ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Тиафо лани имаше настапи на АТП турнирите во Атланта, Вашингтон и УС Опен, а пред тоа играше фјучерси. Значи и фјуерс кога играш си профеционалец, а настапот на споменатите три АТП турнира само додатно го афирмираше младиот американец. Која е таа американка во Мајами што играла? Цици Белис?
Да, Цици :D

Долниот дел му го дадоа организаторите на турнирот. :)
o-BAYERN-MUNICH-facebook.jpg

Од каде да знае кобето и ти па :D

http://www.bbc.com/sport/0/tennis/32602141

Пошто Квинс годинава ќе биде 500ка, 8 од првите 13 играчи го најавија присуството за оваа година: Мареј, Надал, Раониќ, Чилиќ, Вавринка, Димитров, Лопез, и Симон. И како бонус, и Хјуит ќе учествува. Значи, Квинс годинава ќе биде квалитетен како никогаш досега.

Раониќ операција на стапалото правел, го пропушта Рим, а најверојатно и РГ.

Е ваκов сигуρен Маρеј κаκо во последниве две недели саκаме да гледаме ние неговите навивачи (y) Аκо успее да победи во финалето ќе свρзе две титули на земја по ρед што би било голем напρедоκ :):)

Множете се некаде кај шо ќе се читате само вие двајцата.

treniraj matematika kolku sakash ama sepak , me interesira shto tolku losho i pogreshno napishav za Rafa ta tolku se isprvocira. Dali ti stvarno mislish deka od januari pa navaka si ja bara ,,formata,, ili ima problem so samodoverbata . Kako toa so Berdych ima i forma i samodoverba pa so Marej naednash pak nema ni forma ni samodoverba

Ќе отвара некој тема за РГ?

Едит: Ај ја ќе отворам. :D

Последно уредено:
Ај ко си решил, иначе божино ќе отвораше ако немаше доброволец. :D

Бреј кoлку умреле тенис темиве еј.Имaше времињa кoгa се кaрaвме кoј дa oтвoри темa, сите сaкaa. Сегa дoдекa се нaкaни некoј ќе зaврши турнирoт :pos:

http://www.rolandgarros.com/en_FR/draws/index.html Коментари? :D
За Рафа жребов е КАТАСТРОФА.1/4 финале со Новак, и да не биде само тоа 1/2 се паднале со Мареј(кој нема пораз сезонава на земја).Уште во второ коло Рафа се паѓа со релативно тешки противници Долгополов, или Алмагро(со кој до пред 1,2 години се паѓаше во 1/4 финале), четврто коло Димитров.
Новак има лесен пат до 1/4 финале ама после почнуваат маките.
Мареј исто тежок жреб,четврто коло Иснер, 1/4 Ферер, 1/2 Новак,Рафа.
Федерер сам да ја праеше жрепкава вака не ќе ја направеше :D Можен противник 1/4 финале Вавринка(кого во Рим го совлада рутинирано), 1/2 финале Бердих(исто во Рим рутинирано) или Нишикори.Кеи може да му направи проблеми.Освен Кеи и Гаел во четврта рунда(кој го победи последниве 2 меча на земја,Дејвис Купот и Монте Карло) други пречки за Роџер до финале не гледам.

Ау браво за Тием :cuc:

Дечково ми е фаворит од младиве играчи....сега кога му завршува кариерата на Рафа ( :D ) ќе почнам за него да навивам.

Се гледа дека го бива, има иднина Тием (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom