Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Триста чуда се дешавале чекајте барем математички да биде решено скудетото :cautious: .Иначе за утре смирени главите они мора да даваат гол иначе ништо не прават,да си ја чекаме шансата и удри ги преку контри...Значи не викам бункер да играме али ипак да не се растрчаме ко муви без глави па да не акнат од земја.Мислам дека можеме да ги поминеме,се надевам дека Алегри ќе склопи нешто интересно(тактички) и после идеме на Монако :P.
А и осеќам ќе грми во Галери кафе :D
абе ќе има збиранка во галери кафе?

Јас за утре се надевам само дека Алегри го гледал натпреварот Челзи-ПСЖ и ја виде катастрофалната тактичка утакмица на Челзи, по вина исклучиво на Мурињо и дека научил нешто од тоа и увидел дека таа ултра дефанзивна игра не секогаш вродува со плод и резултати.

Го зборам ради тоа што очекувано е да играме нешто слично, сите 11 играчи позади топка, многу би ме изненадило ако биде нешто поразлично.

У која кладилница има да се уплати за посед на топка и како идат процентите? :D

Јас за утре се надевам само дека Алегри го гледал натпреварот Челзи-ПСЖ и ја виде катастрофалната тактичка утакмица на Челзи, по вина исклучиво на Мурињо и дека научил нешто од тоа и увидел дека таа ултра дефанзивна игра не секогаш вродува со плод и резултати.

Го зборам ради тоа што очекувано е да играме нешто слично, сите 11 играчи позади топка, многу би ме изненадило ако биде нешто поразлично.

У која кладилница има да се уплати за посед на топка и како идат процентите? :D
Напротив Алегри на пресот вечерва изјави дека за да имаме шанси да поминеме ни е потребен гол, и не верува во 0-0 . Сигурно дека ќе проба да игра претпазливо и нема да тргне во јуриш што исто би било рамно на самоубиство.... сигурно дека ќе имаме свои шанси , Дортмунд ќе тргне во офанзива од старт , мое мислење е дека се зависи од финишот на Карлито и Мората за дали ќе одиме понатаму... Само да одлучи со Переира позади напаѓачите ќе бидеме каде каде поопасни кон голот...

Напротив Алегри на пресот вечерва изјави дека за да имаме шанси да поминеме ни е потребен гол, и не верува во 0-0 . Сигурно дека ќе проба да игра претпазливо и нема да тргне во јуриш што исто би било рамно на самоубиство.... сигурно дека ќе имаме свои шанси , Дортмунд ќе тргне во офанзива од старт , мое мислење е дека се зависи од финишот на Карлито и Мората за дали ќе одиме понатаму... Само да одлучи со Переира позади напаѓачите ќе бидеме каде каде поопасни кон голот...
Види, не верувам јас у тоа што збори Алегри на прес или било кој друг тренер, посебно пред ваков важен натпревар.
Мислам, стандард муабет си е тоа, нормално нема да каже ќе се браниме 90 минути и ќе чекаме некоја фрљотка да влезе.

Лично не сум фан на таква игра, ама ако дава резултати, go for it, што е до мене.

Реков, само се надевам дека нема да ни се деси сценарио Челзи да паркираме автобус, зошто и тоа си носи свои ризици, како што видовме минатата недела.

Иначе бруки ќе биде ако не им дадеме гол на Дортмунд, мизерија се назад, ги видовме и во Торино.

Гледам Алегри се двоумел меѓу 3-5-2 и 4-3-1-2, пошто ќе остеме без резерва за среден ред ако играме со вторава, ама ако играме на контри(што е голема веројатност) ништо нема да постигнеме со 3-5-2 мислам, а и Переира нема да игра во таква формација, а дечкото е измислен за контри.

Дортмунд се очајни во одбрана, жално ќе биде да не се обидеме да постигнеме некое голче. Ќе бидам задоволен од слична игра како во првиот натпревар. Поседот нека го има Дортмунд, но кога ќе ја освоиме топката истата одма да оди на Мората кој може да ги растрчува како мали деца дефанзивците на Дортмунд.

Иначе ќе биде јако ако Алегри тргне напаѓачки и ги изненади џерманциве :eek: Само од глава да не му се акне :D

Вечер мора да се даде минимум еден гол... премногу глупо ќе биде ако чекаме резултатот да заврши 0-0

Незнам за вас ама според мене нема да биде трагедија да не поминеме вечер или да не освоиме ЛШ во следниве 2-3 сезони.

За мене трагедија ќе е ако не го освоиме скудетото 7 пати по ред, сон ми е то, да си газиме во Италија а другите да цвичат:gjavol::gjavol:

Вечер ако недај боже изгубиме 1-0, ќе паднам у депресија мајке ми. Ако губиме, боље 3-0 нека биде. Али за да го дадеме тој гол мораме да нападнеме, од небо нема да падне.

Ретко пишувам тука,ама ве читам скоро секојден.

За вечер мислам оти одаме понатама и тва со победа у сред Дортмунд,незнам зашо толко га фаворизират Борусија,која е у очајна форма и у Торино даде гол по една наша катастрофална грешка.Алегри мислам оти ќе е најдобро да излезе со 4 играча у одбранта,оти со 3 е малце ризично наште дефанзивци се далеко поспори од нивните шпицови и нема потреба за ризик.
Тевез и Мората од 1 минута и само на брзи контри,нема играч шо може да го фати Мората на контра.

FORZA JUVE !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom