Cannon
Doctor
- Член од
- 22 март 2009
- Мислења
- 5.101
- Поени од реакции
- 5.842
Не можеш, ти за тие 200 плус денари фактички ја плаќаш картичката, а не CA модулотМислам дека можеш уште една картичка да земеш. САМО картичката, без CA модул.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не можеш, ти за тие 200 плус денари фактички ја плаќаш картичката, а не CA модулотМислам дека можеш уште една картичка да земеш. САМО картичката, без CA модул.
Сега видов во ценовникот: CONAX картичка: 500 денари (еднократно)Не можеш, ти за тие 200 плус денари фактички ја плаќаш картичката, а не CA модулот
Пак ќе речам, џабе ти таква картичка, само со Близу картичка можеш да ги гледаш кодираните канали.Сега видов во ценовникот: CONAX картичка: 500 денари (еднократно)
Па од ценовникот на Blizoo ти зборам. Инаку сите картички се CONAX како за информација.Пак ќе речам, џабе ти таква картичка, само со Близу картичка можеш да ги гледаш кодираните канали.
Aко ги ставиме на една страна National Geographic, NatGeo Wild, FOX Life и FOX каналите плус RTL каналите (да бидеме релни 99 ден, за месечно гледање на тие канали вреди, па некои повеќе трошат на цигари и кафе ДНЕВНО), а од друга страна Cinestar, Cinestar A&T, HRT 1, HRT 3 и AXN, сигурно би ги избрале првите (иако овие канали да бидам искрен ги немам гледано, нека коментира некој што ги има гледано двете групи канали).
Како што реков 800 ден. ми е основниот пакет (за РТЛ каналите и CA модулот си доплаќам плус)
Значи кога ќе ги ставам на кантар Телекабел и Близу , според мене Близу вреди повеќе, иако ќе се повторам, далеку се од совшени, и имаат уште моногу да работат за папредок.
Плус како што знам од корисници на Телекабел, често се жалат на интернетот, барем за тоа сите тврдат дека Близу го гази Телекабел.
Инаку како немаш VH1, јас имам?
Не можам да ве разберам зошто на Близу му плаќате 200 денари за втор рисивер? Одете си во Зора, купете си рисивер Powerbox за еднократно 50€ и спава раја. Рисиверот подржува буквално СЕ. Купете рисивер и засекогаш е ваш без разлика на кој оператор ќе сте. Инаку ТК ако уште малку се потруди и ги обезбеди каналите од FOX групацијата, ги ставаат хрватските RTL, ќе доминираат на полето на телевизијата, па дури и претплатата да скокне за 50-100 денари (вкупно да биде 900-950 денари). За интернетот и тие ги зголемија минималните брзини на 15/1. Безпотребно ја форсираат аналогната телевизија која зафаќа ресурси, а тие ресурси би можеле да ги искористат за побрз интернет... Тоа е тоа.
Сега видов во ценовникот: CONAX картичка: 500 денари (еднократно)
Па ТК не мора да ја поскапат основната претплата, може во пакети да ги стават, само не дај боже да почнат како Близу и Телеком за секој асален канал да бараат дополнителна претплата.Прими го моето извинување, бидејќи спомнав VH1 наместо VH1 Classic, тоа е моја грешка. VH1 Classic е достапен за корисниците на дигиталната телевизија на Телекабел, додека од поодамна не е достапен за нас - корисниците на дигиталната телевизија на Близо.
Сакаше да кажеш, ако ТИ ги ставиш на едната страна едниве канали наспроти другиве канали на другата страна, ТИ би ги избрал овие првиве.
Значи сепак не плаќаш 800 денари месечно, туку плаќаш повеќе за кабелскиот CA модул и за хрватските канали.
Можеби и другите членови на форумов би се согласиле со тебе, но јас правам споредби од гледна точка на цената на месечната претплата за да видам дали за тие пари добивам квалитетна понуда.
Понудата на Телекабел можеби е за една нијанса помалку квалитетна од понудата на Близо, но поевтината претплата и самиот факт дека нема обврзувачки договори за мене лично ја прави понудата на Телекабел прифатлива и исплатлива.
И верувај ми, и јас со задоволство би ги плаќал тие дополнителни 99 денари секој месец за хрватските канали, но намерно не ја плаќам таа дополнителна претплата бидејќи ме иритира фактот дека Близо ми нуди бесплатно рамковнистички канали кои воопшто не ми се потребни, наспроти хрватски канали кои се доста интересни и разбирливи за нас Македонците, кои ми ги нуди за дополнителни 99 денари месечно.
Жал ми е бидејќи очигледно нема да најдеме заеднички јазик за ова, но сепак твојот вкус е твој вкус, а мојот вкус е мој вкус.
Ти си говориш од твое искуство и твои интереси, јас си говорам од мое искуство и мои интереси.
Јас немам слушнато поплаки за кабелскиот Интернет на Телекабел, а и не сум некој зависник од симнување филмови или музика или видео игри преку Интернет за да морам да имам ептен јак Интернет. Најевтиниот Интернет пакет на Телекабел е со иста брзина како Интернет пакетот од Близо кој го користам сега и со кој сум задоволен.
Доколку Телекабел ги задржат HRT и Cinestar каналите, а истовремено ги додадат и FOX каналите и ги отстранат германските RTL канали и ги заменат со хрватските RTL канали, тогаш слободно нека поскапат и на 1000 денари месечно, но сепак со задоволство ќе им плаќам.
Тоа би било милијарда и кусур пати подобра понуда од таа на Близо. Но дури и да наплаќаат 100 или 200 денари дополнително за RTL или FOX каналите, а основната претплата остане иста, пак ќе ми биде исплатливо, бидејќи нема да бидам обврзан со договор и сепак ќе плаќам помалку од 1200 денари месечно.
Но не верувам дека ќе дочекаме нешто такво во блиска иднина, бидејќи во такви околности Телекабел ќе мора да ја поскапи претплатата, а сигурно многу корисници ќе сакаат да се исклучат од нив поради тоа.
Бог знае колку е точен тој ценовник, бидејќи пишува дека за секој дополнителен кабелски рисивер наплаќаат 150 денари месечно со пресметан ДДВ, но сметките кои ми пристигнуваат на мене говорат нешто поинакво.
Ова да не е цена што се плаќа за замена на изгубена картичка.Па од ценовникот на Blizoo ти зборам. Инаку сите картички се CONAX како за информација.![]()
Ова треба да се провери.Мислам дека можеш уште една картичка да земеш. САМО картичката, без CA модул.
Ова треба да се провери.
Не заебавај и ти сега, растат експоненцијално цените за ТВ правата од спортските натпревари. Во Англија само Скај Спортс да ги земеш четирите канали се плаќаат 60 евра, што и за нивни услови не е малце.Но, ајде да направиме и една калкулација колку пари земаат од спортските канали. (150 денари).
Од еден корисник за 2 години : 150 денари (месечно) х 24 месеци = 3600 денари
Да речеме за спортските канали плаќаат 5 000 корисници (а вкупно имаат околу 60 000): 3600 денари за 2 години х 5000 корисници = 18 000 000 денари.
Погледнете ја само сумата која ја земаат од 5 000 корисници за 2 години само за спортските канали.
Не заебавај и ти сега, растат експоненцијално цените за ТВ правата од спортските натпревари. Во Англија само Скај Спортс да ги земеш четирите канали се плаќаат 60 евра, што и за нивни услови не е малце.
Па зарем досега ја немаа?BOX Africa им е дозволен за емитување на blizoo од страна на АВМУ.
Јок, и после дозволата еве сеуште ја немаат пуштено.Па зарем досега ја немаа?Прашувам бидејќи се фалеа и ја рекламираа на фб страницата
И мене ми го дадоа тој ресивер, a ми го дадоа и овој рутер а модемот остана ист (лан зона).Ресиверите за Вип Комбо пакетите виа Близу во Штип се некаква си Госпел марка....идентични во изглед на тие Powerbox од Скопје
![]()
Имало и нови модеми за интернет но наредна недела ќе дошле...