Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
17 јануари 2014
Мислења
146
Поени од реакции
20
Некој да ми каже која храна е многу богата со протеини (освен стек,млеко,јајца,семки)

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Некој да ми каже која храна е многу богата со протеини (освен стек,млеко,јајца,семки)
друго месо говедско ,свинско ,риба ,урда, млечни производи , јаткасти плодови

Mariusz

biohemija
Член од
22 октомври 2014
Мислења
149
Поени од реакции
46
Ke treba da porabotis.
Prvo treba da go znaes potrebniot vnes na calorii prema fizickata aktivnost.
Dokolku sakas da slebees e najdobro da odbies 500cal.
Vo soodnos grubo e 40%jh 40%protein i 20% masti.
Ili pravilo 1 2 3
Na pr. Ako ti treba 3500cal
Namaluvas za 500 podole
Go delis na 6 dela i 1/6masti 2/6 protein 3/6 jh
☺

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Знам се продава по маркетите во делот за здрава храна како прав и се прави со млеко... Сеа што е тоа како е нз :D
Сурутка можеш да најдеш во секоја продавница за здрава исхрана, ама обично истата е необработена, односно полна со шеќери (лактоза) и едвај значајна количина на протеин (околу 20 грама на 100 грама прав)

Најдобар начин да се снабдиш со чиста сурутка, е во некоја од продавниците за спортска исхрана.

За повеќе околу кој е правилниот избор, сам можеш да одлучиш ако ја прелисташ темата за суплементи.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
175
Поени од реакции
244
Поздрав другари.Имам 86кг,181висина,.
Желба ми е да дојдам до 75кг,па да направам тело.
Доручек(секогаш):две лажици овесни снегулки и една лажица ленено семе све тоа со јогурт..
Ручек:што ке биде зготвно:грашок,грав(секој петок),мусака,ориз и копани,риба(секоја недела),варен компир(еден),и др...
Вечера ми е:салата со краставица,,после едно јаболко..
Вода пијам во ненормално големи количини.
Што мислите за ова,сакам да го ;исчистам;телото,да ослабнам,..

Член од
17 јануари 2014
Мислења
146
Поени од реакции
20
Поздрав другари.Имам 86кг,181висина,.
Желба ми е да дојдам до 75кг,па да направам тело.
Доручек(секогаш):две лажици овесни снегулки и една лажица ленено семе све тоа со јогурт..
Ручек:што ке биде зготвно:грашок,грав(секој петок),мусака,ориз и копани,риба(секоја недела),варен компир(еден),и др...
Вечера ми е:салата со краставица,,после едно јаболко..
Вода пијам во ненормално големи количини.
Што мислите за ова,сакам да го ;исчистам;телото,да ослабнам,..
Повеќе протеини и повеќе качување мускулна маса. Мислам дека доволно ти е до 80 кила да спуштиш :)

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Poevtin stek u Skopjevo, i najdbitno da e jestiv? :pivo2::pivo2:
да крадеш кокошки едино и сам да си праиш :D

сегде се иста цена,зборам за свежиот замрзнат....додека саламурен е поефтин,НО,како што и пишуваа на темава,станува збор за лош квалитет,а и мал квантитет односно го клукаат со солена вода зачини и слично,и губи на грамажа кога го припремаш...и коа ќе видиш,праат ќар иако е поефтин од свежиот.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
да крадеш кокошки едино и сам да си праиш :D

сегде се иста цена,зборам за свежиот замрзнат....додека саламурен е поефтин,НО,како што и пишуваа на темава,станува збор за лош квалитет,а и мал квантитет односно го клукаат со солена вода зачини и слично,и губи на грамажа кога го припремаш...и коа ќе видиш,праат ќар иако е поефтин од свежиот.
бегајте од саламурениот како ѓавол од крст.Јас додека работев во Римес имав работа со таков стек и се оставаше една ноќ во саламура со премногу сол за да упива месото а со тоа и повеќе да тежи.Башка што брзо се расипува од саламурата и се става претерано многу сол.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom