Vikings

• Креатор на темата wot
  • Време на започнување
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.156
Не ми се верува, а и не би сакал да се деси тоа, башка Рагнар никого не присили да се тепаат рамо до рамо со енглезите, сите потрчаа за пари, не знам зошто Флоки дига џева толку.
Флоки секогаш бил настроен кон Рагнар ама во последно форсираат да се контрираат, ја се мислам дека ќе се поделат и едни ќе заминат со Рагнар други со Флоки. Иако и јас не го сакам тоа пошто повеќе го сакам Флоки :D

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
За една недела изгледав се. Приказната ме бендиса, малку знам од историја за Рагнар ама се поклопува некако. Првата сезона ми беше најдобра, онака највозбудлива, втората солидно, третава сега уште не ми е разработена.

Тоа шо не ми се сфиѓаше е развивањето на ликот на Флоки, од омилен лик сега не можам да гледам сцени со него, ептен лигло го напраија. Се надевам ќе го отепаат сезонава.

Лагерта :rolleyes: Само да не ја отепаат сега овие нејзиниве и попиздија

А на Сиги ликов никако не го разбрав.Се напраи женава бе, се испоеба, сплетки едно чудо напраи, кога помагаше кој знае шо мислеше и на крај ја отепаа за шо? Не разбрав :toe:

Оваа принцезава Квентрит или како се вика многу добро ми глуми, цела фамилија ја силувале, со право е луда. И мерак ми напраи шо го уби брат и :ojeaa:

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Прашање на време е кога Флоки и Рагнар ќе се дигнат на клоци...
:neetaka: , не е прв пат Флоки да оди контра Рагнар, скоро секогаш во важни одлуки они двајца се со спротивни мислења. Досега Рагнар излегуваше у право секогаш, дали ќе биде и сега така не верувам баш, ќе има жртви, кралот Екберт ќе сјеба некој многу гаден тип е.. еден од Роло, Лагерта или Бјорн предосеќам ќе настрада.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
floki si e floki nejke promeni si se drzi na toa so e...za razlika od drugite i ima konflikt...sto e super

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.156
:neetaka: , не е прв пат Флоки да оди контра Рагнар, скоро секогаш во важни одлуки они двајца се со спротивни мислења. Досега Рагнар излегуваше у право секогаш, дали ќе биде и сега така не верувам баш, ќе има жртви, кралот Екберт ќе сјеба некој многу гаден тип е.. еден од Роло, Лагерта или Бјорн предосеќам ќе настрада.
Флоки секогаш имал спротивно мислење но не во важни одлуки. Имаше момент кога мислев/ме дека Флоки ќе го шитне Рагнар за на крај да испадне сосема друго.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не верувам да има некој екстремна кулминација околу несогласувањата помеѓу Рагнар и Флоки.
Мислам дека ќе има само told you so момент од страна на Флоки кога кралов ќе ги заебе.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Флоки секогаш имал спротивно мислење но не во важни одлуки. Имаше момент кога мислев/ме дека Флоки ќе го шитне Рагнар за на крај да испадне сосема друго.
Никогаш не помислив дека Флоки ќе го заебе Рагнар или па дека ќе го убие Бјорн, тоа според мене беше наглупо нешто у серијава и тотално губење време.
Флоки нема спротивно мислење, туку не може да созрее и да учи, да излезе од тој свет во кој е затворен. За разлика од Рагнар, дури и да не е во право, барем ќе проба, ќе види, ќе ризикува.
Флоки не може ни татко да биде, реагира чудно околу детето, а стратешки како војник ништо посебно

Ќе биде супер ако продолжи да гради бродови, а да стои на страна од важни одлуки за во иднина

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.805
Поени од реакции
2.373
Никогаш не помислив дека Флоки ќе го заебе Рагнар или па дека ќе го убие Бјорн, тоа според мене беше наглупо нешто у серијава и тотално губење време.
Флоки нема спротивно мислење, туку не може да созрее и да учи, да излезе од тој свет во кој е затворен. За разлика од Рагнар, дури и да не е во право, барем ќе проба, ќе види, ќе ризикува.
Флоки не може ни татко да биде, реагира чудно околу детето, а стратешки како војник ништо посебно

Ќе биде супер ако продолжи да гради бродови, а да стои на страна од важни одлуки за во иднина
Споилер.. Ја неам гледано последната епизода.. Флоки ќе го убие Бјорн? Бтв чудакот кој дојде во куќата на Рагнар е Один.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Споилер.. Ја неам гледано последната епизода.. Флоки ќе го убие Бјорн? Бтв чудакот кој дојде во куќата на Рагнар е Один.
da ke go ubie bjorn a siggy ke gi ubie drugite deca na ragnar...

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Wtf?! Не! Кажував за претходно кога се договараа со кралот, дека знаев дека нема да се случи тоа и беше глупо.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
како всушност се заразив со серијава, гледав northmen viking saga па ми текна на серијава. btw гледајте го northmen многу јако филмче :D

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Како што читам по нетов, Кралов Ела го убил Рагнар во вистински живот, па после неговите синови тргнале со огромна војска да ја покорат Англија и да го одмаздат.
Претпоставувам дека некоја од следните сезони ќе биде и тоа.

ПС
Вчера искочи информација дека е потпишан договор за 4-та сезона и почнува со снимање оваа пролет во Ирска! :drk:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
More, give more, give more, if i have heart i will love you .... neznam dali samo kaj mene, ali ja cujam pesnava od najvanava shpica mi ide odma da se soblekuvam... i dodeka ja gledam samo si podgoltnuvam, neznam dali e do Ragnar samo ili opsthto do cela ekipa, valjda diviot paganski nacin na zivot, bez nekoi prepreki, sexualno se otkostuvaat, robinki, kralevi, mnogu mi se dopagja celokupnata istoriska prikazna vo serijava, i kako i sekade, pak zenite ja ebat rabotava maximalno, Lagerta bogami koj sado mazo go prai, krvovi da pagjaat pa posle sex, i citam pogore demek Ragnar neso da go ubijat ova ona, ako go ubijat neznam dali ke bide gledana serijava isto kako i do sega, eden od najbitnite likovi.
E sea da ne prajme muabet so bile plavi i so plavi oci, toa samo @Agda Beata mozhe da uzhiva na skandinavsko tlo i za mene :D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Првите две епизоди од серијава ги изгледав, и ќе гледав уште ама немав време. Ова ќе го биде маратонка гледам :D

Се надевам поанатаму дека нема нешто да ми го усере впечатокот затоа што е pretty damn high at the moment. Одлична ентертејнмент замена дур ми дојдат Game of Thrones и Penny Dreadful повторно на ред :).

Kajgana Shop

На врв Bottom