Фан Клуб: Јувентус

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Не е за плуќање работата да, но е за да се загрижи човек... следува осминафиналето од ЛШ .. мора да се влезе со стил, со победи, со добра игра... не со нерешени против треторазредни екипи... петок Аталанта мора да ја згазат, 3-4 комада за да си го кренат моралот и самодовербата пред Борусија... инаку тешко нас , Дортмунд влегоа во шема и нема сомнеж дека мора да ја одиграме најдобрата утакмица, најдобрите 2 за да поминеме....

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.310
Поени од реакции
5.981
Со ваква очајна Рома требаше барем 12-13 бода да бегаме и да си свиркаме. Едно нерешено во директниот дуел и све четири у вис до крајот на сезоната. Вака од глупавост и простота уште ги држиме на достижна разлика. Ланската Рома ќе не збришеше како два и два. За играчите не знам од каде да почнам. Идиотов Бонучи поарно да земеше еден автогол да си даде наместо 5161 грешки што ги направи. Огбона исто очај денеска.
Секогаш може повеќе. И од 23 натпревари да освојат 69 бода, пак ќе се најде некој што ќе рече „се, се е убаво, ама зошто има натпревари кои се добиваат само со 1-0? Можеле да запнат повеќе и да додадат уште по некој гол....“. 7 бода можеби не е некоја којзнае каква предност, ама па да се прават апокалиптични сценарија од типот прокоцкаа титула и сл. е далеку од реалноста.

Изиграа лошо и немотивирано? Да... Заслужија критика? Да... Но, малку е изместена границата помеѓу критика и плукање.

Едно е да се критикува, а друго е да се фрла со дрва и со камења по Видал, само заради тоа што промашил 2 пенала, тоа ми е некако вон рационално размислување..

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Секогаш може повеќе. И од 23 натпревари да освојат 69 бода, пак ќе се најде некој што ќе рече „се, се е убаво, ама зошто има натпревари кои се добиваат само со 1-0? Можеле да запнат повеќе и да додадат уште по некој гол....“. 7 бода можеби не е некоја којзнае каква предност, ама па да се прават апокалиптични сценарија од типот прокоцкаа титула и сл. е далеку од реалноста.

Изиграа лошо и немотивирано? Да... Заслужија критика? Да... Но, малку е изместена границата помеѓу критика и плукање.

Едно е да се критикува, а друго е да се фрла со дрва и со камења по Видал, само заради тоа што промашил 2 пенала, тоа ми е некако вон рационално размислување..
Сакаш да ми кажиш дека Љоренте не заслужува остра критика оваа сезона? Има разлика од плукање до оштра критика, истата ја заслужува Видал а 3 утакмици со ред нема сврзано да ги изигра на ниво и еден од најбитните моменти сезонава кој можеше да биди пресуден за нашето ЛШ натпреварување го утна ајде помина се случува денес пак иако мислам дека намерно го утна не поради своја вина али ај и тоа. Ама ти од фудбалер во исти кош со Јаја Туре, Виеира, Давидс да станиш до фудбалер што неможе да сврзе три утакмици не е чоечки. Мислам дека ќе се согласиш за истото.

А тоа што му окарав се на Видал сигурен сум дека не сум бил само јас кога го утна пеналот, и тоа знаев уште ко го видов реков ај ќе гасам звук ќе мижам ама ај демек суеверие и пак го утна...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Она вчера што го одиграа нашиве беше еднакво на криминал. И ако сакаат нека освојат 100 бода на полусезона, ако ми излагаат вака на терен немотивирани, распрдени без желба за игра, па ќе ги пцујам до 6-то колено. Некои играчи оваа сезона навистина заслужуваат критика, Љоренте изиграва Каспер на терен, Мохиканецон имаше тешка повреда пред да почне сезоната, ама еве помина цел шампионат, он сеуште неможе да си ја пронајде формата? Ма еби му стопанката, за недела дена играме ЛШ, потоа играме на гости со Рома, треба свеќа во црква да почнеме да палиме за да се врати во форма? Бонучи.... речи су сувишне, тој може да ти изигра цел натпревар како Малдини, и на крај во 95 минута да се преобрази магично во Сендерос и да ја усере цела работа. Алегри вчера требаше да почека судијата да свирне за крај на натпреварот, па да ги направеше преостанатите замени. Кај го има тоа двајца играчи да влагаат во игра во 90 минута да ти бркаат резултат?

Кога се за фалење ќе ги фалам, ама кога ќе ми излезат на терен онака како синоќа, па тури им пепел. Жива среќа е што Џиџи ни е помеѓу стативите, па не дозволи 3-4 гола да примиме во првите 15 минути, Господ да ни го поживее.

Она вчера грешката на Пирло ептен потсети на таа на Џерард со Челзи. Јас незнам што тактика е тоа одбраната да иде напред додека топката е сеуште на наша половина? :popce:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.310
Поени од реакции
5.981
Сакаш да ми кажиш дека Љоренте не заслужува остра критика оваа сезона? Има разлика од плукање до оштра критика, истата ја заслужува Видал а 3 утакмици со ред нема сврзано да ги изигра на ниво и еден од најбитните моменти сезонава кој можеше да биди пресуден за нашето ЛШ натпреварување го утна ајде помина се случува денес пак иако мислам дека намерно го утна не поради своја вина али ај и тоа. Ама ти од фудбалер во исти кош со Јаја Туре, Виеира, Давидс да станиш до фудбалер што неможе да сврзе три утакмици не е чоечки. Мислам дека ќе се согласиш за истото.

А тоа што му окарав се на Видал сигурен сум дека не сум бил само јас кога го утна пеналот, и тоа знаев уште ко го видов реков ај ќе гасам звук ќе мижам ама ај демек суеверие и пак го утна...
Јас не велам да не се критикува. Љоренте Е за критика сезонава, но ете го дреми на клупа последниве натпревари Мората е во преден план.

А за Видал мислам дека нема право толку оштро да се критикува како што велиш, бидејќи на сите играчи во светот му се случува период кога игрите нема да го прикажуваат нивото кое е стандардно на нив, но тоа не треба да предизвикува толкав револт како да за крајот на светот се работи.Имаше написи дека чувствувал болки во коленото изминативе 10 дена, колку е вистина тоа не знам, ама не може да му се замерува од толкави размери тоа што Видал последниве 2-3 натпревари игра послабо.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391

Такви клише реченици ниту користам ниту ми значат нешто. Јас ја гледам реалната ситуација. Лани кога после победата од 3-0 против Рома тие не бркаа се до 3-4 кола пред крајот со само 2-3 киксови на двата тима. Лани не можеше повеќе. Да се убиеш лани Јуве не можеше да бега повеќе од 8,7,6 бода колку што имаше во тој период Јануари-Април. Сезонава посебно стартувајќи од втората половина на првиот дел и продолжувајќи во 2015 Рома не знае кај тера. Очајни се и тие две победи во 2015 им се на сила. А ние што правиме при шанса да го зголемиме водството од 7 на 9 бода? Излегуваат играчите на теренот против Чезена и си ладат ку*от. Е за оваа сезона има реална основа да се каже дека овие 7 бода предност се премалку во однос на можностите на Јуве и во однос на слабоста на Рома.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Заинтересирани сме за Алан, Васкез и Дибала.

Овај Дибала го гледам како одлична замена за Тевез.

-----Дибала---Берарди---
-------------Васкез----
Ох Ох

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Јоветиќ, Ѕаѕа, Берарди, Дибала, Вазкез.... да не испадне на крај да го откупиме Матри, па ќе биде смеење :LOL:
Мене не ми смета Матри да е последна опција на клупа за ротација искрено не сакам некое дете да кисни на клупа кога можи да се развива.

А Алан веќе 2 сезони е еден од најдобрите играчи на Удинезе па чоек не врви покрај него, сме го гледаме како замена за Видал ако не ја поправи својата форма.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Досте плукате бре. Бетер сте од сите ракометни и кошаркарски експерти кога има некое првенство на кое учествува Македонија. Како прво, голема е веројатноста ова коло да беше наместено. Кога првите 3 (со се Сампдорија 4) екипи ќе кикснат, тука мора да има нешто, не е тоа случајност. Второ, секоја екипа има право на пар лоши утакмици, некои во кои ништо не играат, некои во кои немаат среќа, па од 150 шута ништо нема да влезе. Подобро со Чезена нека се такви, него со Борусија или Рома.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
Видал пак мака има со повреди.... нема да настапи против Аталанта а пак Погба еден жолт ако добие ја пропушта Рома...... Е поради ова ни требаше поголема предност али....

иначе председателот на бока изјави дека Тевез можи на крајот на оваа сезона да се врати во Аргентина, значи можно е некој денар да земиме иако сум против, Алегри исто изјави дека не знај дали ќе остани тевез уште една сезона, ако се случи ова мора да го кујпиме барем Dybala.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Видал пак мака има со повреди.... нема да настапи против Аталанта а пак Погба еден жолт ако добие ја пропушта Рома...... Е поради ова ни требаше поголема предност али....

иначе председателот на бока изјави дека Тевез можи на крајот на оваа сезона да се врати во Аргентина, значи можно е некој денар да земиме иако сум против, Алегри исто изјави дека не знај дали ќе остани тевез уште една сезона, ако се случи ова мора да го кујпиме барем Dybala.
Тевез има слабост кон јужноамериканските гета. Едноставно некако не му одговара животот во Европа. Чудо е што и овие 2 години игра на некакво ниво. Ако фати да кризира мислам дека џентлменски ќе се договорат да замини во Бока. Само ме интересира шо ќе пазари Марота оти веќе премногу позиции во тимот ќе почнат да се нишаат.
- во нападот немаме ниту еден сигурен.
- од средината Погба, Видал и Пирло се ризични. секој на свој начин
- одбраната единствено е сигурна за некое време. Ако земиме дека Ругани иди Барза е со една нога до инвалидска пензија ... Лев бек си е класика ... останатото ќе истурка уште некоја година.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.706
TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#JuveAtalanta - #Sturaro, #Morata, #Pereyra, #Caceres во првиот тим, додека битката се води измеѓу #Evra и #DeCeglie.[DOUBLEPOST=1424372995][/DOUBLEPOST]
Тевез има слабост кон јужноамериканските гета. Едноставно некако не му одговара животот во Европа. Чудо е што и овие 2 години игра на некакво ниво. Ако фати да кризира мислам дека џентлменски ќе се договорат да замини во Бока. Само ме интересира шо ќе пазари Марота оти веќе премногу позиции во тимот ќе почнат да се нишаат.
- во нападот немаме ниту еден сигурен.
- од средината Погба, Видал и Пирло се ризични. секој на свој начин
- одбраната единствено е сигурна за некое време. Ако земиме дека Ругани иди Барза е со една нога до инвалидска пензија ... Лев бек си е класика ... останатото ќе истурка уште некоја година.
Многу зависи од дали ќе биде понудена таа цифра на пари за која се договорени Раиола и Јуве ( 100м), Ако не тогаш јас искрено би одел во лето на Алан, Васкез, Дибала ( поради тоа што Васкез и Дибала имаат некоја телепатска врска развиено упм неверојатни се) што искрено можиме да го земиме. Би го продал Љоренте, би го вратил Заза и Берарди ( овај вториов доколку навистина имаат план да го играт а не да биди уште еден Џиовинко) а би дал некој од Падоин, Де Чеље, Мароне како дел од договорот за овие двајца ( бараат 30 милиони некако гоелма сума ама...), и искрено би го продал Видал не знам човекот некако ни со умот ни со гла со ништо не мие фокусиран на Јуве. А во одбрана имаме доста играчи Касерес, Ругани, Бонучи, Киелини а и Барзаљи ќе истера уште една сезона.

Одбрана : Лихт, Касерес, Бонучи, Барзали, Ругани, леб бек, Киелини, Евра
Среден ред : Переира, Маркизио, Погба, Стураро, Асамоа, Пирло (овај си го кажав мислењето само како замена од 70та мин), Васкез
Напад : Дибала, Мората, Заза, Берарди ( ова ако си оди Тевез, ако не си оди би го остајл Заза уште една сезона во Сасуоло)[DOUBLEPOST=1424376354][/DOUBLEPOST]
Се унесе при крај ќе ја скршеше масата (y)
Тоа сакам да го видам ама господ знај колку откачва и овај, затоа Буфон и не знам кој бше друг рече дека не сакате да сте блиску до Алегри кога е лут, демек немале видено човек што толку откачва кога е налутен и бесен.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom