A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Сплитерите ми се оригинални од кај нив, Teleste се, моментално имам 1 сплитер со 2 излези со по -3.5 dBmV.
ti go imas ovoj toj si e super-za 1 tv i 1 modem,no ako priklucuvas 3 tv i 1 modem, podobar toe ovoj balansiran sto so 4 izlezi e -7.5db kon site islzezi- isto teleste ! kaj mene e istata situsaacija 3 tv i modem prvim bese povrzano i so 2 spliteri, pa imase varijacija vo db i stavija 1 so 4-izlezi -7.3db i od togas nema problem,

Attachments

• te1.png
    te1.png
    218,8 KB · Прегледи: 10
  • 2014-08-06_214030.png
    2014-08-06_214030.png
    625,1 KB · Прегледи: 10
Ќе ти ги зголемат сигналите доколку им се јавиш и ги известиш дека планираш да ставаш сплитери, во спротивно нема да ти ги зголемат сигналите.

А бидејќи и онака ќе доаѓаат да ти ги зголемат сигналите, можеш нив да ги оставиш да ти ги стават и сплитерите за се да биде во ред како што треба.

Инаку, подобро е еден сплитер со 4 излеза, отколку да комбинираш два сплитера.

Колку е помал бројот на сплитерите, толку подобар е сигналот.
Да, да, да секако дека ќе побарам да дојдат и да средат и со сигналите и со се... Уште еднаш, ви благодарам :)

Дали уште ги имате дигиталните канали на вашите лцд телевизори, без СА модул?

Кај кои рисивери каналите можат да се подредуваат, а притоа при ново ажурирање да не се изместуваат?

Кај кои рисивери каналите можат да се подредуваат, а притоа при ново ажурирање да не се изместуваат?

Кај ниту едни :)
Барем така му кажуваат на другаров едно месец дена уназад. Имаше ресивер, му се сјеба, си зема друг ресивер, утепани каналите. Отиде, смени ка модул зема, пак утепани каналите. Се јави у кол центар и сите му рекоа дека ќе мора мануелно да си ги мести.

Во врска со близу. Јас у дневна кај мене неам ка модул туку само кај моите. Сега, ме итнересира зошто 99% од каналите ми се заклучени. Нит Алфа имам, нит Собраниски, ништо....

Мислам дека само Коперникус ми ја пушта...

Кај ниту едни :)
Барем така му кажуваат на другаров едно месец дена уназад. Имаше ресивер, му се сјеба, си зема друг ресивер, утепани каналите. Отиде, смени ка модул зема, пак утепани каналите. Се јави у кол центар и сите му рекоа дека ќе мора мануелно да си ги мести.

Во врска со близу. Јас у дневна кај мене неам ка модул туку само кај моите. Сега, ме итнересира зошто 99% од каналите ми се заклучени. Нит Алфа имам, нит Собраниски, ништо....

Мислам дека само Коперникус ми ја пушта...
Неплатена сметка (доколку си I/II декада?

Неплатена сметка (доколку си I/II декада?

Не бе брат, моите си гледаат преку камодулот и на нивниот телевизор има, имам нет, телефон. Едно време нели имавме се пуштено, спортклубови, ЕмТиВи и се’ што беше демек со доплата. Кога изгасија тоа, да мора да се плаќа (пример кај што глеаме со ка модул си ги имаме сите програми) на мојот теве неам ни 5 програми. На сите ми вика content scrambled или како и да беше...

Не бе брат, моите си гледаат преку камодулот и на нивниот телевизор има, имам нет, телефон. Едно време нели имавме се пуштено, спортклубови, ЕмТиВи и се’ што беше демек со доплата. Кога изгасија тоа, да мора да се плаќа (пример кај што глеаме со ка модул си ги имаме сите програми) на мојот теве неам ни 5 програми. На сите ми вика content scrambled или како и да беше...
И јас имам проблем со дигиталната. 5 минути ќе гледам после сите канали ми се блокираат освен МРТ 1, па морам ресиверот да го рестартирам. Ова од денеска ми се случува

Без ка-модул неможеш да ги гледаш дигиталните канали иако веке плаќаш пари за тој пакет, туку само аналогните :facepalm:

Без ка-модул неможеш да ги гледаш дигиталните канали иако веке плаќаш пари за тој пакет, туку само аналогните :facepalm:
Инаку кај тебе работат сите канали?

Искрено, не сум знаел. Е сега, зарем Алфа и Собраниски спаѓаат во дигитални канали?

Имам 4-5 опции на различни пребарување, сите ги испробав, сакав само аналогните да ми ги најде и јок бе брат, пак се’ ми е заклучено...

Инаку кај тебе работат сите канали?

Имам ка-модул, си работат сите што се во претплата (барем оние што редовно ги пуштам).
Искрено, не сум знаел. Е сега, зарем Алфа и Собраниски спаѓаат во дигитални канали?

Имам 4-5 опции на различни пребарување, сите ги испробав, сакав само аналогните да ми ги најде и јок бе брат, пак се’ ми е заклучено...
Има неколку канали што им се уклучени и во дигиталната (прва програма мислам дека е отклучена), ама се премалку.
За аналогните појма немам што може проблемот, на лцд-то намерно не ги скеннирам (премногу лоша слика) а на обичниот ТВ си работат нормално. Иначе на алналогната ги имаат македонските канали, сега моите гледаат ТВ па подоцна ке проверам кои канали ги фаќа.

Имам ка-модул, си работат сите што се во претплата (барем оние што редовно ги пуштам).

Има неколку канали што им се уклучени и во дигиталната (прва програма мислам дека е отклучена), ама се премалку.
За аналогните појма немам што може проблемот, на лцд-то намерно не ги скеннирам (премногу лоша слика) а на обичниот ТВ си работат нормално. Иначе на алналогната ги имаат македонските канали, сега моите гледаат ТВ па подоцна ке проверам кои канали ги фаќа.

Ај баш ѕирни па пиши. Цитирај ме или пингај, да не изумам да проверам. Фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom