Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не сме сите паметни па се задоволуваме со медиокритет и „многу глупо осмислени анкети“.
Не сериозно. Критика е. И мислам дека е на место. Можеа барем уште неколку тимови и двојки да вметневте.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Види, кога може Ламберт од некои да биде окарактеризиран како флоп, може и Фалкао :)

Во врска со Озил, повреди или не, ако гледаш така Ален имаше масив рејп од медиуми и навивачи а пустиот не може од повреди да се опорави. На кратко, навивачите (поготово оние на други тимови) не ги интересира ништо освен бројки. Ако им даваме по 2-3 сезони за да ги оправдаат вложените пари, нек си ебат матер. Така никогаш нема да имаме конкретен флоп зошто секогаш ќе има макар една добра полусезона и ќе биде „а тогаш кога се врати од повреда газеше“...
Во врска со споредбите за Зидан/Бејл/Суарез/Хамес...одат во тимови кои играат во ЛШ и се борат за титула на секое поле. Ангел отиде во тим кој заврши 7мо место. Сите знаеме дека Манчестер немаше да плати ни пола од тоа да беше прво/второ место ланската сезона :)

Исто така, направи муабет со навивачи на РМ и ќе видиш дека Озил у принцип секогаш се губел во втора полусезона. Барем јас тоа го има заприметено и што имам правено муабет со нивни навивачи....
Ален уопште не можам бар јас да го сметам за флоп.Затоа што ништо не се очекува од Ален.Ти реално мислеше дека Ливерпул е засилен со Ален?Или со Ламберт? А Јунајтед со Фалкао?
Си реков,Озил и Марија се уште далеку од флоп.
А никаде не реков дека треба да се чека 5 сезони па да го наречеш флоп.За Мангала реков дека е флоп и реков дека имам некое претчуство дека овој фудбалер ќе прерасне во стварно добар дефанзивец.Испревртуваш зборови.
Озил после 65 минута не може да дише.Уште се чудам како скоро на секоја утакмица според статистиката истрчува најмногу км.
А за Анхеле и тоа што викаш 7-8 место и тим со шампионски амбиции...Па токму он треба да дели покрај 7-8 медиокрети што ги има во прв тим како соиграчи. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не сериозно. Критика е. И мислам дека е на место. Можеа барем уште неколку тимови и двојки да вметневте.
Имаш опција „други“. Станува збор за најреалните опции. Сити ќе падне од топ4?
Можеме ако е така и Евертон да ги вметнеме.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Имаш опција „други“. Станува збор за најреалните опции. Сити ќе падне од топ4?
Можеме ако е така и Евертон да ги вметнеме.
Ок. Твое право е тоа. Јас дадов критика. Не очекувам да биди прифатена.

Он:
„Мислам дека можат да ја освојат тројната круна оваа сезона. Тие поседуваат квалитет за освојување на тие натпреварувања, а времето ќе покаже сè. ПСЖ ќе биде важна задача за нив“, изјави Тиери Анри за „Скај Спорт“ и додаде:

„Со големо нетрпение чекам да го гледам реванш натпреварот помеѓу Челси и ПСЖ. Тоа ќе биде вистински фудбалски спектакл“.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ален уопште не можам бар јас да го сметам за флоп.Затоа што ништо не се очекува од Ален.Ти реално мислеше дека Ливерпул е засилен со Ален?Или со Ламберт? А Јунајтед со Фалкао?
Си реков,Озил и Марија се уште далеку од флоп.
А никаде не реков дека треба да се чека 5 сезони па да го наречеш флоп.За Мангала реков дека е флоп и реков дека имам некое претчуство дека овој фудбалер ќе прерасне во стварно добар дефанзивец.Испревртуваш зборови.
Озил после 65 минута не може да дише.Уште се чудам како скоро на секоја утакмица според статистиката истрчува најмногу км.
А за Анхеле и тоа што викаш 7-8 место и тим со шампионски амбиции...Па токму он треба да дели покрај 7-8 медиокрети што ги има во прв тим како соиграчи. :)
Јас тврдам дека Ливерпул е засилен со Ален. Ален ја има прљавата работа која никогаш не се препознава, од скоро ниту еден навивач. Нормално, не очекувам ти да ја препознаеш пошто 80% од навивачите на Ливерпул не ја препознаваат (ништо лично, туку тие што го пратат клубот не им е јасно).

Со Ламберт, никако. Играч за куп натпревари, да се задржава време кога ќе влага. Тоа што се повредија 200 напаѓачи па требаше да биде „прва виолина“ не е ниту малку негова кривица. За Фалкао, другите нека ти одговорат :D

Не испревртувам зборови за да те нападнам туку правиме муабет. Ова му е втора сезона на Озил. Уште колку ќе треба да поминат за да биде оценет како исплатлив трансфер?
Мангала го спомнав во ироничен контекст и тоа во друга реплика.

Тоа што Ангел не успеа да ја направи разликата можеби не е негова вина, можеби е на ЛвГ :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Да де, ама мора наслови да се прават како пред некој месец со инвинсиблс 2...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ок. Твое право е тоа. Јас дадов критика. Не очекувам да биди прифатена.

Он:
„Мислам дека можат да ја освојат тројната круна оваа сезона. Тие поседуваат квалитет за освојување на тие натпреварувања, а времето ќе покаже сè. ПСЖ ќе биде важна задача за нив“, изјави Тиери Анри за „Скај Спорт“ и додаде:

„Со големо нетрпение чекам да го гледам реванш натпреварот помеѓу Челси и ПСЖ. Тоа ќе биде вистински фудбалски спектакл“.
2 недели се бара предлог за анкета. Ќе поседи оваа, ќе ја смениме. Пиши ми порака каква анкета сакаш и за две недели ќе ја ставам таа.

Аман луѓе, анкета е. Не ви се решава животно прашање :)[DOUBLEPOST=1425312921][/DOUBLEPOST]П.С. ако не очекуваш да биде прифатена, не знам зошто ја напиша :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
2 недели се бара предлог за анкета. Ќе поседи оваа, ќе ја смениме. Пиши ми порака каква анкета сакаш и за две недели ќе ја ставам таа.

Аман луѓе, анкета е. Не ви се решава животно прашање :)[DOUBLEPOST=1425312921][/DOUBLEPOST]П.С. ако не очекуваш да биде прифатена, не знам зошто ја напиша :)
Абе и тоа што дебатираме не ги решава проблемите во клубовите кои ги зборуваме тука, но сепак дебатираме. Онака, кога ќе влезиш во темата, прво што излегува е тоа анкетата. Ете од мене анкета е: Што мислите кој ќе биде најдобар стрелец сезонава во Премер Лигата и наброј ги топ 6 стрелци и то е то. Сигурно Гомис нема да го стигни Коста или Евертон нема да стигни до ЛШ, како што ти алудираш.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе и тоа што дебатираме не ги решава проблемите во клубовите кои ги зборуваме тука, но сепак дебатираме. Онака, кога ќе влезиш во темата, прво што излегува е тоа анкетата. Ете од мене анкета е: Што мислите кој ќе биде најдобар стрелец сезонава во Премер Лигата и наброј ги топ 6 стрелци и то е то. Сигурно Гомис нема да го стигни Коста или Евертон нема да стигни до ЛШ, како што ти алудираш.
Готово, нека заврши оваа и таа е следна анкета :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
@Peja989 За испревртување на зборови пред се алудирав за Мангала.Има факти кои можат да го опишат Озил како флоп,тука нема бегање.

Ти зборам за кога Ален дојде,пред да заигра утакмица за Ливерпул.Не е исто во мал тим и голем.Посебно не кога некој играч не е главна ѕверка во малиот тим и прави трансфер во голем ти.Еве јас ти викам,ако мислиш дека со Ален како прв пик може Ливерпул да направи нешто,многу си грешка.

Иначе знам дека премногу имаш знаење и гледаш многу работи кои другите не можат да ги видат.

За темата Ван Гал не ми се зборува.Кога гледам што се направи во Јунаајтед ми се иде да си го пукам коленото.Едино што поштувам од досега направеното е тоа што го извади Ди Марија некни на полувреме.
Може да се каже како флоп доколку продолжи со ваквите игри до крајот на сезоната.

Последно уредено:

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Исто, во наредна прилика можи анкета околу борбата за опстанок.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
@Peja989 За испревртување на зборови пред се алудирав за Мангала.Има факти кои можат да го опишат Озил како флоп,тука нема бегање.

Ти зборам за кога Ален дојде,пред да заигра утакмица за Ливерпул.Не е исто во мал тим и голем.Посебно не кога некој играч не е главна ѕверка во малиот тим и прави трансфер во голем ти.Еве јас ти викам,ако мислиш дека со Ален како прв пик може Ливерпул да направи нешто,многу си грешка.

Иначе знам дека премногу имаш знаење и гледаш многу работи кои другите не можат да ги видат.

За темата Ван Гал не ми се зборува.Кога гледам што се направи во Јунаајтед ми се иде да си го пукам коленото.Едино што поштувам од досега направеното е тоа што го извади Ди Марија некни на полувреме.
Може да се каже како флоп доколку продолжи со ваквите игри до крајот на сезоната.
Не сме се разбрале за Мангала :)
Како што имаш факти за да го направиш флоп, имаш факти да го направиш и најдобар во одредена категорија. Твое е која страна ќе сакаш да ја гледаш :) (нели погоре извади некој статистика за најмногу асистенции по изиграни минути во ПЛ).

Во врска со Ален, кога дојде тој беше прво засилување на Роџерс, заедно со Борини. Во тој момент, нит знаев што играч е Ален, нит што тренер е Роџерс и колку може да направи со Ливерпул. Како поминува време, се повеќе и повеќе имам доверба во Роџерс и во неговите одлуки.
Ален можеби не е фрст тим материјал, можеби не е ниту стар мен во тимот ама и те како ворт рејтот му е неверојатно голем, нешто што бара Роџерс од своите играчи.

Ален ти е играч на Ливерпул кој што да почне да леветира, да блуе оган по терен и со очи да брка противници и да им одзема топка, пак ќе му најдат нешто зошто тој не би требало да игра за Ливерпул. Ова не зборам за други навивачи, туку за навивачи на Ливерпул. Брат, Ален е играч кој добива помалку поддршка од едни Ел Жар, Н’гог, Полсен, Кончески. Сусо брат, за Сусо има навивачи што цмиздрат, играч кој без дозвола на клубот отиде да си направи медицински во Милан али Ален е небитен :)

Ален никогаш нема да биде Макелеле, тоа го знаеме сите ама стварно мислам дека е потценет.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
@Џонтра Волта знам и кој пост го читаш. :)
Не разбирам. :D Касно палење иам, ќе треба да ми нацрташ.

он: Мангала никаТ нема да биде добар играч, многу е глуп.
Муабетот на Пеџа за Ален... и кај нас има такви ликови што го деградираат Медел, бараат Пирло у него. Затоа и таквиот тип на играчи се најпотценети, ретко кој им ја гледа улогата и работата што ја вршат на терен.
Еден Маскерано што е најдобар деструктивец у свет после Макелеле па самопрогласените експерти го прават како најнеспособен играч. хинт Филе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom