќе пати ради него. Ама не кажав за последниот настан, не сакам да ја правам голема работава...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Дечко ми знае дека ме замара сме се расправале повеќе пати ради него. Ама не кажав за последниот настан, не сакам да ја правам голема работава...
Воопшто нема што вие да се расправате ради некој кој е апла досаден и не знае да се откачи.
Ако навистина ти смета, зборам стварно секој ден да ти виси на глава, и нејќе на поинаков начин да разбере, тогаш редно е некој друг да прави муабет со него (дечко ти, брат/братучед ... ) и да му даде до знаење што може да добие ако продолжи со замарање.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
А да му запретиш со пријавување кај шеф/кадрово?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.463
Тука ти е проблемот.
Ако сакаш да те остави, ќе пробаш буквално се` за да те остави. Ако ти е до „реномето“, ако не можеш да поминеш преку најосновните работи као доверба во себе најнапред во мртва трка со типов (пошо 100% е во твоја корист ако превземеш било што) тогаш имаш личен проблем, а типов осеќајќи ја твојата „немоќ“ ќе се лепи ко мува на пекмез. А ако те условува со работно место, слободно пријави го дури и ако се работи да добиеш отказ. Колку и да е тешко да се најде работа, работењето во неподносливи услови е многу полошо.

Член од
17 мај 2014
Мислења
124
Поени од реакции
214
Тука ти е проблемот.
Ако сакаш да те остави, ќе пробаш буквално се` за да те остави. Ако ти е до „реномето“, ако не можеш да поминеш преку најосновните работи као доверба во себе најнапред во мртва трка со типов (пошо 100% е во твоја корист ако превземеш било што) тогаш имаш личен проблем, а типов осеќајќи ја твојата „немоќ“ ќе се лепи ко мува на пекмез. А ако те условува со работно место, слободно пријави го дури и ако се работи да добиеш отказ. Колку и да е тешко да се најде работа, работењето во неподносливи услови е многу полошо.
Не ми зависи од него работното место. Тој ми е само колега и сме на исто ниво. Не превземав ништо затоа што мислев дека со разговор ќе решам се без тоа да стигне до шефови, директори и сл. Не сакав да кревам фама затоа што сум релативно нова во фирмава. Ама после бакнежот на сила гледам дека сум се лажела.
Ќе видам од утре дали шамарот го опаметил, ако не ќе морам да превземам нешто слично на тоа што ми советуваше Мисс Параноиа.

Член од
4 мај 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво :)
Имам врска која е со еден збор прекрасна. Од страна на партнерот сум разберена,почитувана и пред се сакана. Истото му е возвратено и од моја страна,но проблемот е што кога имаме сексуален однос јас не можам да се опуштам целосно т.е мислам на глупи работи што не се потребни пример една од тие е неговата бивша и дека тој со мене е само за да имаме секс. Пред тоа бев многу повредена но се ми е избледено веќе,сега со него ми е многу убаво и сите лоши работи ми се заборавени но не знам зошто така ми се случува баш тогаш кога ни е најубаво. Само што ќе почнам да се ослободам го осеќам и оргазмот и почнувам да мислам на разни глупости. :oops: Би сакала совет кој би можел да ми помогне со некое ваше искуство,мислење и сл.,. Поздрав и благодарам однапред :)

Џ

ЏинЏер

Гостин
Имам врска која е со еден збор прекрасна. Од страна на партнерот сум разберена,почитувана и пред се сакана. Истото му е возвратено и од моја страна,но проблемот е што кога имаме сексуален однос јас не можам да се опуштам целосно т.е мислам на глупи работи што не се потребни пример една од тие е неговата бивша и дека тој со мене е само за да имаме секс. Пред тоа бев многу повредена но се ми е избледено веќе,сега со него ми е многу убаво и сите лоши работи ми се заборавени но не знам зошто така ми се случува баш тогаш кога ни е најубаво. Само што ќе почнам да се ослободам го осеќам и оргазмот и почнувам да мислам на разни глупости. :oops: Би сакала совет кој би можел да ми помогне со некое ваше искуство,мислење и сл.,. Поздрав и благодарам однапред :)
Колку време сте заедно?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ова само психијатар може добро да те советува

Sent from my Galaxy Note 4 [SM-N910F]

Џ

ЏинЏер

Гостин
Скоро цела година сме заедно и плуc една година само комуникација :)
За тоа време веќе би требало да имате воспоставено доволно емоционална блискост, но сепак, штом и после толку време ти се уште си опседната со бившата и мислиш дека е со тебе ради секс, веројатно проблемот е во тоа.

Мене во слична ситуација многу ми помогна искрениот разговор со партнерот. Можеби ќе ти е малку глупаво да зборуваш на темата, ама верувај дека е добро да му дадеш до знаење дека постои некаков проблем. Најлошо што можеш да направиш е да глумиш дека си задоволна, пошто ако тој мисли дека се е супер, нормално дека работите нема да се сменат сами од себе. Потруди се да стекнеш поголема доверба во него, посебно поради тоа што, како што кажуваш, во врската имате љубов, почит и разбирање. Самото тоа би требало да придонесе со тек на време проблемот да го снема.

Овие проблеми се деликатни и различни од човек до човек, така што, доколку не се среди со време, немој да се срамиш да побараш и помош од стручно лице.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616

Прво не прифаќај совет од девојки за овој ''проблем'' .Пошто ако ги послушаш ќе ти ја искомплицираат врската до даска. Ние сме поедноставни и поискрени затоа секогаш барај мушкарац за совет иако за твојот проблем и не треба некој совет.:)

Прво чим иде година дена со тебе значи не му е до секс. Секс врските обично завршуваат за 2-3 месеци кога ќе помине возбудата кај машкото.Чим не прошла не е во прашање секс.
Е сега ова што мислиш на неговата бивша е проблем и јас го сваќам како некој тип на љубомора. Сигурно некаде си ја видела и ти оставила впечаток дека е подобра,поубава од тебе.Иначе нема никаква логика за време на секс да размислуваш на НЕГОВАТА бивша и тоа после година дена врска...
Такада батали ја, таа е завршена прича,ти си имаш година дена топ врска како што викаш.Опушти се и уживај и едноставно не мисли на неа.

Член од
4 мај 2015
Мислења
3
Поени од реакции
18
pa vaka so edna devojka odev 6-7meseca bese se dobro ama ona edno vreme pocna da misle deka samo gu koristam radi muvanjeto porano celo vremi dzvonese prestana i mi raskina. toanema vrska ja stv. gu sakam pominaa 2-3meseca kako raskinamo. sga izto kako da ne se poznavamo ni zboremo ni nisto, na fb me blokna itn. ponekat so drugarite kt sedemo nadvor ili igramo kosarka i ona dojde ama nogu retko zboremo.specificen karakter tesko zbore so muski Ja use gu sakam i sakam da gu vratam pomagajteee

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Фрли се од 6ти спрат , ако преживееш да видиш како ќе те сака :D

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
pa vaka so edna devojka odev 6-7meseca bese se dobro ama ona edno vreme pocna da misle deka samo gu koristam radi muvanjeto porano celo vremi dzvonese prestana i mi raskina. toanema vrska ja stv. gu sakam pominaa 2-3meseca kako raskinamo. sga izto kako da ne se poznavamo ni zboremo ni nisto, na fb me blokna itn. ponekat so drugarite kt sedemo nadvor ili igramo kosarka i ona dojde ama nogu retko zboremo.specificen karakter tesko zbore so muski Ja use gu sakam i sakam da gu vratam pomagajteee
За 6-7 месеца врска се трескаш од ѕид, што ќе биде ако ти се уарни па да затераш 6,7, 10 години со неа и ти раскине (или и раскинеш), ќе се обесиш?

Kajgana Shop

На врв Bottom