Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.763
- Поени од реакции
- 52.740
^ Не ја добивте титулата заради искуството на Мурињо, туку заради неспособноста на глупавиот Пелегрини. Од шампионска екипа, која патем беше комплетна, и на која им фалеше уште 1-2 квалитетни играчи за да ја комплетира слагалицата со која би владеел во наредните 3-4 сезони, тој купи еден куп глупости, со кои само ја измеша екипата.
Пелегрини не бил, а и никогаш нема да биде менаџер за големи дела.
Далеку од тоа дека вие, т.е. Мурињо на Челзи, не ја заслужи титулата со нивната игра. Јас на неколку наврати низ сезонава имам потенцирано дека единствено некој ако заслужува титула тоа е Челзи, никако Сити кој игра цела сезона топло ладно.Да, поради Пелегрини не ја добивме лани, сезонава поради Пелегрини ја добиваме.
Пелегрини откако завршува меч со Сити, лета до Cobham и тој ги тренира играчите на Челзи.
Јас разбирам дека ви е тешко да го споменете Мурињо во позитивен контекст, ама немојте смешки да пишувате.
Незнам зошто не можете да прифатите некои работи.Да, поради Пелегрини не ја добивме лани, сезонава поради Пелегрини ја добиваме.
Пелегрини откако завршува меч со Сити, лета до Cobham и тој ги тренира играчите на Челзи.
Јас разбирам дека ви е тешко да го споменете Мурињо во позитивен контекст, ама немојте смешки да пишувате.
Во најмала рака детска логика. Зошто некој вака би гледал на работите не знам, но добро.Незнам зошто не можете да прифатите некои работи.
Ви честитав титула ама и јас се слагам дека Сити ви ја поклони титулата.Твојот Челзи ако го гледаш убаво ќе видиш дека во првата полусезона бевте еден тим,а сега сте друг јасно како ден.Но сепак сте далеку подобри од Сити.Исто и за нас,ако завршиме на 2ро место ке биде поклон и за нас.
Лани ова време бевте во позиција да имате 11 поени предност пред вториот на табела?Да не биде славење како нашето лани ова време. Има уште многу да се игра. Кога сите екипи беа со падната форма и ротираа Мурињо си играше со иста 11-ка, сега Челзи има пад на формата.
Не,но беше 5-6 поени предноста пред Челзи, 8 поени пред Сити. На крај Сити искористи,Ливерпул беа втори. Доволни се 4 натпревари да кикснат Челзи за да им се загрози сигурната титула.Лани ова време бевте во позиција да имате 11 поени предност пред вториот на табела?
Нормално дека има уште простор, ама мали се шансите да ја испуштат предноста. Со седум победи, две нерешени и два порази, Челзи ќе ја освои титулата дури и да победи Сити на сите до крај.Не,но беше 5-6 поени предноста пред Челзи, 8 поени пред Сити. На крај Сити искористи,Ливерпул беа втори. Доволни се 4 натпревари да кикснат Челзи за да им се загрози сигурната титула.