Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Како бе не нападна Јунајтед? Па цело време игравме на нивна половина, се бранеа со цел тим назад, немаше пролаз во таква ситуација каде со контра може лесно да те казни противникот. Се случи тоа и на несреќен начин примивме гол. И промената на бековите и јас би ја направил. Мекнер беше очаен денес дефанзивно, Гомис нон стоп му бегаше на прекини, нон стоп го удвојуваа, катастрофа маркирање. Исто и Шо. Првиот гол го заборави Ки, а и подоцна исто направи. Далеку игравме поживо со Валенсија и Јанг. Не е тоа причината за поразот.
Абе нападна кој рече дека не нападна... Ама што произлезе од тоа??? Една шанса чиста да речиш еве оваа, немаше. Се само вртеа околу и лупнија кај Фабијански в раце. Абе промената на бековите беше и те како потребна пошто исто како без бекови да играме, ама не смее да си дозволи тој да менува два бека во тек на утакмица! Тоа значи дека направил ужасна грешка при проценката и при бирањето на почетниот состав. Кој е крив за тоа? Бркаме резултат на крај а тој има можност да направи само една измена. Ејјјјјјјј која боса тактика е тоа. Причината за поразот е лично и персонално тој, никој друг. Ван Перси цела сезона го игра, а овај се влече по терен. Па поарно Вилсон нека го пушти барем искуство ќе собира. САФ имаше мадиња да пресечи во вакви моменти и тој шо не придонесува да го седни на клупа и во следен преоден рок да го избрка, а овај уште филозофира очигледно.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Само што го дадоа Перси како го напушта стадионот на штаки. Повредена десната нога. Може некој ќе израдувам де. Следната ќе ја добиеме со Сандерленд.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.780
Поени од реакции
9.593
Абе нападна кој рече дека не нападна... Ама што произлезе од тоа??? Една шанса чиста да речиш еве оваа, немаше. Се само вртеа околу и лупнија кај Фабијански в раце. Абе промената на бековите беше и те како потребна пошто исто како без бекови да играме, ама не смее да си дозволи тој да менува два бека во тек на утакмица! Тоа значи дека направил ужасна грешка при проценката и при бирањето на почетниот состав. Кој е крив за тоа? Бркаме резултат на крај а тој има можност да направи само една измена. Ејјјјјјјј која боса тактика е тоа. Причината за поразот е лично и персонално тој, никој друг. Ван Перси цела сезона го игра, а овај се влече по терен. Па поарно Вилсон нека го пушти барем искуство ќе собира. САФ имаше мадиња да пресечи во вакви моменти и тој шо не придонесува да го седни на клупа и во следен преоден рок да го избрка, а овај уште филозофира очигледно.
Другар и јас сум нервозен за поразов, али контрадикторни сте...Па на 1-1 треба да нападни за победа. Кој да предвиди дека Шо ќе биде толку блед? Мекнер е талентиран играч кој пружил неколку добри партии и Валенсија требаше да одмори. Не е Нострадамус да предвиди дека во текот не мечот ќе се лоши. Пред некој меч не направи измена до финишот и тогаш беше крив, сега направил 2 рани измени и не оставил повеќе измени за финишот, пак крив...Кривица голема има што веќе некое време ги торелира и РВП и Ди Марија кои се очобол.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.410
Единствен виновник за ова што се случува е Ван Гал. Џабе се дискутираат играчите. Треба да почне повеќе да мисли како да победат, а многу помалку како да играат и што да им рече на новинарите. Имам впечаток дека човекот е тотално дефокусиран од битните ствари.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.884
Поени од реакции
21.815
тоа би било тоа, догодина да избориме пласман за лига на шампиони иначе ќе идеме банкротче ко лидс јунајтед ... не заборавајте 2 години немање лш бај бај адидас :) чао милијарда од спонзори али ако со експерименти и малце ни е и ова !!!!

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
само јас ли мислам дека од Шо нишо нема да биде :) некако ми нема конституција за фудбалер :)

Sent from my HUAWEI P6-U06
Не си само ти со такво мислење , јас и напишав еднаш дека купивме прасе за 30 милиона ! Кога ми се сипаа со критики и анализи каков потенцијал , дечко со ниско тежиште и ти реков ми рече муабети ! Јас и понатаму мислам дека Лукшо е едно дебелогазлесто просечно бекче и ништо повеке !

E

Epsilon

Гостин
Не си само ти со такво мислење , јас и напишав еднаш дека купивме прасе за 30 милиона ! Кога ми се сипаа со критики и анализи каков потенцијал , дечко со ниско тежиште и ти реков ми рече муабети ! Јас и понатаму мислам дека Лукшо е едно дебелогазлесто просечно бекче и ништо повеке !
Не е просечен бек, ми се чини последната сезона во Сотон имаше најмногу истрчано од сите бекови во Англија. И дефанзивните карактеристики му се многу поизразени отколку офанзивните. Си има недостатоци, но има потенцијал детето.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.380
Дека ние имаме предност пред сите 10 поени па ај ќе играме со деца од по 19 години како бекови да билдаат искуство.Треба овој токмаков ЛВГ да сфати дека во Англија нема заебанција со ниедна екипа и дека не би требало премногу да експериментира во одредени утакмици.Неговата филозофија која значи само едно а тоа е посед на топката слободно може да си ја напика в гз.Со кој памет бе од пред гол ја враќаат топката до Де Геа?! Не знам више што да кажам.Да му ебам мајката па и најумрените играчи во светот би сфатиле кога играш буквално со една ебана игра со долги топки кон Фелаини.И да се разбереме на местото на Блинд би требало да има некој што ќе ора на таа позиција и баш на лето не би требало да се штеди тука.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Јас уште лани пишував на оваа тема и испадна дека бев во право.
Незнам дали се должи на преголеми очекувања или нешто друго, ама кога дојде до промена на 25годишната ера на фергусон, клучниот фактор на кој сите заборавате/ме е времето.
Неможе здраворазумски да се очекува да дојде замена Мојс или Ван Гал и бродот да продолжи да плови со иста брзина.
И не дека сум останал последен да го поддржувам Мојс во фан-клубов ко што рече некој претходно затоа што многу сум го сакал Мојс, туку затоа што во секој случај ни се потребни 2-3 сезони за да се стабилизира ситуацијата, а ова променава на тренери само ќе ни го одложи процесот. Може да се види дека резултатски, а ни у игра не е нешто драстичо променета играта, земајќи го предвид поголемиот рустер што го има Дучмен у споредба со мизерниот болен рустер што го имаше Мојс лани...

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
^Ростер брат, ростер :pos:

Инаку јас од сегашна гледна точка сметам дека Мојс потклекна под притисокот и едноставно се изгуби. Безразлика колку бил истрошен составот, сепак тој наследи шампиони. Ги испушти „конците“ и се отиде „низ брдо“.

E

Epsilon

Гостин
^Ростер брат, ростер :pos:

Инаку јас од сегашна гледна точка сметам дека Мојс потклекна под притисокот и едноставно се изгуби. Безразлика колку бил истрошен составот, сепак тој наследи шампиони. Ги испушти „конците“ и се отиде „низ брдо“.
А ван Гал според досега прикажаното?

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
А ван Гал според досега прикажаното?
Ван Гал, нема за него притисок, тој инает тера само. Само незнам кому. Знае тој што прави, ама како што кажав се инаети.

Ван Гал не е Мојс да се разбереме. ВГ знае што прави, тоа е единственото што ме теши во ситуацијава. Иако од лутина сакам да го извадат, сепак разумно е да го остават барем уште една сезона да ја стабилизира екипата и ситуацијата после ланското тешко фејлнување.

R

red.devil

Гостин
Проблем од вчерашниот пораз е што изгубивме три од пет бода кои ги сметав како потпора да останиме во добра позиција за пласман во ЛШ. После овој пораз, не смееме да изгубиме во Ливерпул ни под разно зошто не знам како би извадиле позитивен резултат против Сити и Челзи.

Ван Гал имаше грешка со преголемата доверба во МекНер. Не е зрел за вакви настапи колку сака нека е талентиран. Друг проблем беше што Јунајтед играше со девет и пол играчи вчера. Перси со речник од ПЕС би го претставил со виолетова стрелка, а Ди Марија незаинтересиран колку Горде за снимките на Заев. Никогаш не сум посакал да се повреди играч ама мило ќе ми е ако го нема Перси неколку натпревари, заслужуваше одмор. Уште да му текне и да го седне Ди Марија на клупа, симболично ќе докаже дека има муда.

Kajgana Shop

На врв Bottom