Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе каков алкохол,ја до сеа не сум се напил..Ја сум повлечен и шо знам не сум искусен у овие води и незнам како би почнал врска озбилно

Не бе каков алкохол,ја до сеа не сум се напил..Ја сум повлечен и шо знам не сум искусен у овие води и незнам како би почнал врска озбилно
И јас бев страмежлив како тебе на тие 15-16 год. и ми беше страв да го направам првиот чекор да не бидам исмеан и одбиен.
Првата девојка, кога излегов со неа, ми рече: "фати ме за рака" и после тоа се опуштив. Така да, ако сум можел јас да фатам женска тогаш, можеш и ти, само малку похрабро. :)

фала батка , ај ќе видеме малце . Сеа слабо и излегувам ја , другари на страна ми учат тука у мој град неам со кој. Тешко се вклопувам у друштво и неможам да влезам у друштво ..

Размислуеш повише него што треба. Направи га тој што га мислиш у момент:)

фала батка , ај ќе видеме малце . Сеа слабо и излегувам ја , другари на страна ми учат тука у мој град неам со кој. Тешко се вклопувам у друштво и неможам да влезам у друштво ..
Се гледа дека и да фатиш девојка сега, ќе ти биде форсирано и само дека ете и другите имале, што нема врска, рано ти е, почекај ќе се упишеш на факс таму ќе запознаваш нови девојки, ако моментално не познаваш некој не значи дека вечно ќе е така, а башка имаш и други начини како да запознаеш нови луѓе, еве пример можеш со некоја форумџика да се договориш на кафе, или преку фб, не е само преку живо, комуникацијава денес.

Деца, не би ве советувал да советувате малолетни лица да пијат алкохол.
Од 3 месеци до 3 години е казната затвор (aлкохол и малолетник) :D

Инаку Андрез, мора да поработиш на самодовербата. Не би сакал да те советувам во стилот да читаш Коста Петров и такви автори, него ти треба едно седнување сам в соба, разгледување на што се должи немањето самодоверба и каде истото те води. Да сфатиш дека истото ти е кочница за да преземаш чекори во одредена област. Понатаму со искуството ќе ја зголемиш веројатно, но поработи малку на себе. Не е ништо опасно и страшно. И најбитно пред се, дури ти работиш на самодовербата, се најдуваат отракани идиоти кои ќе ти ги земаат потенцијалните женски од пред очи, само затоа што ти си се срамел :)

Ај да се консултирам со вас поточно да ми дадете свое мислење или ако некој имал слично вакво искуство. Јас со девојка ми еве одиме веќе 3год. и во последниов период е значи премногу напорна врскава, од ништо се прават кавги, расправи... и претходно секако имаше кавги ама не како сега, тогаш ќе се потскаравме, ќе се потналутевме ама не беше многу често, а во последно време многу се зачестија кавгиве од обични банални ситуации се прави енормен проблемот. Па би ве замолил за совет. позз

@JackDaniel разговарај со девојка ти. Сепак 3 години си во врска. Пред недела дена, моја сесетка ми се доверуваше за врска од. 5 месеци. И го гледаше таа премногу трауматично.( Веројатно оти и е таа најдолга врска)
Размисли и разговарај. Пред сѐ сети се на убавите работи. Толерирај, само не дозволувај да те погазат. Можеби и е само период на девојка ти. ( ете можеби имаа таа фам. проблеми или не и е баш ок со некоја другарка или на факс/училиште)

Ај да се консултирам со вас поточно да ми дадете свое мислење или ако некој имал слично вакво искуство. Јас со девојка ми еве одиме веќе 3год. и во последниов период е значи премногу напорна врскава, од ништо се прават кавги, расправи... и претходно секако имаше кавги ама не како сега, тогаш ќе се потскаравме, ќе се потналутевме ама не беше многу често, а во последно време многу се зачестија кавгиве од обични банални ситуации се прави енормен проблемот. Па би ве замолил за совет. позз
Колку долго веќе траи тоа со кавги?
Дали нешто се променило пред да почнат кавгите?
ако сте престанале да се гледате често, или намалиле со разговори - можеби е тоа причината - нервоза што не сте повеќе заедно, но ако се гледате и комуницирате како и порано, можеби веќе сте се заситиле еден со друг или едниот само, и сега ова е некој подсвесен (или и свесен) начин да се стави крај на врската.
Разговорот (искрен секако) ќе даи одговор зошто, можеби и ќе роди идеј ашто и како понатаму, некоја промена можеби кај тебе или кај неа или кај двајцата.....

Тоа ќе ти се случи кога најмалку очекуваш. Немој да се опседнуваш и да форсираш. Што е битно сите твои другари што имале? Секој за себе.
Е кога ќе ти се засвиѓа некоја, собери храброст и приди и. Најстрашното нешто што може да ти се случи е да те одбие. Што и не е толку страшно. Има и други риби во морето. Со среќа :)

Имам и ја помислено, али толку време од онака со некој да комуницираш ќе ти скипе, уште помалку нет-комуникација..башка инсистираше на тоа да се видиме кога ќе дојде што знам....али и да е така, ме интересира за моментот што он иде на подолго време, а она останува? Ми има речено дека тоа и` е преку глава и ми личи дека им е дефинитивен крај, па затоа не знам што е паметно да направам сега...

И го втера ли?[DOUBLEPOST=1427931689][/DOUBLEPOST]
Здраво на сите.Нов сум на форумов и сакам да побарам мал совет од вас.

Паа..пред некој ден моја другарка дојде до мене заедно со уште 2 другарки и пред нив директно ме праша сакаш ли да ти бидам женска ( другите скришно снимаа со телефон,велекјќи за спомен).Ја се усрамив и мислев дека ме зафркаваат и реков НЕ.Таа ми рече уште 2/3 пати а ја одбивав.После дојде самата и пак ме праша и јас реков не оти мислев дека ме зафркаваат.После тоа убаво разговаравме и таа ми рече дека не била спремна и подобро би било да останеме другари за сеа ( мн. бргу го смени мислењето или се исплаши од реакција).Инаку со неа се знаеме од 1 одд. и до ден денес (2година) секогаш сме во исти клас.По некад знаеме да се скараме ама веднаш се погодуваме.

Ако може мала помош.ФАЛА.

Ах да сум на твое место,каква оргија би паднала, ти сам со три момички..Има убаво сценарио за тоа да излезе..

Последно уредено:
Епа пак јас со нов проблем :D
Епа деновиве ми се засвиѓа едно девојче , една година постаро од мене т.е ја 2 таа 3 година.Епа според карактер гледам дека и таа е срамежлива,незнам дали била во врски до сеа.Ми се свиѓа по надворешниот изглед а за внатрешен сеште незнам.Сме си размениле до сеа некој поглед ама мислам дека тоа ништо не и значи на неа до сега.Предлог некој како да започнам дали фб,дали рл како ? :toe:

Епа пак јас со нов проблем :D
Епа деновиве ми се засвиѓа едно девојче , една година постаро од мене т.е ја 2 таа 3 година.Епа според карактер гледам дека и таа е срамежлива,незнам дали била во врски до сеа.Ми се свиѓа по надворешниот изглед а за внатрешен сеште незнам.Сме си размениле до сеа некој поглед ама мислам дека тоа ништо не и значи на неа до сега.Предлог некој како да започнам дали фб,дали рл како ? :toe:

Престани да прашуваш прашања тука на 16 години и искуси си го животот макар и правел грешки.Секој ден ќе ти се засвиѓува некоја и секој ден предлози а бабуш ?Додека секоја втора ти се свиѓа на 16 немаш проблем, туку ти работат хормоните и сакаш да лапнеш нешто.Комедии е ова

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom