Ако моеш да направиш 15 склека, 6-7 дигања на вратило и 20тина чучњеви - иди у теретана.
Ако не моеш - џабе ќе ја платиш кога подобро ти е основата дома да ја исфураш да не си апла почетник.
Реално ја не поштувам луѓе шо не можат дома да вежбаат а не напраиле ни склек, и се зачлениве во теретана и на бенч само со шипката вежбаат.
Шипки и тегови се за кога си го совладал тренингот со своја тежина.
Е сеа дома е различна мотивацијата него во теретана.
Ама ако не моеш да најдеш дома мотивација само се залажуваш со теретана и ќе се откажеш за 2-3 месеца.
Индивидуално е ова, јас одам на оваа твоја логика али со малку посериозни бројки за тие вежби. Еве паузирам доста долг период од теретана и паднав премногу, сега почнав да трчам на кеј и да вежбам на справите. Да би бил постабилен со кеш, ќе си платев без проблем во теретана и ќе си терав таму, бидејќи имам на 200 мети теретана али скапичка ми е за да „преболувам“ таму.
Не би се согласил со бројката што ја имаш напишано во целост, али ок. Еве имам пријател кој е висок 197цм и тежок 135кг, реално на вратило не може ни да се помрдне, а не да се крене 6-7 пати. Почна во теретана, на бенч сега си тера со 90-95 кг, на лат машина си вежба со 70кг и веќе има солидни резултати (ако чека да се дига со своја тежина ќе мора да потроши уште неколку месеци). Е сега мора да стопи барем до 100че, а дотогаш малку потешко да се подигне.[DOUBLEPOST=1427621561][/DOUBLEPOST]
Не е иста мотивацијата дома и во теретана, кога одиш во теретана фокусиран си на тој саат време и цело време вежбаш а дома е сосема подруго.. плус нема подобра мотивација од промените во огледало, јас со месеци вежбав дома па промените беа минимални а сега неполн месец вежбам во теретана и одма има повидливи резултати што те мотивираат да продолжиш. Да не напоменувам дека во теретана е многу полесно за разлика од дома, еден куп справи со кои полесно активираш разни групи на мускули и различни тежини па како напредуваш и ги зголемуваш.
Јас би му препорачал на членот погоре одма да си тргне во теретана..
Се согласувам дека не е иста, али реално според мене се е во главата, имам дома 50кг со кои можев да вежбам рамо и раце, али фаќаа прашина со месеци и не ги имав помрднато, али ако решам да го правам нештото ќе го правам и дома и во теретана.
Постави си цел, направи си распоред на времето и секаде ќе си мотивиран.[DOUBLEPOST=1427621705][/DOUBLEPOST]
@mule еве ти
тема, каде што ставаме такви видеа, песни и слично за мотивација.