Љубов супер, секс - за никаде ?

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Нормално е да ставаш примат на љубовта,ако сексот не го бива,но кога ќе запознаеш некој кој ќе те остави без здив во кревет,тогаш поинаку се размислува,ќе бараш секој ден дупла доза:)
Овој оставал без здив.Така викаат.:smir:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Има де.Кој рече дека нема? Кај го реков јас тоа? Вие викате дека не ја бива врската без добар секс,јас викам дека не е така. Ми се олади кафето бе мамата.Ајде пздрав и ај виш ју а гуд секс:helou:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Член ама тебе и диоптерот ти се зголемил од целибатот:)Каде читаш дека сексот е пред љубовта?Ќе ти дадам и мала помош,прочепкај ја темата,дали би останале со некој ако само сексот е добар и подобро читај,може навистина ќе прочиташ она што сакам да ти го кажам.А дотогаш,опушти се со љубовта:)

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
ја мислам дека се вадите сеа цури, пошо сте победени, а и нема везе битно е дека за да биде биде ехтра се тоа мора да е зачинето со љубов.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
ја мислам дека се вадите сеа цури, пошо сте победени, а и нема везе битно е дека за да биде биде ехтра се тоа мора да е зачинето со љубов.
Сите ми викаат брао бе Сашо тоа е муж...е тоа е муж ебате е не, ќе гледам утакмица у ефтина струја..шега. поздрав до после.:smir:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Абе,љубовта илија има,или ја нема,ама пак сексот може да се подобри..Двете работи се важни,ама доколку сексот не оди баш нај нај,прво пробај да се подобри,нешто ново ова она,вака сакам,така сакам....е ако не оди ни тогаш,побарај си ја љубовта во некој друг...:)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Сте го иступеле на темава беспотребно. :icon_lol:
И до дилдо стигнавте, не дај боже да дојде до дилдо работата.

Нормално дека не се сведува се` на сексот, ама дека е компонента од особена важност за врската, Е.

Немојте да речете вие машките дека ако ви се погоди некоја дупка у кревет (океј, дупка беше лош избор на зборови, ама еве-тапа, безвезе, лоша, дно:icon_lol: ), дека љубовта ќе преовладеела. Сите го очекуваме најдоброто, па секако дека ќе побарате некоја што подобро ќе ве задоволува.

Од друга страна па, многу е поверојатно мажот да е лош во кревет, отколку жената. Не рипајте, не е ова кажано од феминистички побуди, туку едноставно жените имаат повисоки критериуми за секс отколку мажите. На жена треба сто мали работи да и удоволиш за да ја задоволиш ко шо треба: де ерогени зони да и погодиш, де Г-точка да и најдеш, де со правото темпо да ја сексаш, де да и ја погодиш позата, де алатот твој да и ги задоволува барањата, де добра оралка да пружаш... Списокот е долг. Жените се комплицирани и захтевни. :icon_lol:

Мажите па, секако дека и они имаат критериуми и дека не им е битно само дупка да е, ама реално многу полесно се задоволуваат, некои од нив дури до тој степен што и да лежи и да не прави ништо девојката, може на крајот да се сосема задоволни од партијата. :icon_lol:
Разликата е во перцепцијата и во потребите, а богами и во менталниот склоп кај двата пола кој е различен, ама да не навлагам пошо доволно навлегов.

Поентата е, ете зошто на жените им е важно партнерот да ги задоволува во кревет за да би можела да опстои љубовта. Има и други причини, ко на пример тоа што жените генерално порационално им пристапуваат на нештата, па дури и во емоциите се доволно рационални за да искалкулираат дека џабе љубовта, ако телесните потреби не им се удоволени; додека општо познато е дека во природата послепо суштество од заљубен маж е само љиљак, па според тоа кога ќе се вљубат полесно си дозволуваат субјективноста да им го надвладее здравото расудување, па поверојатно е да бидат пристрасни при оценката на својата партнерка.

И уште ова: совршен љубовник и совршен ебач се тешко да се најдат во иста комбинација, барем од моето скромно искуство. Но мислам дека секоја жена би била и повеќе од задоволна од врска во која љубовта е одлична, а сексот просечен на пример, што е сосема задоволително.

Ако од прекрасен човек, кој се однесува коректно со мене, нежен е, ме сака, квалитетна личност е, се заљубам во него- тогаш не ми треба да е Роко Зифреди.
НО: ако свршува уште пред да ми го стави, тогаш џабе што ни е совршена љубовта, кога (и од објективна и од субјективна проценка) сите останати негови квалитети паѓаат во вода.

Леле ама го иступев, не ме читајте!:nesvest:

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
И уште ова: совршен љубовник и совршен ебач се тешко да се најдат во иста комбинација, барем од моето скромно искуство. Но мислам дека секоја жена би била и повеќе од задоволна од врска во која љубовта е одлична, а сексот просечен на пример, што е сосема задоволително.

:pos2::pos2::pos2:

:baeh:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Без добар секс нема врска.Ако на некој не му се допаѓа сексот во блиска иднина ќе најде партнер кој целосно ќе го задоволува.Залажување е дека сексот нема големо влијание помеѓу двајцата партнери.Некои ќе речат дека ептен го преценувам сексот,дека можат да живеат од љубов,гушкање и бацување,но дали нивниот партнер може долго да живее со нив:)прашање на време е кога ќе пукне.
Член Каде читаш дека сексот е пред љубовта?
Е у тоа погоре читам.Поздрав се гледаме мило ми беше добра ноќ:helou:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е у тоа погоре читам.Поздрав се гледаме мило ми беше добра ноќ:helou:
Без добар секс нема врска,без љубов исто така нема врска.Значи мора да ги има двете работи подеднакво.Убав цитат си одбрал,со бацување и гушкање врска не оди долго.Може оди ако цел живот си бил со невини,но дали сеуште си со нив:)
И да повторам уште еднаш,каде сум напишала дека може врска само со секс без љубов?
Како што неможе оваа варијанта,прифати дека неможе да опстане врска со љубов,без секс кој ќе ве задоволува.едит
п.с.Љупчо ти неможеш да ги сватиш овие работи,прекомплицирани се за тебе:)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.253
Аууу до кај стигнал муабетот...
Како сте се фатиле ко слеп за стап, како бе може да ти биде се супер, да се сакате највеќе на свет, а сексот не го бива и се помирувате со тоа терате напред а? Боже пази, па ако некого не задоволуваш креветски(добро може и у друга поза), се друго џабе ќе е и секогаш ќе фали нешто, значи мора тенџерчето да си најде капаче, зш ќе истечи млекото ако не е така.:uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom