A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Денес ми рекоа од техничка на тие шо им сецкаат каналите фабрички ресет на ресиверите или повторно скенирање за тие со КА модул
А прво и они да си направат ресет нема да биде лошо...

А зошто SK Golf, Lov i Ribolov, N1 и Grand TV сеуште не се достапни? Ако не се лажам и SK HD сеуште исто така не е достапен.
Што проблем беше тој да не можат да го средат, а SK1,2 и 3, како и Ultra и Cinemania да се достапни?

А зошто SK Golf, Lov i Ribolov, N1 и Grand TV сеуште не се достапни? Ако не се лажам и SK HD сеуште исто така не е достапен.
Што проблем беше тој да не можат да го средат, а SK1,2 и 3, како и Ultra и Cinemania да се достапни?

Кај мене ги има

Чепкајќи по сајтот на Комисија за заштита на конкуренцијата, дојдов до некои документи (одлуки), во кои има интересни информации, за тоа времето кога сегашен blizoo уште бил CableTel :) http://www.kzk.gov.mk/images/Vestiimages/1328/ПРЕЗЕМИ.pdf
Имено, CableTel на времето сакал да купи уште локални/регионални оператори, за некои и платил (колку што сфатив), но сепак не ги купил: Гостивар, Дебар, Кичево, Струга, Охрид, Крива Паланка и Кавадарци.
Што мислите, зошто и покрај одобреното купување и плаќање за истото, CableTel не ги официјализирал? Во документот стои дека може тоа да се реализира било кога. Дали мислите дека сега blizoo ќе го реализира тоа?
Кога всушност ќе биде официјално достапен blizoo во овие другиве градови кои ги имаше купувано?

Јас чепкајќи низ каналите израчунав дека ми фалат 20 канали, 90% од тринг каналите блокирани се + тие голф, лов... Утре пуздер на телефон ги правам.

Јас чепкајќи низ каналите израчунав дека ми фалат 20 канали, 90% од тринг каналите блокирани се + тие голф, лов... Утре пуздер на телефон ги правам.
Јас сум ТОТАЛ Брат, само што не се доплаќам за трингојте. :) И не ја должи многу по телефон кога ќе се јавиш, од тебе нема да може дефекти да пријавуваме. :pos::pos::pos:

Ако може сега еден совет. Сакам да приклучам уште 2 телевизори дома, а моментално имам еден. Ме интересира дали е подобро да одам со 1 сплитер со 4 излези (3 за Тв и еден за нет) или пак да одам со 2 сплитери со тоа што на првиот сплитер ќе има 3 излеза (1 за ТВ, другиот за нет и третиот за кон другиот сплитер), а на другиот сплитер ќе има 2 излези (кон 2 ТВ приемници). :)

Ако може сега еден совет. Сакам да приклучам уште 2 телевизори дома, а моментално имам еден. Ме интересира дали е подобро да одам со 1 сплитер со 4 излези (3 за Тв и еден за нет) или пак да одам со 2 сплитери со тоа што на првиот сплитер ќе има 3 излеза (1 за ТВ, другиот за нет и третиот за кон другиот сплитер), а на другиот сплитер ќе има 2 излези (кон 2 ТВ приемници). :)
Мислам со секое делење на главниот кабел се намалува сигналот , кај мене е поврзано 3 тв и нетот на еден сплитер со 4 или 5 излези, ама тоа е од близу направено со филтри и се‘ , не знам како ке биде кај тебе, освен ако не најдеш оргинал убави сплитери.

Мислам со секое делење на главниот кабел се намалува сигналот , кај мене е поврзано 3 тв и нетот на еден сплитер со 4 или 5 излези, ама тоа е од близу направено со филтри и се‘ , не знам како ке биде кај тебе, освен ако не најдеш оргинал убави сплитери.
toa e tocno-kolku povejke delis tolku namaluvas db, najdobro tie da stavis balansiran spliter so 4 izlezi 7.3 ~7.5 db kon site islezi sto e

Attachments

• 2014-08-06_214030.png
    2014-08-06_214030.png
    625,1 KB · Прегледи: 18
  • 2014-08-17_205824.png
    2014-08-17_205824.png
    126,7 KB · Прегледи: 18
Ви благодарам на одговорите, но реално кај мене воопшто нема проблем со сигналите, така ми рекоа техничарите од Близу, односно без проблем можеле да ги зголемат доколку ставам повеќе сплитери. Ќе видам повеќе со нив. :)

Сплитерите ми се оригинални од кај нив, Teleste се, моментално имам 1 сплитер со 2 излези со по -3.5 dBmV.

Ви благодарам на одговорите, но реално кај мене воопшто нема проблем со сигналите, така ми рекоа техничарите од Близу, односно без проблем можеле да ги зголемат доколку ставам повеќе сплитери. Ќе видам повеќе со нив. :)

Ќе ти ги зголемат сигналите доколку им се јавиш и ги известиш дека планираш да ставаш сплитери, во спротивно нема да ти ги зголемат сигналите.

А бидејќи и онака ќе доаѓаат да ти ги зголемат сигналите, можеш нив да ги оставиш да ти ги стават и сплитерите за се да биде во ред како што треба.

Инаку, подобро е еден сплитер со 4 излеза, отколку да комбинираш два сплитера.

Колку е помал бројот на сплитерите, толку подобар е сигналот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom