ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
i jas go gledam R[DOUBLEPOST=1430216580][/DOUBLEPOST]Rublev kako igra vezi i vo zivo si o pisam uba paricka mi donese vaka rano

Рублев ќе биде многу јак играч во иднина, добар е од сите крила, нарочито форхендот. Штом волку млад почна да добива играчи кои се далеку поискусни од него и многу подолго на АТП турот мислам дека ќе го биде.

Souza J. (Bra)-
Andujar P. (Esp)
ke tepa be denes andujar ili sooo

i oficijalno , Novak ne igra na mastersot vo Madrid.[DOUBLEPOST=1430346058][/DOUBLEPOST]nema ni da se pojavi vo Madrid , Ferer ke go zameni na humanitarniot mech. Najverojatno ushte im e lut na shpancite za svirkanjeto pred dve godini.
Nadal pravel proslava vecherva , koga slushnal deka Novak ne igra , neprovereni se informaciite, no izgleda ne slushnal deka ke igra Kei na turnirot.
Seriozno sega , mislam deka Kei ke go osvoi Madrid , za mene toj e prv favorit

Последно уредено:
i oficijalno , Novak ne igra na mastersot vo Madrid.[DOUBLEPOST=1430346058][/DOUBLEPOST]nema ni da se pojavi vo Madrid , Ferer ke go zameni na humanitarniot mech. Najverojatno ushte im e lut na shpancite za svirkanjeto pred dve godini.
Nadal pravel proslava vecherva , koga slushnal deka Novak ne igra , neprovereni se informaciite, no izgleda ne slushnal deka ke igra Kei na turnirot.
Seriozno sega , mislam deka Kei ke go osvoi Madrid , za mene toj e prv favorit
Тогаш инцидент имаше со бугарите кои ги има доста во Мадрид, а играше со Димитров, нема везе ова со шпанците. А и не беше само свиркање, доста му довикуваа на бугарски и дел од тоа Новак можеше да го разбере.
Мое мислење е дека подобра прилика од оваа немаше за да земе одмор, во ситуација кога нема никаква повреда а реално оваа година има најголеми шанси да дојде до трофејот на РГ, до сега ваква прилика немал, разликата со вториот е 5к, така да ... :свиркам:

Мислам дека треба да даде и официјална причина зошто го пропушта Мастерсот, затоа што освен Монте Карло сите други Мастерси се задолжителни освен ако тенисерот не е повреден.

Кај има да уплатиме Чориќ да го освои Есторил? :D Освен Гарсиа-Лопез ако му се спротивстави, ама не верувам да одигра две недели на врвно ниво(Букурешт го освои), други посериозни конкуренти нема

Кај има да уплатиме Чориќ да го освои Есторил? :D Освен Гарсиа-Лопез ако му се спротивстави, ама не верувам да одигра две недели на врвно ниво(Букурешт го освои), други посериозни конкуренти нема
Бет Сити. Само не би се дрзнал сеуште да уплаќам на Борна...

Инаку кога сме веќе кај него, Томас Јохансон е негов нов тренер, а соработката ќе ја почнат од турнирот во Ница.

Пацерот Фоњини јаде компир од Тим. :tapp:

Мислам дека треба да даде и официјална причина зошто го пропушта Мастерсот, затоа што освен Монте Карло сите други Мастерси се задолжителни освен ако тенисерот не е повреден.
Го исполнува условот за да не игра на мастерс, односно тоа да си го дозволи, причината е одмор али тоа секако не е доволно доколку не се исполнуваат условите, сеа неколку беа наведени знам, години, број на одиграни мечеви, не ми текнува точно што и како беше ама знам дека беше прецизирано кој услов го исполнува за да може да го прескокне мастерсов.

ima tri uslovi koi ako barem dva ispolnuva teniserot ne mora da dava objasnuvanje ili da e povreden . Prviot e da ima nad 600 pobedi vo karierata , vtoriot e da ima nad 10000 poeni mislam a tretiot ne go znam , proguglaj ke najdesh . Novak dva ispolnuva[DOUBLEPOST=1430418576][/DOUBLEPOST]
Тогаш инцидент имаше со бугарите кои ги има доста во Мадрид, а играше со Димитров, нема везе ова со шпанците. А и не беше само свиркање, доста му довикуваа на бугарски и дел од тоа Новак можеше да го разбере.
Мое мислење е дека подобра прилика од оваа немаше за да земе одмор, во ситуација кога нема никаква повреда а реално оваа година има најголеми шанси да дојде до трофејот на РГ, до сега ваква прилика немал, разликата со вториот е 5к, така да ... :свиркам:
Druze , ne bea bugarite . Tie bea edna grupa i nishto povekje . Vo mechot so Grigor cela sala se raduvashe na duplite greshki, cekashe malku ponervozna reakcija na Djovak pa da ukaaat kolektivno , ednostavno kazano taa vecer namirisaa krv kaj Novak za da padne pod prvokacii i maksimalno go zloupotrebija taa frustracija kaj nego i ja zgolemuvaa. Jas ushte koga zavrshi Majami ke postirav deka mislam oti Novak pak ke go skoka Madrid , staven mu e na black list

ima tri uslovi koi ako barem dva ispolnuva teniserot ne mora da dava objasnuvanje ili da e povreden . Prviot e da ima nad 600 pobedi vo karierata , vtoriot e da ima nad 10000 poeni mislam a tretiot ne go znam , proguglaj ke najdesh . Novak dva ispolnuva.
Tретиот е за восраста да е постар од не знам колку години, а тој услов Новак не го исполнува.

Sum slushnal ama ne sum razbral , eve gi pravilata , se izvinuvam za dezinformacijata

While the Madrid Open is a mandatory ATP event, Djokovic has earned an exemption under the rules given his length of service and is allowed to skip one mandatory event without any penalties. The ATP rules allow a player to skip one mandatory event if he has (1) played more than 600 matches in his career, (2) been on tour for 12 years, or (3) reaches the age of 31. If a player reaches all three milestones, as Federer has, he may skip any and all Masters without penalty.

Запамтете го имево: Френсис Тиафое. Типов има 17 години пред пар недеи стана професионалец..

За некоја година (па и порано можеби, кој го знае) ќе се прави муабет за црнчево на форумов како добар ап-енд-камер..

Ќе си се цитирам тогаш дека сум го предвидел подемот негов во светскиот тенис :D

Запамтете го имево: Френсис Тиафое. Типов има 17 години пред пар недеи стана професионалец..

За некоја година (па и порано можеби, кој го знае) ќе се прави муабет за црнчево на форумов како добар ап-енд-камер..

Ќе си се цитирам тогаш дека сум го предвидел подемот негов во светскиот тенис :D

Ајде имево (Френсис) се памти. Ама презимево.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom