ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
разузнавачи
Секое општество, во кое овие се главна тема или главен извор на препукувања е болно општество. Разузнувачки елементи по дефиниција работат во сива законска зона, која ако не се разузнувачи би била ептен црна.

Македонија ја има таа несреќа од самото конституирање како држава, такви структури да и контролираат буквално се, па и политика. Ама лека по лека издишуваат. Како што си пишувале меѓусебно „ние сме последните мохиканци“.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.936
Затоа што терористите се "од Косово", не може да се оградуваат.
Ќе ги оградат сеа....со барокна ограда по граница. Со таа што беше за кај мостот кај Холидеј Ин. Таа од 2 милиони евра. Дур пола Прилеп нема вода за пиење преку лето. Е со таа ограда.

Али не берете гајле... Потокот сеа ќе стигне за едно 20 години, кога цел свет на ново гориво ќе се префрли, али тогаш ќе видат лафот кога ќе се разбуди.[DOUBLEPOST=1429793035][/DOUBLEPOST]
Тогаш зошто сите опозиционери се крстат во странска интервенција во Македонија? Залудно се надеваат?
Дали Македонија има нормални институции? Судство, Обвинителство? Дали некој ќе верува на избори ако има? Посебно се што се слушна.

Луѓето тука попрво ќе веруваат на верскиот суд на Саудиска Арабија дека ќе биде независен или непристрасен одколку на Македонското судство.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Oфицијално соопштение од Руското МНР

Комментариј Департамента информации и печати МИД России в свјази с инцидентом на косовском участке македонско-сербској границы

791-22-04-2015

С глубокој обеспокоенностьју воспринјали сообштение о нападении в ночь на 21 апрелја группы вооруженных лиц на македонскиј пограничныј пункт «Гошинце», находјаштијсја на косовском участке границы между Сербиеј и Македониеј.

По информации МВД Македонии, нападавшие обштим числом до сорока человек, одетые в камуфлјажнују форму с символикој «Освободительној армии Косово», свјазали четверых полицејских и подвергли их унизительному обраштенију, снимаја происходјаштее на видеокамеру. Звучали политически и этнически мотивированные угрозы. Дав понјать, что речь идет о «предупреждении», преступники скрылись.

Инцидент на македонској границе свидетельствует о сохранјајуштихсја в этој части Балкан глубоких межэтнических противоречијах и конфликтном потенциале. На ситуации сказываетсја, прежде всего, серьезныј дефицит законности и безопасности в Косово, которыј јавлјаетсја очевидным следствием неурегулированности косовској проблемы в целом. Нельзја оставить без вниманија и все чаште звучаштие в регионе великоалбанские лозунги.

Рассчитываем, что усилија властеј Македонии по наведенију порјадка в проблемном рајоне страны получат необходимују международнују поддержку.

Пренесување на веста од Плус Инфо.
Па добро Фрфљо еден побогу каде има збор ''помош'' во текстов на Русково МНР?!

dfgdg.png

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
До кога со вакви ставови. До кога со истите муабети со кои што ја мајтапеа Србија ќе ве мајтапат и вас, додека си ги тераат агендите за пљачкање. Србите веќе ја прележаа оваа болест, ама нас изгледа хронична ни стана.
Јас цело време се тешев со србите како поглупи од нас, бидејќи беа последниот народ во Европа кој се ослободи од режим. Ама ние сме сепак најглупи, нас ни го вратија режимот.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Јас цело време се тешев со србите како поглупи од нас, бидејќи беа последниот народ во Европа кој се ослободи од режим. Ама ние сме сепак најглупи, нас ни го вратија режимот.
Види ти може за себе да си кажуваш дали си глуп или не неможеш у множина да кажуваш.
Чекај за каков режим збориш? Кој е режим?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Вчера коа се убаци тој падобранецот србинот на темава да не моча сите, застанав се подзамислив.
Го читам, и ме боли. Си викам, чекај шо ме боли курот мене за овој бе?
И сфаќам дека е у право со се шо збори.
И ни се смее у фаца.
И драго му е шо не мочаат. И треба да му биде.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Гледам дека не знаете што се случило па јас ќе ви објаснам (ако е било вистина).

Ние дознавме за оваа работа во 12 саат, додека овие полицајците дознале во 11 саат.

Во 2:30 овие нашиве полицајци (сите) сигурно биле во зимски сон, освен ако немало реприза на ѕвезде гранда па овие да седеле до толку касно.;)

Значи додека овие спиеле:sleep:, Али Баба со своите разбојници слободно си влегле:uzi:, си ги врзале, се одмориле од долгото патување од косово, тепале еден, потоа се заканувале со преведувачот (а он да ти бил србин), шкртале по ѕидови.

Потоа откако станало над 3:30-4:00 саатот, овие оставиле еден и му рекле да ги одврзе другите по пола саат,
додека се ослободиле било некаде некај 5 саатот сабале, од караулата до селото имало некаде 10-тина километри, значи некаде од 1:30-2:00 саати одење.

Во 7 саатот тие успеале да стасаат до првите куќи и заѕвониле на полиција:semolam: (претпоставувам дека вртеле на 192), кога почнале да му кажуваат на оној што се јавува на телефон (тој што дреме на портирната) што се случило овој сигурно не им поверувал одма, сигурно ги проверувал кој се, што се, од каде се и сл.

И таму се ги мотале 1 саат сигурно додека да ги пронајдат шефовите (овие сигурно уште спиеле), потоа додека се организирала единицата за експресно распоредување:pivo2: (овде ги фатиле на доручек, обавезно почекале да се најадат, гладен не се брзо распоредува!), тука саатот е најмалку 8:30-9:00.

За да стасаат до таму им требало уште некаде 30 минути до саат:motorce:, значи останува луфт од само 1:30 до 2:00 саати!!!

Еве оваа е онаа што би требало да биде објаснувањето зошто толку долго се чекало да се дејствува.:yid:

И без некој прашања плус ве молам.:toe:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
9.239
Гледам дека не знаете што се случило па јас ќе ви објаснам (ако е било вистина).

Ние дознавме за оваа работа во 12 саат, додека овие полицајците дознале во 11 саат.

Во 2:30 овие нашиве полицајци (сите) сигурно биле во зимски сон, освен ако немало реприза на ѕвезде гранда па овие да седеле до толку касно.;)

Значи додека овие спиеле:sleep:, Али Баба со своите разбојници слободно си влегле:uzi:, си ги врзале, се одмориле од долгото патување од косово, тепале еден, потоа се заканувале со преведувачот (а он да ти бил србин), шкртале по ѕидови.

Потоа откако станало над 3:30-4:00 саатот, овие оставиле еден и му рекле да ги одврзе другите по пола саат,
додека се ослободиле било некаде некај 5 саатот сабале, од караулата до селото имало некаде 10-тина километри, значи некаде од 1:30-2:00 саати одење.

Во 7 саатот тие успеале да стасаат до првите куќи и заѕвониле на полиција:semolam: (претпоставувам дека вртеле на 192), кога почнале да му кажуваат на оној што се јавува на телефон (тој што дреме на портирната) што се случило овој сигурно не им поверувал одма, сигурно ги проверувал кој се, што се, од каде се и сл.

И таму се ги мотале 1 саат сигурно додека да ги пронајдат шефовите (овие сигурно уште спиеле), потоа додека се организирала единицата за експресно распоредување:pivo2: (овде ги фатиле на доручек, обавезно почекале да се најадат, гладен не се брзо распоредува!), тука саатот е најмалку 8:30-9:00.

За да стасаат до таму им требало уште некаде 30 минути до саат:motorce:, значи останува луфт од само 1:30 до 2:00 саати!!!

Еве оваа е онаа што би требало да биде објаснувањето зошто толку долго се чекало да се дејствува.:yid:

И без некој прашања плус ве молам.:toe:
Само би додал што пишува Дневник:

Со години имало само четворица полицајци

Котевски објаснува дека со години била пракса во Гошинце да има само по четворица гранични полицајци

- Толкава бројка е произлезена од смирената состојба што ја имаме последниве години на ова подрачје...

Навистина смирена состојба на граница на протекторат од кој бевме нападнати пред 13 години, од протекторат кој е главен извозник на исламски радикали и борци кои се борат во Сирија и ИСИС, од протекторат кој има неколкукратно поголем број на криминалци барани од Интерпол во споредба со другите европски земји, од протекторат кадешто цвета трговијата со дрога, оружје, бело робје, човечки органи, украдени автомобили, шверц на мигранти и сл.

Е сигурно од таков протекторат нашите полицајци не очекувале да бидат нападнати, па затоа биле само четворица, бидејќи очекувале тепсии со баклава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586
Како ли поминале граница?
Ваљда рекле дека се синови на председател на собрание.

(пошто Јанкуловска рече дека синот на председателот на собрание, нормално е да не го претресуваат нашиве погранични)

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
9.239
Moже ли овдешниот модератор да ми каже зошто ми ја избришал сликата со Cadillac Escalade Limousine? Koe правило го прекршив?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Moже ли овдешниот модератор да ми каже зошто ми ја избришал сликата со Cadillac Escalade Limousine? Koe правило го прекршив?
Иронија, сарказам, сатира, хумор и слично, во ЧДА.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Да се навратиме на темата, кој од Косово е задолжен да ја чува границата со Македонија, пошто нели Косово нема војска???

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.177
Поени од реакции
18.250
Стварно ме замисли....човеков е жеден за публицитет.
Чисто информативно - ова не е од Вејце, туку друга заседа на Шара.Чисто информативно.
А кој и да ги начкрапал овие реченици е најблаго речено дебил.

2 вакви возила по 20 души.Шо не е јасно? :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom