ATP Miami 2015 - Sony Open Tennis Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе излезе како победник во Мајми ( не се мисли на кој има најјака жена )

• Вкупно гласачи
    19
  • Гласањето е завршено на .
Надал е под закана на турниров од паѓање на 5-6 место... Само во 600 бода се наоѓаат Надал, Мареј, Нишикори и Раонич, а првиот брани финале. Со оглед на формата реално е за очекување пад на листата. И нема веќе некој избор, мора да запни со 100% од капацитетот.

^ Прашање е колкав е неговиот 100% во моментов..и 100% да даде пак не ми е фаворит мене според тоа како игра периодов..

А инаку мене лично местата ништо не ми значат....ако освојуваш титули не е битно дали си прв или 10ти...е сега да..подобро е да си прв за демек полесен ждреб...ама кога ќе видиш дека секако ќе играш против квалитетен тенисер..

Инаку:
https://vine.co/v/OYFEO7rp3KV

:cuc:

Какви шанси има Дел Потро утре против Поспил ?

Какви шанси има Дел Потро утре против Поспил ?
Зависи колку е спремен. Сиднеј беше далеку од препознатлива форма, ама имал големи болки во зглобот сеуште.

Посписпил има солиден сервис, интересен играч е, може и да го добие Хуан утре.

Рафа тренирал денес саат и пол со Цонга и најверојатно ќе биде спремен за во петок. Добри вести сепак. :)
Делпо не е спремен сеуште, се сомневам дека има некакви шанси против Посписил.
Инаку и Цонга се враќа на турниров, да напоменам, а и Типсаревиќ но тој ќе игра само дубл и тоа со Ноле. Во второто коло можни противници им се браќата Брајан.

Шала на страна мислам дека на турниров нема кој да го победи Надал до финале. Ќе биде финале Новак вс Надал 100%.
Мари и Раониќ нема шанси да го победат овој пат. Ама против Ноле мислам тешко да има шанси. После финалето во ИВ многу тука го критикуваа Новак за падовите што ги имал. Мое мислење е дека мечот го одигра перфектно. Сепак на спротивната страна имаше страшен противник кој сите ги меле без никаков проблем. А и играта на Роџер не му одговара баш на Новак.

Delpo bi trebalo da go projde Pospisil. Nadal teshko do finale, prvo Almagro, pa Verdasco , pa posle Lopez koj ako mu e denot znae so ednoracniot da frustrira (Novak ushte go pamti od lanskiot Monte Karlo) , pa Berdych za na kraj Marej ili Vavrinka, navistina teshko gledajki go kako e ruiniran fizicki , za negovi standardi de. Dolgite razmeni porano mu bea prednost , sega ne e taka, go troshat tie relayi, pa se pocesto go gledame kako saka da krati poeni i pravi neiznudeni. Pod hitno treba da menjava trener i da vnese nekoja novina , promena , oti ovakov Nadal , dobro reche Stavro , moze da izgubi od bilo koj top 20 igrach

Леле детево Чунг која сила ја има..Одличен дворачен бекхенд.Има 18 години.:vozbud:

Чунг го обели образот на младите тенисери денеска. Кокинакис доживеа неочекуван пораз од Берлок кој на тврда подлога победува еднаш во две години, а притоа е доста стар. Едмунд се избламира против Хасе, загуби 6-2 6-2 и џабе беше фрлена вајлд картата на него, боље на Козлов да му ја дадеа...
Али Чунг со фанстатичен настап и победа над Марсел Гранољерс. Овој дечко е одличен и имам големи очекувања од него во иднина. Во второто коло оди на Бердих, ах како би било добро да го плесне одвратниот Чех. :D
Утре Ѕверев против Грот, и Чорич против Хаидер Маер, повторно како во Индиан Велс. Се надевам на победи на Чорич и Ѕверев.

Чунг го обели образот на младите тенисери денеска. Кокинакис доживеа неочекуван пораз од Берлок кој на тврда подлога победува еднаш во две години, а притоа е доста стар. Едмунд се избламира против Хасе, загуби 6-2 6-2 и џабе беше фрлена вајлд картата на него, боље на Козлов да му ја дадеа...
Али Чунг со фанстатичен настап и победа над Марсел Гранољерс. Овој дечко е одличен и имам големи очекувања од него во иднина. Во второто коло оди на Бердих, ах како би било добро да го плесне одвратниот Чех. :D
Утре Ѕверев против Грот, и Чорич против Хаидер Маер, повторно како во Индиан Велс. Се надевам на победи на Чорич и Ѕверев.

Не верувам дека Ѕверев може нешто да направи иако не е во форма Грот барем последните натпревари.
Инаку денеска Тим против Шфрацман одигра добро, наредно коло Тим - Лопез. уф.

Не верувам дека Ѕверев може нешто да направи иако не е во форма Грот барем последните натпревари.
Инаку денеска Тим против Шфрацман одигра добро, наредно коло Тим - Лопез. уф.
Тием беше дрво денес, само имаше среќа што Шварцман беше од другата страна на мрежата, лик кој нема никакво оружје за на бетон. Тием сеуште не е доволно добар на другите подлоги освен земјата, многу време му треба да се намести за ударите а тоа произведува многу неизнудени грешки. Јас мислам дека ќе изгуби од Лопез.

А Ѕверев има одлични шанси со Грот, само да не се унервози пошо овој е јак сервер и ако му тргне може глатко да си ги зима сервис гемовите и да одат сетовите до тај брејкови. Затоа Саша мора смирено да влезе во мечот, да го чува својот сервис и да чека послаб сервис гем на Грот и да го нападне. Спор е многу овој бетон, немаат толкав ефект ударите на Грот како на трева или на некој брз бетон.

Надал во овој момент може да изгуби од било кој тенисер од топ 20. Посебно на оваа подлога, која е побрза од Индиан Велс, иако не е многу брза. На ултра спората подлога во ИВ изгуби од Раонич, во меч каде што не беше доминантен во долгите размени. Овде повторно да игра со Раонич, ќе изгуби во два сета.

Навивачите на Надал на форумот се бетер од фан клубот на Каролина. Лани еден предвидуваше дека Надал ќе го освои Вимблдон. Тоа е комплетно немање чуство за реалност.
Kolku si samo greska deka indian wells e pobavna podloga od miami , toa se glede so golo oko a ne pak da pratis tolko statistiki i pak da ne znaes.

Kolku si samo greska deka indian wells e pobavna podloga od miami , toa se glede so golo oko a ne pak da pratis tolko statistiki i pak da ne znaes.

Индина Велс е најспор бетон што постои. Мајами е за нијанса побрз. Ти не знам што гледаш со голо око, може и диоптер да имаш.

Индина Велс е најспор бетон што постои. Мајами е за нијанса побрз. Ти не знам што гледаш со голо око, може и диоптер да имаш.
Kolku si samo greska od 1000 atp turniri samo 3 se pobavni od miami
Roland garros
Rome
Monte carlo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom