Indian Wells 2015 BNP Paribas Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои првиот мастерс годинава

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа да, ама ако направеше Надал брејк на стартот на вториот сет, сега одамна ќе зборевме за Федал и ќе правевме анализи за утрешниот класик.
Не дека го оправдувам, налет нека е се, ама подобар противник беше целокупно земено. Цело време он ја диктираше играта, а Раонич грешеше и беше притискан. Тој гем во вториот сет кога Раонич имаше 15-40 беше единствениот пад на Надал во тие два сета, на страна тај брејкот и меч топките. Тоа не ми се коментира, црева ми се превртуваат. Два втори сервиси по ред, едниот форхенд во дното на мрежата, другиот лесен бекенд во пченки. Има проблем Надал со самодовербата, и тоа огромен. Во Мајами ќе мора да добие некој топ 10 играч, како знае и умее иначе го наебал. Инаку многу му е подобрена формата во однос на почетокот на сезоната, ова веќе личи на нешто, само ќе мора повеќе да се сконцентрира во клучните моменти. Барем он е познат по тоа дека е најдобар кога е најтесно...

А Раонич игра одлично на турниров, му ги гледав сите мечеви освен оној првиот, и баш добро игра. Ама не може се уште со најјакиве, а мислам дека и никогаш нема да може. Нема движење за нив, и на Слем теорија нема да ги добива.

Или мoжеби ќе имaше и ќе ги дoбиеше хaхa, кaкo би знaеле? Хaу евр брaвo зa Рaoнич. Изигрa супер меч, ментaлнo издржa дo крaј тoa ме изненaди. Успеa три меч тoпки дa спaси и дa се врaти и дa пoбеди вo мечoт. Незнaм Стaврo, немoжaм дa гo видaм кaкo пoбедник нa турнирoв. Ај бaш дa видиме aмa сo Рoџер зaвршувa мaлиoв

Marej greota , se ukochuva koga ke go vidi Novak od drugata strana na mrezata, uplav ima sirotiot .Novak denes kade kade podobro izigra otkolku so Isner , ama se ushte e daleku od negoviot najdobar tenis , osven mozebi riternot. Pak gi imashe tie neobjasnivi padovi , srekja kratko traea , a i zeshkoto vreme ne mu odgovara voopshto.Pak imashe momenti kako da nema krv vo glavata, celiot pobele, pa lekarot negov mu sugerirashe ladni oblogi da stava na vratot. Da ne e toj posran termin za mechot ( 13 casot) ke tvrdev deka 100% go dobiva Federer , ovaka pak mi e favorit, ama procentualno 70-30 za Novak , se nadevam nema da gi povtori greshkite od Dubai.
Gi zalam fanovite na Nadal, chovekot fizicki e kako na 35 godini , istroshen , deluva ostareno , negovoto prepoznatlivo dvizenje go ima za eden, preku sila dva seta. Dobra strana na porazot e shto gi odbrani lanskite poeni i izbegna duel so Fed , inaku ke beshe ponizen vo deneshnoto polufinale od Fed. Bash me interesira kako ke se odnesuva vo Miami , ama iskreno mislam deka ke e ista prikazna kako i vo Indian , 1/4 finale , maksimum 1/2 finale i toa ako ima srekja vo zdrebot

Време е за блокбастер од супер тешка категорија Ѓоковиќ vs Федерер 38 - ми меѓусебен дуел.
Подобриот нека победи и да гледаме убав тенис за око.

Ноле освојува!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НЕма шанси Федерер со него на спор бетон.

100% освоени поени на прв сервис за Ноле во првиов сет, 16 од 16. :eek:

Ајде сега мочај го у трет сет!

Григор Џоковиќ :D

Шарапова mode on :pos::pos:

Go go Federer!!! Ајде дружи стисни заби и покажи му кој е кој!!!

Одличен тенис, како што наликува за финале.

Ноле, голем пад имаше откако му врати брејк Федерер, мораше да го искористи ова во тај-брејкот. Иако и сеа е благ фаворит за победа, се е можно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom