87ми американски филмски награди (Оскари 2014)

Кој е вашиот фаворит?

• American Sniper

Гласови: 4 4,3%
  • The Imitation Game

Гласови: 25 27,2%
  • Selma

Гласови: 3 3,3%
  • Birdman

Гласови: 18 19,6%
  • Boyhood

Гласови: 8 8,7%
  • The Theory of Everything

Гласови: 3 3,3%
  • The Grand Budapest Hotel

Гласови: 5 5,4%
  • Whiplash

Гласови: 26 28,3%

• Вкупно гласачи
    92
Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Јас навивам за Imitation Game :love: Иако не ми се верува дека ќе освои... ма кој било нека земе, само Бојхуд не. :neetaka:
Денес го изглеав Still Alice, Џулиен Мур предобра, дефинитивно нејзе и припаѓа оскарот (y)

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.117
Поени од реакции
7.083
Колку е антипатичен овој Neil P H пре Сашко Коцев би го глеал него овој :misticen:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
@Io Sono Interista во категоријата за специјални ефекти ќе се борат Интерстелар и Планетата на мајмуните :) Ова ќе биде интересна категорија исто.

Него ај кај сте, баталете бубамари таму. Даваа клипчиња од Малена :drk:
ja u taa kategorija sum za majmunite.. facite im bea neverojatni.. iako interstellar razvali :)

H

HoT IcE

Гостин
Не знам што ви смета Миланка толку искрено, ги пратам Оскариве со години наназад и има големо подобрување во пренесувањево нема потреба од толку хејт. А и додуша годинава преводите им се подобри на насловите, мене не ми смета.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.347
Засега Миланка е супер, не зборува премногу. Пуштете си слободно Сител, што се мачите со стримови, па сецкал не сецкал, па број пиксели :) Убо е и вака.

H

HoT IcE

Гостин
Засега Миланка е супер, не зборува премногу. Пуштете си слободно Сител, што се мачите со стримови, па сецкал не сецкал, па број пиксели :) Убо е и вака.
Точно, а кога ќе почнат Оскарите уште помалце ќе збори.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
И шо беше толкаво форсирање на Мелани Грифит и ќерка и...? Демек ако играла во 50 нијанси лајнарија, светска слава има, па треба нив две да ги гледам цела вечер...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.347
И шо беше толкаво форсирање на Мелани Грифит и ќерка и...? Демек ако играла во 50 нијанси лајнарија, светска слава има, па треба нив две да ги гледам цела вечер...
За да ни направи WTF момент на сите :D Јас појма немав дека и била ќерка.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Добро бе на луѓево уште не им здосади да ја хејтаат Миланка у 21ви век ?
Као ај ок секој си има свое мислење, нормално е да ја хејташ Миланка. Али 21ви век сме има интернет, има кабелска, си имаш избор што да гледаш.

Иначе од овие што не се знаат добитниците 99% уште од сега се надевам дека Брмден ќе освои најдобар филм, а за најдобар актер не би имал проблем кој и да освои, иако мене Китон повеќе ми остави впечаток.
Од овие за најдобро сценарио исто така не би имал проблем кој и да освои, ама ете ако веќе навивам 2 Оскари да земе Брдмен погоре овдека не ќе е лошо Будапест да земе, и конечно еден оскар и во рацете на Вес Андерсон да се најде.

ovaa milanka gi napravi rasisti ovie zosto nemalo crnec nominiran:facepalm:
Не е она крива она чита тоа што го викаат другите. Кога си новинар или на пример филмски критичар, мора да делиш мислење со мнозинството иначе ќе те линчуваат :D[DOUBLEPOST=1424652409][/DOUBLEPOST]Разликата меѓу забите на Мајкл Страхан е поголема од разликата меѓу богатите и средната класа во Македонија.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.347
lani nemase ic iznenaduvanja i mislam godinava ke e problematicna :D

milanka e srcka.. na hrt pokvalitetni muabeti praat ama ne se hd :D
Не ни требаат нам експерти, нели овде на форум сме експертите, вака ако некој се прави паметен додека води оскари, боксови :busi:
Затоа Миланка си е варијанта ипол :D

Kajgana Shop

На врв Bottom