A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Imase, sega veke ke gi ima samo Telekom Srbija.
Да не мешаме права за UEFA ЛШ и UEFA ЛЕ и права за самите канали :)
Telekom Srbija односно Arena Sport каналите ги имаат правата сега за овие натпревари.
T-Home односно MaxTV има ексклузивни права за каналите.
Така да, уште минимум 2-3 ако не и повеќе години Arena Sport НЕМА да ги видите на друг оператор! Освен секако ако не се промени нешто во Антимонополската комисија, која најискрено не знам зошто не реагира? Или чекај знам, па државата е акционер со златното право во T-Home, односно им одговара да имаат ексклузивни права за да привлечат корисници и нормално, после дивиденди да си делат. Не знам само колку точно годинава од дивиденда ќе влезат пари во буџетот. :)

Arena sport ги има правата за овие 3 години, дека се купуваат како 3 годишен пакет. Кога ќе помине овој договор, тогаш ќе можеме да се надеваме дека можеби ќе гледаме ЛШ, но и ЛЕ во вторник и во четврток од 7, освен досегашните среда 8,45 и Четврток 21,05. Но се додека ги откупува правата, како дел од телеком(српски), ќе ги има програмите само на Македонскиот телеком. На крај краева, иста компанија е главна и на двата телекома.

Јас на ка модулот од сношти ги немам ни СК1 СК2 СК3 ни ХД каналите... А на ресиверот додатен ги имам, хаос направија значи (претплатник на Делукс тој „промотивниот“).

Јас на ка модулот од сношти ги немам ни СК1 СК2 СК3 ни ХД каналите... А на ресиверот додатен ги имам, хаос направија значи (претплатник на Делукс тој „промотивниот“).
Многу технички проблеми им се појавија, катастрофа се деновиве.
Дали СК каналите ви работат???

Дечки зашто ми се кодирани голф клуб, лов и риболов, гранд народна? Не дека ги гледам јас, но ми спаѓаат у пакетот. Да не се исклучени?

Дечки зашто ми се кодирани голф клуб, лов и риболов, гранд народна? Не дека ги гледам јас, но ми спаѓаат у пакетот. Да не се исклучени?
Имаат проблем некој со тие канали, како и со N1. Досега би требало да ги средиле, но очигледно не знаат што треба да направат. Но едно знаат, пари за каналите да земат.

Зашто е затежнет Фокс каналот или само кај мене е?

Денес ми рекоа од техничка на тие шо им сецкаат каналите фабрички ресет на ресиверите или повторно скенирање за тие со КА модул

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom