Љубов супер, секс - за никаде ?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Good Love or Good Sex??

Дали би сакале да имате врска со некоја личност каде сексот е
неверојатен ( но нема вистинска и обострана љубов)....

Или врска каде што има чиста, силна љубов а сексот е just OK....???

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
демек неможе и двете работи да се имаат со една личност?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Или врска каде што има чиста, силна љубов а сексот е just OK....???
Дефинитивно би го избрала ова, без двоумење. Најбитна е љубовта, ако сексот е ОК, уште поубаво.

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
ако сакам сериозна врска, тогаш секако би одбрала љубов и ок секс, но ако сум за авантура тогаш би го одбрала како и да е сексот..

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Гуд секс моеш у секое време да најдеш.Моеж и да си платиш.Али гуд лав немоеш ни со плаќање да најдеш.

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Искрено кажано, порано не разбирав дека сексот ја движи и одржува врската, ама сега сум убедена во спротивното...Дефинитвно сексот е мнооогу битна работа..
Ама сепак го поддржувам и другото мислење, со оглед на тоа што не би била во врска со некој што не го сакам...автоматски значи дека кога сакам, сакам целосно сосе секс...нема секс нема љубов..заеби ти тоа леле го сакам, ама сексот не ни чини..незнам ама јас не гледам така, сепак мое гледиште си е тоа..

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
I ljubovta no i sexot e vazen za vo edna vrska.Sepak poveke bi sakala da imam silna i iskrena ljubov kade sexot e OK

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Што ќе ми е одличен секс ако тука нема љубов а со тоа и чуства, разбирање, искреност... Тоа не може да опстојува долг период. Интересно ќе е на почетокот, а потоа се ќе излити.
Добар секс од 1 час без никакво чуство не може да се спореди со прекрасни љубовни чуства.

Најдобро е кога е тие љубовни чуства ќе се надополнат со секс. Тоа е добитна комбинација.:pipi:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
... Вака...

На почетокот на врската, сексот е сè. Нема љубов меѓу двајца кои тукушто се запознале и не знаат ништо за себе.

Ако сексот е добар, двајцата ќе сакаат да го направат пак. Тоа води кон повеќе време поминато заедно, а со самото тоа и повеќе ситуации поминати заедно. За целото тоа време, сексот е и понатаму присутен и се практикува и постои опасност да дојде до презаситување.

А до презаситување доаѓа само и единствено ако нема љубов. Значи, ако не се развила љубов во меѓувреме (во текот на тие заеднички моменти и ситуации минати заедно), сексот бледнее и ја губио вредноста. А ако се роди љубов, тогаш сексот веќе не е единствен начин на комуникација, туку само еден од начините и не е нужност, туку се практикува само ако се има желба за тоа. А ако се има желба за тоа, значи не може да биде лош, бидејќи се прави по желба и не по „налог“ (т.е. не зашто нема друг избор и начин, бидејќи со љубовта веќе има).

Значи:
1. најди нов партнер
2. секс
3. повторувај 2., додека не се развие љубов. Ако не се развие, оди на 6.
4. љубов
5. повторувај 4. (ако 4. бледнее, оди на 2.) до крајот на животот. Потоа оди на 7.
6. остави го тековниот партнер и оди на 1.
7. смрт

Дополна: Абе, темава се спои со друга? :) :helou:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Темава е слична,ако не и иста затоа ги споив.Ако има авторот желба да интервенирам во насловот,нека ми се обрати по пп.
Како што не се наоѓа секој ден љубов,така не се наоѓа ни квалитетн секс.Најдобра е комбинацијата,кој ја има нека си ја чува,кој ја нема нека си ја побара:)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
I ljubovta no i sexot e vazen za vo edna vrska.Sepak poveke bi sakala da imam silna i iskrena ljubov kade sexot e OK
Ем силна, ем искрена љубов, ем добар секс. Се се тоа нешта од позитивната страна на наелектризираните честички. Ако гледаме од страната на физиката која што вели дека исто наелектризирани честички се одбиваат ќе заклучиме дека по редот на физичките закони тие нешта неможат сите да се привлечат. Значи останува еден збор баланс кој често сакале или не го испуштаме, а кој всушност треба да замени еден од овие зборови и твојата желба да ја замени во реална решлива равенка. Реално и вистинито, се друго е научна фантастика и пуста желба на непродуктивна надеж.

Kajgana Shop

На врв Bottom