Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.711
Mino Raiola has called for a complete 'revolution' in Italian football, particularly Inter and Milan, and cites the example set by Juventus.

“[Milan President Silvio] Berlusconi was the owner of this country. [Inter President Massimo] Moratti, if you look at his family, was the mayor of Milan.

“Neither of them managed to build a stadium for their teams – what does that tell you?

“On the other hand, Juventus are on a different planet. But we must be honest – this is a policy that was started by [Antonio] Giraudo and [Luciano] Moggi,” he said, in reference to the Bianconeri directors who were disgraced by Calciopoli.

“Juventus have an enormous advantage in spite of Calciopoli, which was only an Italian farce :icon_mrgr:, an Italian scandal.

“They rebooted themselves brilliantly after that, like Napoli did after bankruptcy. Borussia Dortmund did the same.

“Today Juve are ahead of everyone in terms of organisation, stadium and revenue.

Раиола бил ваков - бил таков... ама изјавава му е 100% на место

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ајскрим, дај идеа да го ебам.
Дали Џонтра ќе се врати жиф од Милано?
па ете може да се гласа за најдобар млад играч во лигата, или најдобар трансфер или најфлоп трансфер... Јас би најдобар млади играч, пошто тука се Дибала, и уште некој :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
па ете може да се гласа за најдобар млад играч во лигата, или најдобар трансфер или најфлоп трансфер... Јас би најдобар млади играч, пошто тука се Дибала, и уште некој :D
Па пиши ги имињата зошто не ги знам :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Дибала,Погба,Андерсон,Берарди...

Слободно надополнете.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Икарди не го ставате?паметно:D

C

Castiel

Гостин
Фелипе андерсон е без конкуренција во таа категорија...дечкото има страшна сезона и е еден од најзаслужните за позицијата во која се наоѓа Лацио....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ајде некој нека ги собере десетина во еден пост без заебанции и ќе ја смениме анкетата.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Ајде некој нека ги собере десетина во еден пост без заебанции и ќе ја смениме анкетата.
Тешо 10 души да соберат освен ако Стефан Ристовски од Латина го стават во конкуренција :masa:, се шалам :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom