Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.376
Поени од реакции
5.582
Бија си некој сељак што живеја преко седам реке, седам планине и седам мориња и стануе он осабајле и вика у пичку матер куде ја живу!

Нема врску сс тему ама па што има неколко стране назад...

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Сегa се нaврaтив еве. Тебе ти сметa изјaвa нa Мурињo. Јaс те прaшувaм штo имa лoшo вo тoa штo си брaни свoј игрaч, и ме прaшувaш штo би мислел јaс зa некoјa хипoтетичкa ситуaцијa...

Знaчи прaшaњетo е зoштo ти бoде oчи брaнење нa свoј игрaч oд стрaнa нa менaџер.

Дoпoлнителнo еве, дaли вooпштo се сеќaвaше ти декa Микел нaпрaвил oпaсен стaрт пред дa јa видиш стaтијaтa штo си јa пoстирaл?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Сегa се нaврaтив еве. Тебе ти сметa изјaвa нa Мурињo. Јaс те прaшувaм штo имa лoшo вo тoa штo си брaни свoј игрaч, и ме прaшувaш штo би мислел јaс зa некoјa хипoтетичкa ситуaцијa...

Дoпoлнителнo еве, дaли вooпштo се сеќaвaше ти декa Микел нaпрaвил oпaсен стaрт пред дa јa видиш стaтијaтa штo си јa пoстирaл?
Абе во ред е да се брани играчот али неколку пати имам приметено кога некој од нашите фанови се жалат за таквите потези кога се направени врз играчи од Арсенал одма сме плачковци, тоа е фудбал, не е балет итн. А сега кога се случува врз играч на Челзи тоа не е во ред нели?

Тоа е поентата со плачењето.[DOUBLEPOST=1424727985][/DOUBLEPOST]Или вака Венгер кога се жали на груба игра е плачко, а Мурињо кога се жали на груба игра не е плачко...

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.376
Поени од реакции
5.582
Ако пратиш малку гледаш дека зборот плачко највише е употребуван со името Мурињо од Арсеналовци така да не е тачно тоа. Кога Коста беше прљав сите го кажавме тоа и сега кажуваме дека Барнс беше прљав.

Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
А јас те прашав кој е поголем тим од Челзи и Арсенал според тебе ти одбегнуваш одговор зошто вистината те боли.
ајде ти објасни ми по која основа мислиш дека Арсенал е поголем тим од Челзи. Ко децата мали Меси е појак не Роналдо е појак, ама ете ко си се запнал, да те прашам јас тебе како ја констатираш ти големината на еден клуб, по освоени трофеи, по моментална ранг листа, по играчи, по управа по будџет по шо кажи за да ти одговорам.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.015
Поени од реакции
67.918
Мурињо никогаш ги нема сам спомнато Арсенал и Венгер. Сега беше на емисија во која коментираше после секој натпревар. Одговори на прашањата кои ги му беа поставени. Единствен друг пат кога коментира за Арсенал и Венгер е кога игра против нив. Не знам од кај муабетиве.
Eптен глуп ке испадне Мурињо, ако самиот, неповикан од никого земе нон стоп да ги подјебава Арсенал, а не е до толку глуп.
Иначе, ги гледам некои од членовиве што сакаат да се пецкаат со Челзињата на форумов, колку само материјал има по Англискиве весници за подјебавање за Челси, а они користат некои послаби фори...:ROFLMAO:
Не ми се верува дека напалениве Ганери не ја искористија изјавата на Жозе од последново телвизиско гостување...

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ако пратиш малку гледаш дека зборот плачко највише е употребуван со името Мурињо од Арсеналовци така да не е тачно тоа. Кога Коста беше прљав сите го кажавме тоа и сега кажуваме дека Барнс беше прљав.
Изгледа слабо пратиш Мурињо почна прв да да го омаловажува Венгер па затоа и можеби арсеналовци им смета толку мурињо. Инаку додека беа други менаџери на Челзи не се сеќавам да имало такви реакции од арсеналовци кон Челзи или нивни менаџер....

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Eптен глуп ке испадне Мурињо, ако самиот, неповикан од никого земе нон стоп да ги подјебава Арсенал, а не е до толку глуп.
Иначе, ги гледам некои од членовиве што сакаат да се пецкаат со Челзињата на форумов, колку само материјал има по Англискиве весници за подјебавање за Челси, а они користат некои послаби фори...:ROFLMAO:
Не ми се верува дека напалениве Ганери не ја искористија изјавата на Жозе од последново телвизиско гостување...
Епа кога играат арсенал и челзи мурињо дава провокативни изјави затоа има и реакции претежно од фанови, а венгер у принцип не реагира премногу или на култирен начин одговара, но сепак фанови има разни и разни карактери. Инаку што е бцкало е, не само со арсенал општо човекот сака да бцка. Мене најискрено преку такво ми е од такви коментари за мене тоа не е спортски и во ред.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231

Незнам како да ти објаснам поинаку дека за исто груб старт Мурињо има двојни аршини. Кога играч на Челзи ќе направи таков старт(колку и ретко да се дешава тоа) тој МИЖИ и јаде лајна дека фудбалот е машка игра како што можеш да прочиташ поназад во цитатот. А во случајов на Матич(стартот не го оправдувам, тој копилот треба да јаде јака казна) оди дотаму шо им се бувна на Sky во емисија, а само недела дена предходно не сакаше ни да им даде интервју после утакмица. Ако ова не го сфаќаш или несакаш изгледа Мурињо ептен те има замајано

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Незнам како да ти објаснам поинаку дека за исто груб старт Мурињо има двојни аршини. Кога играч на Челзи ќе направи таков старт(колку и ретко да се дешава тоа) тој МИЖИ и јаде лајна дека фудбалот е машка игра како што можеш да прочиташ поназад во цитатот. А во случајов на Матич(стартот не го оправдувам, тој копилот треба да јаде јака казна) оди дотаму шо им се бувна на Sky во емисија, а само недела дена предходно не сакаше ни да им даде интервју после утакмица. Ако ова не го сфаќаш или несакаш изгледа Мурињо ептен те има замајано
Им се бувнa вo емисијa, кo oн сaм дa им oтишoл и им влегoл вo студиo :D

А Венгер вo тaквa ситуaцијa јaвнo ќе збoри прoтив свoјoт фудбaлер?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имам чувство како само на фановиве на Арсенал да им пречи Мурињо.. Де бе дечки знаеме што циркузант е, знаеме дека мења мислења пред медиуми од вчера до денес, не го негираат тоа овие од Челзи што се тука. Три дена веќе со Мурињо, за во Хаг материјал собравте. Дај глејте си фудбалче на раат.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
ајде ти објасни ми по која основа мислиш дека Арсенал е поголем тим од Челзи. Ко децата мали Меси е појак не Роналдо е појак, ама ете ко си се запнал, да те прашам јас тебе како ја констатираш ти големината на еден клуб, по освоени трофеи, по моментална ранг листа, по играчи, по управа по будџет по шо кажи за да ти одговорам.
По тоа колку често се наоѓа на врвот бе Стефи. Или еве поточно, колку долго трае тој период каде нема некаков успех тимот. Ако гледаме по трофеи, моментална ранг листа, играчи, буџет, итн инт. тогаш Сити во последниве 5 години треба да е најуспешен клуб ( што не е ). Борусија треба да е голем клуб ( што не е ). Наполи треба да е голем клуб ( што не е ).

Не ме сфајќај дека Челзи ( или Арсенал ) ги ставам во тој кош. Далеку од тоа. Ама низ целосното свое постоење, тимови кои вака или така, со пауза од 10-15 години макс, се наоѓале на врв, доминирале, постигнувале некаков успех се тие големи тимови. Такви се Реал, Јунајтед, Баерн и Барса пред се. Па им следат Јуве, Милан, Интер, Рома, ПСЖ, Валенсија, Монако, Арсенал, Ливерпул.

Челзи е многу блиску да влезе во оваа листа, уште 5-10 години кај што би биле при врвот на ЕПЛ лигата, или остварувале некаков успех во Европско натпреварување ( минимум полуфинале ) и тоа е. Не им треба повеќе доказ. Не дека пред Абрамович не постоел Челзи, ама некаков позначаен успех и немале. А ти не можеш да речеш дека 10 добри години анулираат 100 просечни/лоши, исто како што 10 лоши години не значи дека тимот не е голем. Може ќе изгуби на привлечност, може ќе изгуби на фан база и финансии, ама големината не се губи ( или стекнува ) така лесно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom