Сте го иступеле на темава беспотребно.
И до дилдо стигнавте, не дај боже да дојде до дилдо работата.
Нормално дека не се сведува се` на сексот, ама дека е компонента од особена важност за врската, Е.
Немојте да речете вие машките дека ако ви се погоди некоја дупка у кревет (океј, дупка беше лош избор на зборови, ама еве-тапа, безвезе, лоша, дно
), дека љубовта ќе преовладеела. Сите го очекуваме најдоброто, па секако дека ќе побарате некоја што подобро ќе ве задоволува.
Од друга страна па, многу е поверојатно мажот да е лош во кревет, отколку жената. Не рипајте, не е ова кажано од феминистички побуди, туку едноставно жените имаат повисоки критериуми за секс отколку мажите. На жена треба сто мали работи да и удоволиш за да ја задоволиш ко шо треба: де ерогени зони да и погодиш, де Г-точка да и најдеш, де со правото темпо да ја сексаш, де да и ја погодиш позата, де алатот твој да и ги задоволува барањата, де добра оралка да пружаш... Списокот е долг. Жените се комплицирани и захтевни.
Мажите па, секако дека и они имаат критериуми и дека не им е битно само дупка да е, ама реално многу полесно се задоволуваат, некои од нив дури до тој степен што и да лежи и да не прави ништо девојката, може на крајот да се сосема задоволни од партијата.
Разликата е во перцепцијата и во потребите, а богами и во менталниот склоп кај двата пола кој е различен, ама да не навлагам пошо доволно навлегов.
Поентата е, ете зошто на жените им е важно партнерот да ги задоволува во кревет за да би можела да опстои љубовта. Има и други причини, ко на пример тоа што жените генерално порационално им пристапуваат на нештата, па дури и во емоциите се доволно рационални за да искалкулираат дека џабе љубовта, ако телесните потреби не им се удоволени; додека општо познато е дека во природата послепо суштество од заљубен маж е само љиљак, па според тоа кога ќе се вљубат полесно си дозволуваат субјективноста да им го надвладее здравото расудување, па поверојатно е да бидат пристрасни при оценката на својата партнерка.
И уште ова: совршен љубовник и совршен ебач се тешко да се најдат во иста комбинација, барем од моето скромно искуство. Но мислам дека секоја жена би била и повеќе од задоволна од врска во која љубовта е одлична, а сексот просечен на пример, што е сосема задоволително.
Ако од прекрасен човек, кој се однесува коректно со мене, нежен е, ме сака, квалитетна личност е, се заљубам во него- тогаш не ми треба да е Роко Зифреди.
НО: ако свршува уште пред да ми го стави, тогаш џабе што ни е совршена љубовта, кога (и од објективна и од субјективна проценка) сите останати негови квалитети паѓаат во вода.
Леле ама го иступев, не ме читајте!:nesvest: