Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
За дефиниција треба вежбите брзо да ги изведувам или пополека?

Ај пријателе да речиме да ги изведуваш полека кое фајде од тоа кога дома јадиш по три пешника леб или пак брзо се е тоа гола вода храната е клучна за дефиниција и кардиото да не го заборавам.

Има фина промоција од ПБЦ

M2pwwrY.png

vikas ne se so pominat rok poebani pa gi davaat sea nabrzinka

Дечки каква е процедурата за отварање на теретана освен тоа што мора да отвориш фирма дали некој може да ми каже ? и исто така што треба да се полага за боди билдинг инструктор ?

Како можеш да бидеш сигурен во тоа што тие го постираат?!
Zashto bi lazhele za ova!? Ima milion slichni iskustva so stariot jack3d, ne gledam zashto ne bi bilo verodostojno. I da lazhele, samo spodeliv na shto se potsetiv, na tvrdev nishto.

Sent from my D5103 using Tapatalk

Zashto bi lazhele za ova!? Ima milion slichni iskustva so stariot jack3d, ne gledam zashto ne bi bilo verodostojno. I da lazhele, samo spodeliv na shto se potsetiv, na tvrdev nishto.

Sent from my D5103 using Tapatalk

Затоа што немаат потреба да бидат искрени. Од милион искуства на примена на интернет совети, ова го тврдам. А, не реков дека нешто лошо си направил што си споделил, само нема ништо лошо ни да демантирам нешто што сум сигурен дека е непотребно некој да се обиде да екпериментира.

а дали некој знае под чива капа,категорија,спаѓаат оние сали за вежбање во стил на крос фит ? кај нас има ми се чини само еден/една сала која е со сертификат од крос фит,останатото е се копија,а како работат,дали некој им врши проверка,стварно не знам... @Gjoroski ако може да ни објасниш добро би било...

Полесна килажа повеќе серии и практикувај максимално цедење на мускулите одвреме навреме.На пример имаш денес за вежбање раце и последната вежба ти е бицест,ставаш пример 40 кила дигаш 10 пати и одма намалуваш на 30 кила дигаш 10 пати и така се дур не дојдеш до шипката само да ја креваш.:icon_mrgr:

а дали некој знае под чива капа,категорија,спаѓаат оние сали за вежбање во стил на крос фит ? кај нас има ми се чини само еден/една сала која е со сертификат од крос фит,останатото е се копија,а како работат,дали некој им врши проверка,стварно не знам... @Gjoroski ако може да ни објасниш добро би било...

Каков е тој сертификат и од кого е издаден?

Дечки каква е процедурата за отварање на теретана освен тоа што мора да отвориш фирма дали некој може да ми каже ? и исто така што треба да се полага за боди билдинг инструктор ?
За фитнес инструктор, мислам дека се уште нема во МК официјален испит, и нема кај да се полага.

Знам дека на Факултетот за физичка култура при УКИМ имаше насока -Тренер по фитнес и бодибилдинг-. Некое здружение пред неколку години правеа курсеви и даваја некаков сертификат за тренер, друго не знам и не сум слушнал.

Дали е добро да се јаде едно чоколадо мало предд и едно после теретана

Каков е тој сертификат и од кого е издаден?
од кросфит од Америка...ако сакаш ќе ти пратам да видиш,има на нивната страница,а веројатно и веќе знаеш но ме испитуваш,или има нешто што мириса во тој сертификат па поради тоа ме прашуваш...:)

Знам дека на Факултетот за физичка култура при УКИМ имаше насока -Тренер по фитнес и бодибилдинг-. Некое здружение пред неколку години правеа курсеви и даваја некаков сертификат за тренер, друго не знам и не сум слушнал.

Ако нема сертификат тогаш како овде тренериве се нарекуваат лични тренери ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom